"OPPVARMING TIL MORSDAGEN"
AMERICAN STYLE PECAN PIE |
Husk morsdagen neste søndag -
unn mor noe godt og hjemmelaget bakverk. |
Amerikanerne har en egen pasjon for paier. De finnes i mange ulike smaker. Pecan pie er en av de mest populære. Vi deler oppskriften på paibunn og paifyll. Vil du teste paien før du prøver deg på baking selv? Markedet har ekstra gode av american style pecan pie fra Angelas Pai- Bakeri |
|
|
SLIK STEKER DU SKREIEN HELT PERFEKT |
Skreien er på sitt beste og i sesong nå.
På bilder ser du en loin av skrei med belugalinser,
rotgønnsaker og sort trøffel |
I forrige ukes nyhetsbrev annonserte vi en deling av knepene med å tilberede loins av skrei helt perfekt.
VI VIL GJERNE AT DU SKAL LYKKES MED Å TILBEREDNINGEN
- Maschmanns misjon er jo tross alt å lære deg å lykkes med å lage god mat hjemme.
Kjernetemperatur på hvilt torsk/skrei er 50ºC -52ºC
Kjernetemeperaturen stiger noen grader etter varmebehandling.
4% -regelen er grei å foholde seg til. Skreien du tar ut av i ovnen stiger med 4% av ovnsvarmen. Råvaren hviler seg opp til rett temperatur derav utrykket hvilt kjøtt.
Tar du ut skreien på 44ºC + 4% ( 7,2 grader) = 51,2ºC.= god fisk.
Har du ikke stekemometer? En kniv skal gå lett igjennom fiskekjøttet. Trykker du lett på fisken med en finger skal den flake seg.
(Salg av fisk i Norge siste 2 år er ned med 20%, ungdommen har halvert sitt inntak av fisk siste 10 år - kanskje feil tilberedning er noe av grunnen til den store nedgangen :-)
|
|
|
Godt kokekjøtt, tomat og gode grønnsaker - kokt lenge - blir god vintermat.
Sammen med en kremet, solgul risotto milanese blir det helt perfekt. |
Osso buco er en klassisk nord-italiensk gryterett med kalveskank. Osso betyr bein og buco betyr hull. Her er det altså snakk om kjøtt med marg og bein som skal kokes 2-3 timer sammen med gode rotgrønnsaker og tomater. Risotto Milanese passer som hånd i hanske til denne retten. ikke tid til å vente? Maschmanns kokker har laget hjemmelaget osso buco. Du finner den i Markedet. |
|
|
LAG RØREFRI RISOTTO MED
RIS FRA ACQUERELLO |
Acquerello er verdens beste risottoris! |
Bruk risotto fra Acquerello. Ha en del ris og tre deler vann i en liten kjele kok med lokk i 10 minutter, ha i ekstra jomfru olivenolje og nyrevet parmigiano reggiano, rør om, sett på lokk og la alt hvile i 5 minutter.
Merk at dette trikset gjelder kun for risotto fra Acquerello. |
|
|
EN DRIFTIG BAKERLÆRLING, EN SYK FAR OG EN GOD IDE GAV OSS CROISSANTEN
Croissant er et sprøtt bakverk av en smørdeig. Bakverket ble oppfunnet av konditor-lærlingen Claudius Gele rundt 1650. Maschmanns bakere lager croissanter hver dag. En fin, en grov og i helgene en syndig croissant fylt med mandelmasse. Du kan også kjøpe stekeklare croissanter og ta sjarmøretappen hjemme.
Husk at neste helg er det Morsdag på søndag og Valentines på mandag. Har du noen du skal glede - hva med noe godis fra Markedet eller hjemmelaget bakst fra Bakeriet. Bestill gjerne på forhånd.
|
|
|
|
|