DET ER JUNI OG DEN 1. SOMMERMÅNEDEN |
I forrige uke så delte vi en italiensk 4 retter. Denne uken setter vi kursen mot Spania og nyter deilig tapas, småmaten som fint kan nytes utendørs. Vi får håpe at værgudene står oss bi denne helgen, slik at vi får kjenne på sommervarmen. Det er heller ikke lenge til skoleslutt og sommerferie. Tradisjonen tro har Bakeriet Cronutfestival den uken skolen slutter. Maschmanns Bakere har finalefeltet klart. Det blir 12 syndige smaker å velge mellom i år. |
|
|
SPANSK TAPAS I ALL ENKELHET |
Mye handler om å sette sammen de gode smakene. |
Spansk tapas som på bildet over: Chorizo Bellota, Manchego Ariscado mandler fra Almondeli og oliven fra Losada. Fire smaker som tar smaksoplevelsen og tankene sørover til Spania. Delikatesse-avdelingen hjelper deg gjerne med å finne tapas-godsaker som passer godt sammen. |
|
|
Padron er en mild og smakfull chili
som av og til byr på overraskelser. |
Pimientos de Padron er en liten, grønn og smakfull chili. Den spanske tapaspepperen er ikke krydret og spises i Spania som snacks eller som tilbehør til middagen. Padron er milde i smaken, men ikke alle, noen padron er sterkere enn de andre. Pepperen er deilig å steke eller grille med litt havsalt og olivenolje. |
|
|
Perfekt stekte poteter servert med romescosaus er en klassiker |
Du har sikkert smakt dem, perfekt stekte poteter. De er sprø på utsiden med en myk kjerne som minner om potetmos. Himmelsk godt. Noe godt i glasset, litt hjemmelaget aioli eller romescosaus, og du lar tankene fly til sydligere strøk. Lager du potetene som beskrevet i linken under får du de helt perfekte. |
|
|
IBERICO BELLOTA PATA NEGRA |
Den spanske iberico bellota-skinken går
for å være verdens beste spekeskinke. |
Iberico Bellota Pata Negra betyr noe så enkelt som en gris som er fra den iberiske halvøy som har sorte føtter og spiser eikenøtter. Vår leverandør Domecq gir sine griser god boltreplass ute i et perfekt mikroklima og lar grisene vokse sakte og nyte eikenøtter de siste månedene før de sendes til slakt. Kjøp med deg noen skiver med Iberico Bellota fra Maschmanns delikatessedisk og kjenn på smaken av Spania. Du kan også stikke innom Bakeriet og kjøpe med deg en Pizza Pata Negra - det blir garantert god stemning av det også. |
|
|
IBERICO SECRETO - SPANJOLENES HEMMMLIGHET |
Svinaktig godt kjøtt fra Spania! |
Det ser ut til å bli bra grillvær i helgen. Hva med litt hemmelig svinekjøtt på grillen? I kjerneområdene for Iberiske svin Extremadura og Andalucia har Secreto vært ansett som en delikatesse de gjerne ville ha for seg selv. Secreto er rett og slett grisens saftigste og møreste stykningsdel. Du finner den kjøttdisken i Markedet. |
|
|
5 HELSEMESSIGE FORDELER VED OLIVEN DU KANSKJE IKKE VISSTE OM |
Oliventre blir gamle, mellom 300 og 600 år er vanlig. |
Ikke bare smaker de veldig godt, men visste du at oliven også har en rekke helsemessige fordeler. Vitaminer og gode fettsyrer kjenner de fleste til, men oliven har mange flere fordeler. |
|
|
|
|