Solmodne norske jordbær er selve symbolet på sol, sommer og ferie. |
|
|
Salaten som ble til ved en tilfeldighet |
Salaten ble skapt til 4. juli-helgen 1924 i den meksikanske grensebyen Tijuana på grensen til USA. Italieneren Cesare Cardini hadde gått tom for råvarer og måtte lage noe av restene han hadde. Cesare blandet romanosalat med en dressing bestående av eggeplommer, olivenolje, sitronsaft, Worcestershiresaus, hvitløk, sort pepper og Parmigiano Reggiano. Romanosalaten ble toppet med en liten bit ristet brød. Maschmanns' kokker har laget hjemmelaget Cæsar-dressing klar til å helles over salaten. Cæsarsalat er forøvrig på menyen i Bakeriet. |
|
|
Visste du at det var Jamie Oliver og Antonio Carluccio som bidro til at
pasta Carbonara ble kjent over hele verden. |
Pasta Carbonara eller Pasta alla carbonara som de sier i Italia er en verdenskjent pastarett. Den tilberedes vanligvis med spaghetti, men linguine eller bucatini kan også brukes. Over den ferdigkokte pastaen helles en blanding av stekt pancetta, pecorino, svart pepper og egg. Alt blandes godt og serveres umiddelbart. Markedet har hjemmelaget carbonarasaus som du kan helle over ferdig "al dente" pasta. Vil du lage denne klassikeren fra bunnen av deler vi oppskriften her. |
|
|
Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige |
Til toss for at navnet har sitt opphav fra danske Skagen, var det den svenske kokken Tore Wretman som lanserte oppskriften på 1950-tallet. Skagen består av smørstekt eller ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre. Maschmanns kokker har laget hjemmelaget Skagenrøre. Husk å kjøpe med deg økologisk brød fra Bakeriet. Maschmanns populære Skagenrøre inneholder bare naturlige ingredienser: Håndpillede reker, majones (egg, solsikkeolje, hvitvinseddik, sennep), Rørosrømme, creme fraiche, rødløk, dill, sitron, cayennepepper, salt og pepper. |
|
|
TRØFFEL: DEN EKSKLUSIVE SMAKEN AV LYKKE |
Trøffelsalami, trøffelolje, parmesankrem med trøffel og Maschmanns trøffelbrie |
Mens vi venter på høstens Tuber Magnatum Pico, den hvite trøffelen fra Piemonte, kan vi nyte delikatesser smaksatt med trøffel. Noen små dråper med trøffelolje over omeletten, pastaen eller potetmosen er smakslykke. Parmesankrem med trøffel på en liten toast er smakslykke.
Trøffelbrien* som du får kjøpt hver helg i ostedisken på Maschmanns er også smakslykke. *En hel Brie de Meaux deles og fylles med mascarponekrem. Osten toppes med masse nyhøvlet sort sommertrøffel
Det å finne trøfler krever et fintunet samarbeid mellom hund og jeger. Noe som blir herlig beskrevet i filmen "Trøffeljegerne fra Piemonte"(video). Men før hundene slippes ut på jakt må de få seg en en universitetsutdannelse. |
|
|
Glem kapselen i sommer - gå for nykvernde kaffebønner og presskanne |
Ferietid og sorgløse dager blir enda bedre med en god kopp kaffe. Glem kapselmaskiner og fancy espressomaskiner i sommer. Det er noe avslappende med analoge prosesser. Ta frem presskannen fra skapet, kok opp 1 liter vann, hell 65 gram, nykvernede og nybrente kaffebønner opp i kannen og vannet over, vent i 4 minutter, press og server. Er du langt unna et håndverksbakeri - kan de frosne, stekeklare croissantene fra Bakeriet skape godfølelsen. |
|
|
HVORFOR SKAL DU KJØPE BRØD FRA EN HÅNDVERKSBAKER? |
håndverk, tid og økologisk mel |
Håndverksbrød er ikke det det en gang var. Moderne bakemetoder og nye ingredienser har gitt oss et helt annet brød. I dag blir kun et fåtall brød bakt etter gamle klassiske bakemetoder. Faglig kompetanse, økologisk mel, vann, lite gjær samt nok tid er alt som skal til. Vi på Maschmanns baker håndverksbrød på klassisk vis, det blir det gode brød av. |
|
|
GOD SOMMER - I juli tar redaksjonen en pause i utsendigen av de ordinære nyhetsbrevene. Vi tar ikke helt fri. Det vil bli drypp av matgleder og små konkurranser gjennom sommeren. Sjekk innboksen og følg med på sosiale medier.
|
|
|
|
|