Sommermat fra Maschmanns
SESONGSKIFTE FRA TYSK ASPARGES
TIL NORSKE NYPOTETER OG SOMMERKÅL
Sesongen for hvit asparges fra Pfalz er over, sesongens siste hvite asparges får vi nå fra Gotland i Sverige. Grønne asparges fra Provence er byttet ut med asparges fra Hvasser. Norske nypoteter og sommerkål er en verdig arvtager  til aspargesen. Tynne skiver med Tronfjell spekeskinke med vispet Rømme fra Røros er deilg tilbehør. Unike norske smaksoppplevelser helt på høyde med tapasen vi omtalte i forrige ukes nyhetsbrev. Men det handler også om å koke potetene helt perfekt.
MATNYTTIG: KUNSTEN Å KOKE POTETER
GRILLET ASPARGES MED
MANCHEGO OG SITRONZEST
Avslutt aspargesen-sesongen med hvite fra Gotland og grønne fra Hvasser. Grill eller damp aspargesen til de er al dente. Kutt aspargesen i biter, smuldre over revet manchego og sitronzest. Gode dipsauser er Maschmanns hollandaise- og romescosaus. 
SESONGENS FØRSTE NORSKE JORDBÆR
NYT DE GJERNE PÅ ITALIENSK VIS
Ikke et vondt ord om klassikeren jordbær med sukker og fløte. Men av og til passer det med en oppgradering. Det lille ekstra kan være noen dråper med god tre stjerners balsamico fra Giuseppe Giusti. Her helles balsamico over sesongens første norske jordbær. Topp desserten med mascarponekrem og hjemmelaget krokan. 
OPPSKRIFT: JORDBÆR MED MASCARPONE, BALSAMICO OG KROKAN
GRILL SMART MED MAILLARD
Maillard-reaksjonen er en kjemisk prosess som oppstår når man bruner mat. Aminosyrer, sukker og karamellisering gir flere herlige smaker og lukter.
VIDEO OG TIPS: SKAP MAILLARD-EFFEKT PÅ GRILLEN
HVILETID & TILBEHØR
En perfekt grillet biff handler om å skape en god stekeskorpe og ha kontroll på temperaturen. Husk at kjernetemperaturen ofte stiger noen grader under hviletiden. Dette gjelder spesielt store kjøttstykker. Ta derfor kjøttstykket vekk fra varmekilden flere grader under anbefalingene under. Saus er stengt tatt ikke nødvendig til kjøttet. Ofte holder det med en klype havsalt og noen dråper med en god ekstra jomfru olivenoje. 
GUIDE: KJERNETEMPERATUR PÅ FERDIG GRILLET KJØTT
CRONUTFESTIVALEN 2022
Fra fredag og ut neste uke er det Cronutfestival på Maschmanns. Bakeriet sin "Willy Wonka lab" har laget denne 12 retters menyen: Classic, Sjokolade & Hasselnøtter, Vanilje, Pistasj, Pasjonsfrukt & Kokos, Suksesskrem & melkesjokolade, Cheesecake & Brownie, Bacon & Lønnesirup,  Karamell & PopcornEple,  Jordbær og Skogsbær. Send gjerne en forhåndsbestilling, da har vi alt klart når du kommer og henter baksten.
MENY: MASCHMANNS CRONUTFESTIVAL 2022
MailMojo