Hjemmelagede croissants
DET ER LOV Å KOSE SEG
Et egg i en bolle kan føre mye godt med seg. Kan det bli eggedosis, en deilig tiramisu, eller noen ekstra gode cookies? 

Men før vi dykker inn i det søte og syndige, som er tråden i dette nyhetsbrevet,  gratulerer vi John Erik som vinner av forrige ukes quiz.
Svarene fra quizen viste forøvrig at vi må lære bort knepene med å tilberede fisk - gode tips kommer i et senere nyhetsbrev. 

Har du ikke tatt quizen?  Den er fremdeles åpen -  for de som vil finne ut hva de kan om sjømat.
 
Hjemmelagede croissants
DINE EGNE "HJEMMELAGEDE"
CROISSANTER TIL FROKOST
Maschmanns Bakere har gjort nesten hele jobben for deg. Ferdige  stekeovns-klare croissanter er fryst ned. Helt ypperlig for deg som vil overraske med en fransk touch på frokosten. 

SLIK GJØR DU:

1. Ta de frosne croissant-emnene ut av fryseren før du legger deg og              plasser dem på stekebrett med bakepapir i kald ovn over natta.

2. Neste morgen tar du de ferdig hevede croissantene ut av ovnen for            pensling med egg.

3. Forvarm ovnen til 180º C - stek i 15 minutter.


Maschmanns Croissants selges i 4 pk. Du får kjøpt de i frysedisken i Bakeriet.
 
LAG DIN EGEN
SPICY VARME SJOKOLADE
PÅ 1-2-3
1. Varm opp melken til kokepunktet. 

2. Varm kaffebønner, anis, kanel, chili og sitronskall i en varm panne, hell       blandingen over i en sil.

3. Hell den varme melken over innholdet i silen i en kjele hvor du har              sukker og deilige biter av mørk sjokolade fra Valrhona.

Her er oppskriften på spicy sjokolade

 
PRØV OGSÅ EN KLASSISK VARM SJOKOLADE
CRONUT - VERDENS MEST
SYNDIGE BAKVERK
Hva med noe ekstra syndig til kaffen i dag?  Maschmanns anbefaler nystekte cronut og huskaffe. Cronut er en hybrid av en croissant og en smultring. Bakverket ble utviklet av bakeren Dominique Ansel og presentert i hans bakeri på Manhattan 10. mai 2013. Amerikanske TV-media og sosiale medier bidro til at cronut på få måneder ble spredt og kjent over hele verden.

3 måneder etter lanseringen kom Cronut på menyen i Maschmanns Bakeri på Skøyen og har vært en bestselger siden starten august 2013. 

Denne weekenden har  vi følgende smaker å tilby: Classic, sjokolade, vanilje og pasjonsfrukt. 

MASCHMANNS  BAKERI HOLDER ÅPENT HVER DAG HELE UKEN 
man-fre 8-22, lør-søn 9-22

 
STORE OG SMÅ KAKER
FRA BAKERIET
Små sitrontateletter og daimkaker selges daglig fra Bakeriet. Ønsker du større kaker - gi oss beskjed så lager Maschmanns bakere den størrelsen du ønsker. Send din bestilling til post@maschmanns.no
MENY: KAKER OG SØTBAKST FRA MASCHMANNS BAKERI
Tiramisu
TIRAMISU - VERDENS MEST BERØMTE DESSERT
Tiramisu er en lettlaget og velsmakende italiensk dessert som ble til ved en tilfeldighet. Desserten lager du enkelt med et knippe gode råvarer, og lar retten  hvile et par timer før servering. Her er den originale oppskriften fra Treviso i italia.  Markedet lager sin egen hjemmelagede versjon av tiramisu. Tiramisu er også på menyen i Bakeriet.  
OPPSKRIFT: TIRAMISU - DEN ORIGINALE OPPSKRIFTEN
CRAVINGS-GALLERI
9 KUNDE-FAVORITTER
1. Appelsinstenger fra Valrhona    
2. Honningvafler fra Belgia        
3. Caramel fra Valencia 
4. Marcona mandler fra Valencia
5. lakriskuler fra Jentene på Tunet
6. Sjokoladekjeks fra Cartwright & Butler
7. Cantucci fra Marabissi
8. Truffle Chips fra TartufLanghe
9. Lakrids fra Johan Bülow
             
LAG HJEMMELAGET PIZZA
PÅ ITALIENSK VIS
1. En god pizzabunn - Er du nøye med bunnen er du på god vei til den          perfekte pizza.
2. God varme i ovnen - Bruker du vanlig stekeovn er det lurt å bruke            pizzastein eller pizzastål.
3. Less is more - Pizzaen må få plass til heve i ovnen, ikke overless                  pizzaen med for mye topping
 
FLERE TIPS: PERFEKT PIZZADEIG, UTBAKING OG STEKING
MED MASCHMANNS FERSKE PIZZADEIG LAGER  DU AUTENTISK PIZZA MARGHERITA I EN HÅNDVENDING
Flere kunder har omfavnet vår ferske pizzadeig. Den er bakeklar og selges med litt semolinamel, som gjør utbakingen lettere.  Du finner deigen i kjøledisken i Marked og Bakeri. Husk at deigen skal ligge en halv time på benken etter at du har tatt den ut av kjøleskapet. Pizzabaker Viorel viser deg knepene med å bake ut deigen. Pizzasaus? San Marzano tomater er et must om du spør en italiener. Ost? Mozzarella cubetti er osten som Maschmanns Pizzeria bruker på sin Margherita. Ikke glem den lille kvasten med basillkum. Pizza Margherita skal jo være rød, hvit og grønn som i det italienske flagget. 
MER INSPIRASJON: FRA DEIG TIL FERDIG PIZZA PÅ 2 MINUTTER
MailMojo