- selv om det er pandemi, smitte, karantene,
testing og mye styr om dagen. |
Et egg i en bolle kan føre mye godt med seg. Kan det bli eggedosis, en deilig tiramisu, eller noen ekstra gode cookies?
Men før vi dykker inn i det søte og syndige, som er tråden i dette nyhetsbrevet, gratulerer vi John Erik som vinner av forrige ukes quiz.
Svarene fra quizen viste forøvrig at vi må lære bort knepene med å tilberede fisk - gode tips kommer i et senere nyhetsbrev.
Har du ikke tatt quizen? Den er fremdeles åpen - for de som vil finne ut hva de kan om sjømat.
|
|
|
DINE EGNE "HJEMMELAGEDE"
CROISSANTER TIL FROKOST |
Legg inn et kvarters innsats og du kan servere dine egne nystekte
croissanter til frokost. |
Maschmanns Bakere har gjort nesten hele jobben for deg. Ferdige stekeovns-klare croissanter er fryst ned. Helt ypperlig for deg som vil overraske med en fransk touch på frokosten.
SLIK GJØR DU:
1. Ta de frosne croissant-emnene ut av fryseren før du legger deg og plasser dem på stekebrett med bakepapir i kald ovn over natta.
2. Neste morgen tar du de ferdig hevede croissantene ut av ovnen for pensling med egg.
3. Forvarm ovnen til 180º C - stek i 15 minutter.
Maschmanns Croissants selges i 4 pk. Du får kjøpt de i frysedisken i Bakeriet.
|
|
|
LAG DIN EGEN
SPICY VARME SJOKOLADE
PÅ 1-2-3 |
Varm sjokolade med trøkk og mye smak |
1. Varm opp melken til kokepunktet.
2. Varm kaffebønner, anis, kanel, chili og sitronskall i en varm panne, hell blandingen over i en sil.
3. Hell den varme melken over innholdet i silen i en kjele hvor du har sukker og deilige biter av mørk sjokolade fra Valrhona.
Her er oppskriften på spicy sjokolade.
|
|
|
CRONUT - VERDENS MEST
SYNDIGE BAKVERK |
Bildet over er fra Maschmanns årlige Cronut-festival
som arrangeres den uken skolen tar sommerferie. |
Hva med noe ekstra syndig til kaffen i dag? Maschmanns anbefaler nystekte cronut og huskaffe. Cronut er en hybrid av en croissant og en smultring. Bakverket ble utviklet av bakeren Dominique Ansel og presentert i hans bakeri på Manhattan 10. mai 2013. Amerikanske TV-media og sosiale medier bidro til at cronut på få måneder ble spredt og kjent over hele verden.
3 måneder etter lanseringen kom Cronut på menyen i Maschmanns Bakeri på Skøyen og har vært en bestselger siden starten august 2013.
Denne weekenden har vi følgende smaker å tilby: Classic, sjokolade, vanilje og pasjonsfrukt.
MASCHMANNS BAKERI HOLDER ÅPENT HVER DAG HELE UKEN
man-fre 8-22, lør-søn 9-22
|
|
|
STORE OG SMÅ KAKER
FRA BAKERIET |
En liten sitrontartelette er en deilig avslutning på et kraftig måltid.
Daimkaken er ypperlig samme med en kopp kaffe eller te. |
Små sitrontateletter og daimkaker selges daglig fra Bakeriet. Ønsker du større kaker - gi oss beskjed så lager Maschmanns bakere den størrelsen du ønsker. Send din bestilling til post@maschmanns.no |
|
|
TIRAMISU - VERDENS MEST BERØMTE DESSERT |
Et sykt barn og en driftig svigermor skapte tiramisu. |
Tiramisu er en lettlaget og velsmakende italiensk dessert som ble til ved en tilfeldighet. Desserten lager du enkelt med et knippe gode råvarer, og lar retten hvile et par timer før servering. Her er den originale oppskriften fra Treviso i italia. Markedet lager sin egen hjemmelagede versjon av tiramisu. Tiramisu er også på menyen i Bakeriet. |
|
|
CRAVINGS-GALLERI
9 KUNDE-FAVORITTER |
Er det noe av dette du kan få "cravings" på? |
1. Appelsinstenger fra Valrhona
2. Honningvafler fra Belgia
3. Caramel fra Valencia
4. Marcona mandler fra Valencia
5. lakriskuler fra Jentene på Tunet
6. Sjokoladekjeks fra Cartwright & Butler
7. Cantucci fra Marabissi
8. Truffle Chips fra TartufLanghe
9. Lakrids fra Johan Bülow
|
|
|
LAG HJEMMELAGET PIZZA
PÅ ITALIENSK VIS |
Tre ting må være på plass for å lykkes med italiensk pizza |
1. En god pizzabunn - Er du nøye med bunnen er du på god vei til den perfekte pizza.
2. God varme i ovnen - Bruker du vanlig stekeovn er det lurt å bruke pizzastein eller pizzastål.
3. Less is more - Pizzaen må få plass til heve i ovnen, ikke overless pizzaen med for mye topping
|
|
|
MED MASCHMANNS FERSKE PIZZADEIG LAGER DU AUTENTISK PIZZA MARGHERITA I EN HÅNDVENDING |
Maschmanns pizzabakere selger sin egen spesialdeig
Prøv den i dag og lag en deilig Margherita |
Flere kunder har omfavnet vår ferske pizzadeig. Den er bakeklar og selges med litt semolinamel, som gjør utbakingen lettere. Du finner deigen i kjøledisken i Marked og Bakeri. Husk at deigen skal ligge en halv time på benken etter at du har tatt den ut av kjøleskapet. Pizzabaker Viorel viser deg knepene med å bake ut deigen. Pizzasaus? San Marzano tomater er et must om du spør en italiener. Ost? Mozzarella cubetti er osten som Maschmanns Pizzeria bruker på sin Margherita. Ikke glem den lille kvasten med basillkum. Pizza Margherita skal jo være rød, hvit og grønn som i det italienske flagget. |
|
|
|
|