DET ER JUNI OG DEN 1. SOMMERMÅNEDEN 
I forrige uke så delte vi en italiensk 4 retter. Denne uken setter vi kursen mot Spania og nyter deilig tapas, småmaten som fint kan nytes utendørs. Vi får håpe at værgudene står oss bi denne helgen, slik at vi får kjenne på sommervarmen. Det er heller ikke lenge til skoleslutt og sommerferie. Tradisjonen tro har Bakeriet Cronutfestival den uken skolen slutter. Maschmanns Bakere har finalefeltet klart. Det blir 12 syndige smaker å velge mellom i år. 
SPANSK TAPAS I ALL ENKELHET
Spansk tapas som på bildet over: Chorizo Bellota, Manchego Ariscado mandler fra Almondeli og oliven fra Losada. Fire smaker som tar smaksoplevelsen og tankene sørover til Spania. Delikatesse-avdelingen hjelper deg gjerne med å finne tapas-godsaker som passer godt sammen.
INSPIRASJON: 17 SMÅ SMAKER AV SOMMER
PIMIENTOS DE PADRON
Pimientos de Padron er en liten, grønn og smakfull chili. Den spanske tapaspepperen er ikke krydret og spises i Spania som snacks eller som tilbehør til middagen. Padron er milde i smaken, men ikke alle, noen padron er sterkere enn de andre. Pepperen er deilig å steke eller grille med litt havsalt og olivenolje.
EKSTERN LINK: MATNYTTIG OM PADRON
PERFEKTE PATATAS BRAVAS
Du har sikkert smakt dem, perfekt stekte poteter. De er sprø på utsiden med en myk kjerne som minner om potetmos. Himmelsk godt. Noe godt i glasset, litt hjemmelaget aioli eller romescosaus, og du lar tankene fly til sydligere strøk. Lager du potetene som beskrevet i linken under får du de helt perfekte. 
OPPSKRIFT: SLIK LAGER DU PERFEKTE PATATAS BRAVAS
IBERICO BELLOTA PATA NEGRA
Iberico Bellota Pata Negra betyr noe så enkelt som en gris som er fra den iberiske halvøy som har sorte føtter og spiser eikenøtter. Vår leverandør Domecq gir sine griser god boltreplass ute i et perfekt mikroklima og lar grisene vokse sakte og nyte eikenøtter de siste månedene før de sendes til slakt. Kjøp med deg noen skiver med Iberico Bellota fra Maschmanns delikatessedisk og kjenn på smaken av Spania. Du kan også stikke innom Bakeriet og kjøpe med deg en Pizza Pata Negra - det blir garantert god stemning av det også.
MATNYTTIG: SLIK LAGER DOMECQ SIN VERDENSBERØMTE SPEKESKINKE
IBERICO SECRETO - SPANJOLENES HEMMMLIGHET
Det ser ut til å bli bra grillvær i helgen. Hva med litt hemmelig svinekjøtt på grillen? I kjerneområdene for Iberiske svin Extremadura og Andalucia har Secreto vært ansett som en delikatesse de gjerne ville ha for seg selv.  Secreto er rett og slett grisens saftigste og møreste stykningsdel. Du finner den kjøttdisken i Markedet.
OPPSKRIFT: SLIK TILBEREDER DU IBERICO SECRETO
5 HELSEMESSIGE FORDELER VED OLIVEN DU KANSKJE IKKE VISSTE OM
Ikke bare smaker de veldig godt, men visste du at oliven også har en rekke  helsemessige fordeler. Vitaminer og gode fettsyrer kjenner de fleste til, men oliven har mange flere fordeler.
MATNYTTIG: 5 HELSEMESSIGE FORDELER VED Å SPISE OLIVEN
MailMojo