JULESTEMNING I KARENSLYST ALLÉ |
Julelysene i gate er oppe, det pyntes
og fylles opp med julevarer i butikkene. |
Det å se inn til vår nabo SHISHI er en sann glede. Estetisk vakkert med en tydelig, men avdempet touch av jul. Inne hos oss på Maschmanns er det også tegn på at førjulstiden er i gang. Det første pinnekjøttet er i hus, julekalenderne er på plass, Stilton og sylte fra Idsøe finner du i delikatessedisken. Husk at det er lov å kose seg med god julemat nå i førjulstiden også. Kundestømmen i Markedet er økende. Vi har valgt å holde åpent 1 time lenger på fredager, til klokken 19:00. |
|
|
PINNEKJØTT ER ALLER BEST FØR JUL |
Urøkt pinnekjøtt fra Rondane Gardsmat ble i fjor kåret til best i test av DN |
Pinnekjøtt er sammen med ribbe, den mest populære julematen. Et godt pinnekjøttmåltid smaker kanskje aller best nå i førjulstiden. Markedet har fått inn årets pinnekjøtt fra Utsira Mat og Rondane Gardsmat. Begge produsentene har en kresen kundekrets som lovpriser kvaliteten. Om du ble fristet til å nyte et pinnekjøttmåltid i helgen, hva med å prøve en ny vri og dampe kjøttet i eplesaft. Damping i eplesaft gir en behagelig sylighet som balanserer mot fettet i pinnekjøttet. |
|
|
JULEFORBEREDELSER:
PORCHETTA PÅ 1-2-3 |
Mathias viser deg hvordan du lager en porchetta perfetto |
Porchetta er utbeinet, rullet og oppbundet ribbe fylt med krydder og urter. Ribba stekes i ovn til kjøttet er saftig og svoren er sprø. Maschmanns selger både stekeklar og ferdig stekt porchetta. |
|
|
PERFEKT KAFFE MED PRESSKANNE |
Slik lager du god kaffe hver gang |
Du behøver ikke all verdens fancy kaffemaskiner og remedier for å lage god kaffe. Det holder lenge med nykvernede kaffebønner, rent vann og en presskanne. |
|
|
Gjør hverdagsmaten til et festmåltid |
Hjemmelaget middag fra Maschmanns er mat som er laget på huset hos oss i Karenslyst allé. Maschmanns kokker lager delikatesser av råvarene i Markedet. Alt fra å banke og panere schnitzler, lage smakfulle gryte- og ovnsretter til utsøkte majoneser og sauser. Alt fra Maschmanns Bakeri er selvfølgelig også hjemmelaget. Unn deg god søt bakst, sandwich og gode økologiske brød. |
|
|
- når du vil unne deg det aller beste |
Maschmanns er også den gode festmaten. Gode smaker som har den ekstra dimensjonen. TRØFFELBRIE, som vi lager hver fredag er et eksempel. Sesongens LØYRØM FRA KALIX er ankommet Markedet, til glede for mange. MONT d'OR med trøffel og godt tilbehør samt NYKOKT HUMMER likeså. WAGYU-kjøtt hører også med til toppsjiktet av råvarer fra Maschmanns. |
|
|
NY SESONGENS PIZZA FRA BAKERIET |
Selges fra i morgen fredag. |
Det er sesongslutt for Bakeriets populære kantarellpizza. Sesongen for kantareller er forbi, de gode gresskarene overtar. Den nye sesongens pizza er smaksatt med gresskarpure, chili og västerbottenost. Toppingen er feldsalat, marinert elg og tyttebær. |
|
|
|
|