JEG VELGER MEG APRIL,
I DEN DET GAMLE FALLER
Diktet JEG VELGER MEG APRIL av Bjørnstjerne Bjørnson ble trykt første gang i den danske kalenderen Souvenir for 1869. Det fortelles at da Bjørnson ble bedt om å skrive et vers til denne kalenderen, var alle måneder opptatt bortsett fra april, men den passet ham så godt at han moret seg med å begynne diktet med: «Jeg velger mig april».  Og som Bjørnson skriver så er april uforutsigbar og byr ofte på rabalder. Det er sol og nesten sommerlig den ene dagen, snøvær og blåst dagen etter. Været påvirker oss også i forhold til hva vi har lyst til å spise. Denne uken deler vi noen vårlige oppskrifter vi håper vil falle i smak uansett vær og vind. 
HVA MED Å KJENNE PÅ
SMAKEN AV NORGE?
Ikke et vondt ord om den utenlandske spekematen; Parmaskinke, Noir de Bigorre eller Iberico Bellota. Men vi kan også rette blikket hjemover og smake på en flott spekeskinke fra Tronfjell. Eller unne oss noe urnorsk, spekemat av lam. Maschmanns har modne fenalår fra Utsira (villsau) og Vikedal (spælsau). Du kan også flotte deg og la Maschmanns skjære løvtynne skiver av utbenet fenalår fra Tind. Nyt de på tynt, sprøtt flatbrød fra Øyens hjemmebakeri på Vinstra i Gudbrandsdalen med en liten klatt med vispet Rømme fra Røros. En skikkelig smak av Norge. 
MATNYTTIG: HVOR MYE SPISER EN PERSON?
DEN PERFEKTE SMAK AV VÅR
- HVIT ASPARGES FRA PFALZ
Vårens hvite asparges kommer fra Pfalz i Tyskland  og er av aller høyeste kvalitetssortering. De hvite, tykke aspargesene fra Pfalz, er å regne som «Grand Cru» asparges. De er sjeldne, eksklusive og svært ettertraktet – og smaker vidunderlig. Nyt asparges når de i sesong og på sitt aller beste.
OPPSKRFTER OG TIPS MED ASPARGES FRA PFALZ
PÅSKEGRILLING
MED PØLSE, SECRETO OG BIFF

DE GODE PØLSENE : Ingen påske uten de skikkelig gode pølsene. Våre leverandører er Rosenberg Spiseforretning på Lillestrøm og Albert Idsøe fra Stavanger. Vi anbefaler Maschmanns Miks fra Rosenberg.  Pakken inneholder 3x2 pølser. Ramsløkpølse, Chili & Cheddar og Thüringer Bratwürst. 

IBERICO SECRETO er navnet på denne stykningsdelen og gjenspeiler en hemmelighet – og dette er virkelig den Iberiske grisens hemmelighet. I kjerneområdene for Iberiske svin, Extremadura og Andalucia, har dette vært ansett som en delikatesse de gjerne ville ha for seg selv. Noe som forsterker betydningen av navnet Secreto – hemmelighet.  Dette er rett og slett grisens saftigste og møreste stykningsdel.

DEN GODE BIFFEN: Hva med en velhengt og mør entrecôte? Vi anbefaler Maschmanns Entrecôte Selection, Superior, tørrhengt eller entrecôte av kalv.  Les mer om Maschmanns ulike typer av entrecote.
 
MATNYTTIG: GRILLKULL FRA MASCHMANNS
ER LAMMEBARON DEN PERFEKTE LAMMERETTEN Å SERVERE TIL PÅSKE?
Lammebaron er utbenet indre- og ytrefilet som smaksetter med krydder og urter føe den rulles sammen og bindes opp. Server med lammesaus og fløtegratinerte poteter. Sesongens grønne asparges fra Provence er flott tilbehør. Kokkene i Markedet har laget ferdig krydrede, oppbundede og stekeovnsklare lammebaroner, hjemmelaget lammesaus og fløtegratinerte poteter. En liten tur innom ovnen og påskens lammemåltid er i boks. Trenger du gode vintips til denne kombinasjonen har vi det også.
OPPSKRIFT: LAMMEBARON, LAMMESAUS OG FLØTEGRATINERTE POTETER SAMT VINTIPS
TRIKSET MED GRØNNSAKER PÅ GRILLEN
Perfekt grillede grønnsaker er så gode at fort kan fort bli en favoritt på grillen. For å lykkes må du ha tre ting på plass.  1- Du må ha god varme på grillen. 2- Du må la grønnsaken grilles skikkelig - ikke rør for mye på dem undervis, la de få en god grillskorpe. 3- God dipsauser hever smaken. Markedet anbefaler sin hjemmelagede hollandaise med sitron, romesco og chimichurry. Har du nybakt focaccia-brød smaksatt med oliven, tomat eller det litt mer hotte, cheddar- og jalapeñobrød - blir måltidet komplett.
ØKOLOGISK BRØD FRA MASCHMANNS
ÅPNINGSTIDER I PÅSKEN
Det er vanlige åpningstider hos Maschmanns frem til og med onsdag 13. april. Åpningstidene for Marked og Bakeri i påsken er:

Skjærtorsdag: Marked 11-18, Bakeri 10-22
Langfredag: LUKKET i Marked og Bakeri
Påskeaften: LUKKET i Marked og Bakeri
1. Påskedag: LUKKET i Marked og Bakeri
2. Påskedag: Marked LUKKET. Bakeri & Pizzeria 10-22
MASCHMANNS ÅPNINGSTIDER
MailMojo