SESONGSKIFTE FRA TYSK ASPARGES
TIL NORSKE NYPOTETER OG SOMMERKÅL |
Sesongen for hvit asparges fra Pfalz er over, sesongens siste hvite asparges får vi nå fra Gotland i Sverige. Grønne asparges fra Provence er byttet ut med asparges fra Hvasser. Norske nypoteter og sommerkål er en verdig arvtager til aspargesen. Tynne skiver med Tronfjell spekeskinke med vispet Rømme fra Røros er deilg tilbehør. Unike norske smaksoppplevelser helt på høyde med tapasen vi omtalte i forrige ukes nyhetsbrev. Men det handler også om å koke potetene helt perfekt. |
|
|
GRILLET ASPARGES MED
MANCHEGO OG SITRONZEST |
Mange av Maschmanns hjemmelagede sauser er velegnet
som dipsauser til grønnsaker. |
Avslutt aspargesen-sesongen med hvite fra Gotland og grønne fra Hvasser. Grill eller damp aspargesen til de er al dente. Kutt aspargesen i biter, smuldre over revet manchego og sitronzest. Gode dipsauser er Maschmanns hollandaise- og romescosaus. |
|
|
SESONGENS FØRSTE NORSKE JORDBÆR
NYT DE GJERNE PÅ ITALIENSK VIS |
Norsk sommer = jordbær med sukker og fløte |
Ikke et vondt ord om klassikeren jordbær med sukker og fløte. Men av og til passer det med en oppgradering. Det lille ekstra kan være noen dråper med god tre stjerners balsamico fra Giuseppe Giusti. Her helles balsamico over sesongens første norske jordbær. Topp desserten med mascarponekrem og hjemmelaget krokan. |
|
|
og bruk to soner på grillen. |
Maillard-reaksjonen er en kjemisk prosess som oppstår når man bruner mat. Aminosyrer, sukker og karamellisering gir flere herlige smaker og lukter. |
|
|
Mens kjøttet hviler griller du grønnsakene. |
En perfekt grillet biff handler om å skape en god stekeskorpe og ha kontroll på temperaturen. Husk at kjernetemperaturen ofte stiger noen grader under hviletiden. Dette gjelder spesielt store kjøttstykker. Ta derfor kjøttstykket vekk fra varmekilden flere grader under anbefalingene under. Saus er stengt tatt ikke nødvendig til kjøttet. Ofte holder det med en klype havsalt og noen dråper med en god ekstra jomfru olivenoje. |
|
|
Ikke glem Oslo's mest smakfulle og syndefulle festival,
som starter denne helgen i Maschmanns Bakeri på Skøyen. |
Fra fredag og ut neste uke er det Cronutfestival på Maschmanns. Bakeriet sin "Willy Wonka lab" har laget denne 12 retters menyen: Classic, Sjokolade & Hasselnøtter, Vanilje, Pistasj, Pasjonsfrukt & Kokos, Suksesskrem & melkesjokolade, Cheesecake & Brownie, Bacon & Lønnesirup, Karamell & Popcorn, Eple, Jordbær og Skogsbær. Send gjerne en forhåndsbestilling, da har vi alt klart når du kommer og henter baksten. |
|
|
|
|