Vinter i Karenslyst Allé
ADVENTSTID I KARENSLYST ALLÉ
Det var stort engasjement rundt forrige ukes meget vriene quiz. Les mer om hvem som vant og resultatene. Det at jomfru olivenolje ikke selges i Norge var det flest som bommet på. Dere finner en god beskrivelse på de ulike klassifiseringer av olivenolje her

Vi har utfordringer med økende coronasmitte i samfunnet. Det preger oss alle sammen - enten vi vil eller ikke. Maschmanns beste råd for årets desember- og  julehandel er: Senk skuldrene og pust med magen. Spre handelen, handle tidlig i uka og gjerne tidlig på dagen. Har du spesielle ønsker om maten i jula, hjelper vi gjerne til. 
PDF: MASCHMANNS ÅPNINGSTIDER FOR DESEMBER
13 MATVARER DET ER LURT Å HA I KJØKKENSKAPET
Matlaging er som regel enkelt om du gjør en liten innsats i forkant. Det dreier seg om ha en del basis matvarer på plass i kjøkkenskapet. Det finnes en del viktige matvarer du alltid bør ha i hus, enten du er på hytta eller hjemme. Da kan du fokusere på å finne de gode proteinkildene; kjøtt, sjømat, meieri, salat, frukt og grønnsaker. Det viktigste tilbehøret har du allerede i kjøkkenskapet. 
MATNYTTIG: 13 MATVARER DET ER LURT Å HA I KJØKKENSKAPET
Wagyuburger fra Maschmanns
WAGYUBURGER MED JAPANSK TOUCH
Markedet har fått inn en wagyuokse fra Villa Wagyu i Romsdal. Den skal vi lage mye godt av. Denne uken lager vi wagyuburgereServer dem gjerne shiitakesopp og yuzu mizo majones - en lett syrlig majones som balanserer fint mot fettet fra wagyukjøttet. For det lille ekstra, tynne skiver av tørrhengt wagyu som du steker som bacon. Friterte eller stekte poteter hører også med til et godt burgermåltid
OPPSKRIFT: MED DETTE TRIKSET LAGER DU PERFEKT STEKTE POTETER
PASTA CARBONARA
PASTA CARBONARA
Pasta Carbonara ble gjort kjent av River Cafe i London hvor Jamie Oliver gikk i lære hos Antonio Carluccio. The River Cafe Cookbook fra 1996 ble en bestselger som bidro til å gjøre en moderne versjon av pasta carbonara kjent over hele verden. Guanciale og pecorino var byttet ut med bacon, parmesan samt tilsatt fløte og hvitløk. Det falt ikke i god jord hos italienere som sverget til den originale oppskriften.

(Vil du ta en snarvei som gutta på River Cafe, har vi en ferdig hjemmelaget carbonarasaus for salg i Markedet.)
OPPSKRIFT: PASTA CARBONARA, DEN ORIGINALE OPPSKRIFTEN
Porchetta ribbe på Italiensk
PORCHETTA ER PERFEKT DESEMBERMAT
Mathias viser deg hvordan du lager en porchetta perfetto. Porchetta er utbeinet, rullet og oppbundet ribbe fylt med krydder og urter. Ribben stekes i ovn til kjøttet er saftig og svoren sprø. Maschmanns selger både stekeklar og ferdig stekt porchetta.
OPPSKRIFT: SLIK LAGER DU PORCHETTA, RIBBE PÅ ITALIENSK
SMAKEN AV DESEMBER:
DEN GODE BAKSTEN OG BRØDENE 
Maschmanns grove landbrød er økologisk og bakt på huset.  Maschmanns bakere har laget et brød som ligger mellom grovbrød og rugbrød i stilen. Det passer utmerket til sild, skagenrøre, gravlaks og røkelaks. I andre enden av grovhetsskalaen finner vi smørloffen, en venn i nøden, ifølge poeten Jan Erik Wold. Nyt den med gravlaks og dill. Julebrødet hører også desember til. Server brødet i skiver med smør og brunost, nytes gjerne sammen med et glass kald melk. Bakeriets mest syndige bakverk er cronut. Visste du at cronut er en hybrid av croissant og smultring?  
MATNYTTIG: BRØD OG BAKVERK FRA MASCHMANNS
MailMojo