Sesongens skrei med asparges
SPIS VÅREN
Sesongen for artisjokker, hvite og grønne asparges er i gang. Den ferske geitosten chèvre likeså. Delikatessedisken byr på Chabichou, Mothais sur Feuille, Bethmale og flere franske klassikere. Ikke glem Kubbeosten fra Rueslåtten Ysteri - en fantastisk god hvItskimlet geitost. Her kan du lage mange vårlige og smakfulle kombinasjoner. Hvit asparges og hollandaise, grillet grønn asparges med spekeskinke, asparges- og chèvresalat og risotto med asparges. Husk godt brød fra Bakeriet.
Slik spiser du artisjokk
SMAK PÅ ÅRETS FØRSTE PRIMØRER.
ARTISJOKKER FRA SICILIA
Artisjokk er i sesong to ganger i løpet av året. Fra mars til juni og  september oktober. I rå tilstand er artisjokk ekstremt bitter på smak. Etter tilberedning, skjer det stegvis flere magiske ting med smaken. Artisjokken har en mild grønnsakssmak med en deilig konsistens. Neste steg byr på en deilg sødme som påvirker det vi spiser og drikker. Det kjemiske bitterstoffet cynarin i artisjokken som har spilt et puss med smaksløkene vi har på tungen. Artisjokk kokes i lettsaltet vann med salt, sitron og laurbærblad til den er mør. Riv av bladene og legg de opp på et fat. Det hårete hjertet i midten må renses. Nyt kjernen i stilken og hjertet. Server med hollandaise. Markedet har hjemmelaget hollandaise smaksatt med sitron fra Sicilia. Om du vil prøve deg på artisjokk servert på italiensk vis er carciofi alla Romana* og carciofi alla giudia* to klassiske oppskrifter som er populære blant italienere. (*Oppskrifter med video)
På fredag kjører Markedet en liten demo der vi lærer deg å tilberede artisjokk og byr på små og eksklusive smaker. 
 
SLIK TILBEREDER OG SPISER DU ARTISJOKK
Vitello Tonnato
ARTISJOKK-PIZZA
Bakeriet følger opp eventet til Markedet og byr på en vårlig pizza med artisjokk og geitost fra Rueslåtten.

Artisjokk pizzaen fra Bakeriet er toppet med: 
Fersk artiskjokk , kubbeost fra Rueslåtten ysteri, mozzarella, portobellosopp, ristede pinjekjerner, timian, sitronzest samt Røros rømme & artiskjokk-krem. 
 
MASCHMANNS PIZZAMENY
SESONGENS GRØNNE ASPARGES 
MED RIS FRA ACQUERELLO
Risotto con aspargi er en herlig, klassisk italiensk rett. Den smaker spesielt godt om du lager retten i sesong for asparges, vår og forsommer. Markedet har flotte grønne asparges fra Frankrike. Nyt de sammen med eksklusiv arborioris fra Acquerello. Det er smaken av vår.
OPPSKRIFT: RISOTTO MED ASPARGES
Gentile tomatsaus og pasta
KOM OG SMAK PÅ VERDENS BESTE
PASTA OG TOMATSAUS KOMBO
Om nasjonalrett måles etter hvor mange ganger en rett spises i løpet av et år, kommer nok pasta med tomatsaus høyt opp på listen i Norge. Denne uken setter vi fokus på den aller beste kombinasjonen av pasta og tomatsaus. Råvarene kommer fra Italia og "pastahovedstaden" Gragnano som ligger sør for Napoli. På lørdag får vi besøk av Knut Fjærvoll som vil lære deg triksene med å lage denne klassikeren helt perfekt. Knut benytter pasta og tomatsaus fra Gentile som han er distributør for i Norge. Stikk inn for hyggelig matprat og en liten eksklusuv smak. (Fun fact: Angela Merkel og eieren i Fiat-konsernet står på kundelisten til Gentile.)
BLI MED PÅ BESØK TIL PASTABYEN GRAGNANO
MailMojo