KONGELIG BEFALING :-)
SETT FREM DE FINESTE KOPPENE |
og fyll opp koppen med den ekstra gode kaffen |
I sin nyttårstale bad kong Harald oss å sette frem de fineste koppene. Kongen ville inspirere til å finne tilbake til kvalitetsstundene med mennesker som betyr noe. Kongen sa ikke noe om innholdet i koppen.
Fyll opp koppen med den beste smaken og skap små øyeblikk som varer. Bruk gode råvarer og gjør det enkelt. Enten det dreier seg om en god kopp sort kaffe eller varm sjokolade.
|
|
|
3 VARMENDE SUPPEKLASSIKERE |
Suppe er perfekt januarmat |
Hva med å bruke opp restene du har i kjøleskapet og lage en god suppe?
Ribollita og Brennsnut har det til felles at det egentlig er oppgraderte restesupper. Med potet, purreløk og litt fløte skaper du en fransk klassiker som kan nytes varm (potage parmentier) eller kald (vichysoisse). |
|
|
Trofie er en tynn vridd pasta fra Liguria, nord i Italia. Regionen er også kjent for sin ekstra jomfru olivenolje og aromatiske basilikum. Det leder frem til Pesto Genovese som gjør seg utmerket sammen med bønner, poteter og trofie-pasta.
(Om du ble inspirert til å kjøpe en god pesto genovese, velg en produsent som bruker olivenolje, og ikke solsikkeolje. For de som vil prøve det aller beste, velg DOP-versjonen, (områdebeskyttet), Det må være stedsegen basilikum og olivenolje fra Liguria.)
|
|
|
OVNSBAKT TORSKERYGG MED ROTGRØNNSAKER |
Vi tyvstarter skrei-sesongen. |
Sjømatdisken fikk i går inn sesongens første skrei. Ovnsbak torsken sammen med gode rotgrønnsaker. Bak gjerne alt i en form som du kan sette rett på bordet. |
|
|
HJEMMELAGET ITALIENSK
"ROMAN STYLE" PIZZA
MED 5 MINUTTERS STEKETID |
Forsøk å bake ut et ferskt pizzaemne i dag, kjenn på en ny mestringsfølelse
og nyt din aller beste hjemmelagede pizza. |
Mens stekeovnen varmes opp, baker du ut og topper en pizza. Hva med å lage klassikeren pizza Margherita?
Kjøp et modent og stekeklart pizzaemne fra Maschmanns Bakeri. Hell semolinamelet på benken. Dekk pizzaemnene med melet og form til en pizza. T opp med tomatsaus, litt mozzarella og noen blader med basilkum.
Stek pizzaen i forvarmet ovn satt på maks varme (275ºC) i ca. 5 minutter.
Bruk gjerne pizzastål som plasserer øverst i ovnen. Drissle over noen dråper av din beste ekstra jomfru olivenolje og server. |
|
|
MED FRUKT, BÆR OG SITRUS
LAGER DU MACEDONIA DI FRUTTA |
Din nye dessert-favoritt? |
Du skal ikke tro at fine navn gir god mat, mener kokken Arne Brimi. Vi kunne ikke dy oss. Macedonia di frutta er et fjongt navn. Fruktsalat høres litt "kjedelig ut", derfor pyntet vi litt på navnet. Takk til Maschmanns egen Luca Torti, som serverte deilig fruktsalat som personalmat flere ganger i desember. En herlig søt/syrlig dessert som vi bare måtte dele oppskriften på. |
|
|
|
|