OM SYN, LUKT, HØRSEL OG SMAK 
Denne uken deler vi matnyttig info om flere klassiske råvarer. Kylling, oksekjøtt, svinekjøtt, lam og sesongens skrei. Men først tar vi et lite skråblikk på hva som gjør et måltid helt perfekt.
HVA SKILLER ET GODT MÅLTID
FRA ET PERFEKT MÅLTID?
ET GODT MÅLTID er flotte råvarer tilberedt riktig og med drikke som matcher maten. Maten ser god ut og nytes gjerne rundt et flott dekket bord med gode venner. Det er ofte så enkelt som det. Hva skiller et godt måltid fra det perfekte måltid? Mange har sikkert opplevd at samme måltid smaker ulikt selv om det tilsynelatende har vært lagd på samme måten. Er det slik at det er flere sanser som spiller på opplevelsen av et måltid? 
MATNYTTIG OM DET PERFEKTE MÅLTID
HELSTEKT, ØKOLOGISK LANDKYLLING
FRA HOVELSRUD GÅRD 
Gryteretten med landkylling fra Hovelsrud Gård gir deg et smakfullt og fargerikt måltid. Kyllingen fra Hovelsrud har vokst seg stor og levd det gode liv på Helgøya i Mjøsa. Ta frem langpannen og fyll opp med grovdelt rødløk, appelsin og søtpotet sammen med kyllingen. Hvitløksfedd, chili og ingefær hever smaken på grønnsakene og kraften. Vend inn ekstra jomfru olivenolje på kylling og grønnsakene, kvern over salt og pepper. Kyllingen fyller du med appelsinbiter, chili, revet ingefær og rosmarin. Glem heller ikke en god klink med smør under skinnet før du setter kyllingen i ovnen.
OPPSKRIFT: HOVELSRUD KYLLING MED GODE OG FARGERIKE SMAKSETTERE
CÔTE DE BOEUF - 
KOKKENS BIFF-FAVORITT
Husk å velge den aller beste biffen når du først skal unne deg et skikkelig biffmåltid. Côte de Boeuf, oksekotelett er mange kokkers førstevalg når det er snakk om biff. Om du foretrekker en av Maschmanns utvlagte entrecôter har du flere kvaliteter å velge mellom. I disse OL-tider vil det sikkert fungere med Maschmanns Gullkjøtt
SLIK STEKER DU CÔTE DE BOEUF
SPIS SOM EN GREVE
UNN DEG EN LAMMEBARON
Lammebaron er blitt en kundefavoritt. Det er lett å forstå.  Indre- og ytrefilet et surret til en stek som er fylt med urter og aromater. Maschmanns hjemmlagede steinsoppsaus gjør smaksopplevelsen komplett. Tilbehør? Ovnsbakte rotgrønnsaker og en god potetpuré passer bra. Kjernetemperaturen på lammebaronene bør ligge på 58°C grader før den serveres. Les mer om kjernetemperaturer her 
OPSKRIFT: SLIK LAGER DU KREMET STEINSOPPSAUS
PORCHETTA - RIBBE PÅ ITALIENSK
Porchetta er utbenet svineribbe fylt med krydder og aromater. Ribben rulles og bindes opp før den stekes i ovn. Porchetta er ypperlig som pålegg, lunsj eller middagsrett. Italienere liker gjerne å servere sin porchetta som en sandwich. Kjøttavdelingen har rå porchetta for salg. I delikatessedisken får du kjøpt ferdig stekt porchetta. Prøv gjerne å lage porchetta selv også. Mathias viser deg knepene.  
OPPSKRIFT: SLIK LAGER DU PORCHETTA
SKREI MED PERSILLEROT,
STEKT PARMASKINKE OG OKSEKRAFT
Pannestekt loin skrei med ovnsbakt persillerot og rotmos av samme grønnsak. Husk nok smør i mosen. Server med beter, sprøstekt parmaskinke og en god fond av oksekraft.
MATNYTTIG: OPPSKRIFTER OG TIPS MED SKREI
MailMojo