"OPPVARMING TIL MORSDAGEN" 
AMERICAN STYLE PECAN PIE 
Amerikanerne har en egen pasjon for paier. De finnes i mange ulike smaker. Pecan pie er en av de mest populære. Vi deler oppskriften på paibunn og paifyll. Vil du teste paien før du prøver deg på baking selv? Markedet har ekstra gode av american style pecan pie fra Angelas Pai- Bakeri
OPPSKRIFT: PECAN PIE PÅ AMERIKANSK VIS
Osso Buco
SLIK STEKER DU SKREIEN HELT PERFEKT
I forrige ukes nyhetsbrev annonserte vi en deling av knepene med å tilberede loins av skrei helt perfekt.

VI VIL GJERNE AT DU SKAL LYKKES MED Å TILBEREDNINGEN
 - Maschmanns misjon er jo tross alt å lære deg å lykkes med å lage god mat hjemme.

Kjernetemperatur på hvilt torsk/skrei er 50ºC -52ºC
Kjernetemeperaturen stiger noen grader etter varmebehandling.

4% -regelen er grei å foholde seg til. Skreien du tar ut av i ovnen stiger med 4% av ovnsvarmen. Råvaren hviler seg opp til rett temperatur derav utrykket hvilt kjøtt. 

Tar du ut skreien på 44ºC + 4% ( 7,2 grader) = 51,2ºC.= god fisk.

Har du ikke stekemometer? En kniv skal gå lett igjennom fiskekjøttet. Trykker du lett på fisken med en finger skal den flake seg.

(Salg av fisk i Norge siste 2 år er ned med 20%, ungdommen har halvert sitt inntak av fisk siste 10 år - kanskje feil tilberedning er noe av grunnen til den store nedgangen :-)
 
FLERE TIPS: PERFEKT PANNESTEKT LOIN AV SKREI OG KJERNETEMPERATUR PÅ SJØMAT
Osso Buco
OSSO BUCO ALLA MILANESE
Osso buco er en klassisk nord-italiensk gryterett med kalveskank. Osso betyr bein og buco betyr hull. Her er det altså snakk om kjøtt med marg og bein som skal kokes 2-3 timer sammen med gode rotgrønnsaker og tomater. Risotto Milanese passer som hånd i hanske til denne retten.  ikke tid til å vente? Maschmanns kokker har laget  hjemmelaget osso buco. Du finner den i Markedet. 
OPPSKRIFT: OSSO BUCO MED GREMOLATA
LAG RØREFRI RISOTTO MED
RIS FRA ACQUERELLO 
Bruk risotto fra Acquerello. Ha en del ris og tre deler vann i en liten kjele kok med lokk i 10 minutter, ha i ekstra jomfru olivenolje og nyrevet parmigiano reggiano, rør om, sett på lokk og la alt hvile i 5 minutter. 
Merk at dette trikset gjelder kun for risotto fra Acquerello. 
OPPSKRIFT: RISOTTO HELT ENKELT MED ACQUERELLO
EN DRIFTIG BAKERLÆRLING, EN SYK FAR OG EN GOD IDE GAV OSS CROISSANTEN

Croissant er et sprøtt bakverk av en smørdeig. Bakverket ble oppfunnet av konditor-lærlingen Claudius Gele rundt 1650. Maschmanns bakere lager croissanter hver dag. En fin, en grov og i helgene en syndig croissant fylt med mandelmasse. Du kan også kjøpe stekeklare croissanter og ta sjarmøretappen hjemme. 

Husk at neste helg er det Morsdag på søndag og Valentines på mandag. Har du noen du skal glede - hva med noe godis fra Markedet eller hjemmelaget bakst fra Bakeriet. Bestill gjerne på forhånd. 

 
LES HELE HISTOREN OM CROISSANT
MailMojo