SMAKFULL SMÅMAT OG GODE BOBLER |
Perfekt for lyse sommerkvelder |
Midtsommer er bål, grill og gode venners lag. Mat i sesong er alltid den beste sommermaten. Hva med spekemat, rømme, nypoteter og sommerkål? Pissaladiere fra Sør-Frankrike, tapas fra Spania, Skagenrøre, Piadina fra Romagna i Itaia eller grillet ytrefilet med yakiniku goma glaze er også gode småretter. Dessert: Grillet ananas med honning, ingefær og chili. Server med gode alkoholfrie bobler i glasset. |
|
|
PARMESAN-SHOW FREDAG KLOKKA 13:00
PARMIGIANO REGGIANO
VERDENS MEST BERØMTE OST |
Maschmanns fører 3 typer Pamigiano Reggiano:
DOP 24 måneder, Vacche Rosso samt en vellagret fra 2016 |
På fredag får vi storfint besøk fra Gourmit i Italia. De har med seg et 40 kg's 24 måneders parmesanhjul, som de vil åpne på tradisjonelt vis med kniv. Ostehjulet kommer fra Latteria Sociale Gonfo, en prisvinnende produsent som ligger mellom Mantova og Ferrara. På fredag blir det garantert god stemning, gode råvarer, godt håndtverk og små smaksprøver. |
|
|
SPRØ GRØNNSAKER
MED PARMESAN-AIOLI |
Redikk og sukkererter er i sesong nå!
Nå er de på sitt aller beste. |
Sesongens sprø grønnsaker som reddik, paprika, sukkererter, brokkoli trives ypperlig sammen med en hjemmelaget parmesan-aioli. Dette en enkel forrett, siderett eller kveldsrett. VIsste du at sesongens norske jordbær også trives godt sammen med en vellagret parmesan. |
|
|
Vi har flotte norske agurker for salg i grønnsaksdisken
I mange fasonger og farger |
EU innførte en I 1988 ga EU-kommisjonen ut regulering nummer 1277. I den er det slått fast at en agurk som bøyer seg mer enn 1 centimeter pr. 10 centimeter, er for krum til å være en godkjent EU-agurk av førstesortering.
Annensorteringen, de krummede agurker, nådde sjelden eller aldri ut på markedet. To tiår senere ble det tillatt å selge krumme agurker. Likevel det ikke mange bøyde agurker å se i butikken.
"Pride-agurkene" som du finner i Markedet nå går enda lenger. De er fargerike, store, små, runde, korte og lange og smaker kjempegodt.
Visste du at agurken har et mer avansert DNA enn mennesker og at den alltid er 5ºC under omgivelsene rundt seg?
|
|
|
NOVA-KLASSIFISERINGEN HJELPER DEG
TIL Å TA SUNNE MATVALG |
Nova klassifiserer maten fra ubehandlet til ultraprossessert. |
NOVA-klassifiseringen heter inndelingen som deler maten inn i kategorier fra én til fire ut i fra graden av prosessering. Over har vi ubehandlet oliven, gourmetmessig behandlet oliven > ekstra jomfru olivenolje, tunfiskfilet i olivenolje som er prosessert mat, til sist Coca-Cola som er i kategorien ultra-prosessert mat. Fra ubearbeidet eller minimalt bearbeidet til ultra-prosessert mat, som regel industri-produsert mat laget av mange ingredienser. Av maten vi kjøper i Norge så er over 50% i kategorien ultra-prosessert. Vi er helt i toppen i Europa når det gjelder inntak av ultra-prosessert mat. |
|
|
|
|