NYT SMAKEN AV SENSOMMER MED 
KRABBE OG KANTARELLER
Lag noe enkelt med krabbe fra Fosen. La tynne skiver med baguette få en runde i toastjernet. Fyll på med en blanding av hvitt krabbekjøtt, revet eple, majones, sitron, dill, og cayennepepper, salt og pepper. Oppgradert versjon: Bytt ut majonesen med, dill- og cognac-majones, aioli eller trøffel-majones. Smørloff eller jalapeño- og cheddarbrød kan også være bra alternativer til baguette.

 Har du lyst på enda flere godsaker i sesong. Hva med blåskjell, solgule tomater og sesongens første gylne kantareller?
OPPSKRIFT: BLÅSKJELL MED TOMATER OG GYLNE KANTARELLER
TIPP OG VINN – VI TREKKER TRE HELDIGE VINNERE 5. AUGUST
Test dine kunnskaper om mat, miljø og klima og bli med i trekningen av 3 gavekort på 1000 kr. Quizen er av det vriene slaget. Heldigvis kan du ta quizen så mange ganger du vil. Vi trekker 3 vinnere blant de som hadde alt riktig. Quizen avsluttes fredag 5. august. I skrivende stund har over 1500 tatt Maschmanns Quiz. Spørsmålet som har vært mest vrient så langt er: - Vi er over 7 milliarder mennesker som veier omtrent 300 millioner tonn. Våre gårdsdyr; kyr, griser, sauer og kyllinger veier 700 millioner tonn til sammen. Store ville dyr fra hule-pinnsvin og pingviner opp til elefanter og hvaler veier hvor mange millioner tonn? 
Vet du svaret er du godt i gang med Maschmanns Quiz. 
TA MASCHMANNS QUIZ I DAG
HVORDAN SKAPE DET PERFEKTE MÅLTID?
Det perfekte måltid er gode råvarer tilberedt riktig med drikke som matcher maten. Maten ser god ut og nytes rundt et flott dekket bord med gode venner. Det er ofte så enkelt som det. Hva skiller et godt måltid mot det perfekte måltid? Mange har sikkert opplevd at samme måltid smaker ulikt selv om det tilsynelatende har vært laget og presentert på samme måten. Er det slik at det er flere sanser som spiller inn på opplevelsen av et måltid?
HVORDAN SKAPE DET PERFEKTE MÅLTID?
NORSK SJØKREPS PÅ GRILLEN
Den kokte sjøkrepsen på bildet  ble grillet i 5 minutter i lukket grill. (250ºC) | Krepsen ble servert med grillet sitron, ramsløksmør og baguette. Vi viser deg steg for steg hvordan du kan lykkes med deling, rensing og grilling. Se illustrerende bilder. Sjømatdisken hos Maschmanns holder åpent fra 11-18 hver dag i hele sommer. 
OPPSKRIFT: SLIK GRILLER DU SJØKREPS
HVA MED EN LUNSJ I BAKERIET?
 Bakeriet tilbyr deilig antipasti, sandwicher, salater og steinovnsbakt pizza. Sesongens pizza anbefales. En hvit pizza med Burrata di Bufala,
'Nduja fra Edizioni Riccardo Franchi, Mozzarella, gremolata samt Rømme fra Røros. Bakeriet holder åpent fra 10–22 hver dag i hele sommer. 
MENY FOR BAKERI OG PIZZERIA (PDF)
KAN EN NY KLASSIFISERING AV MAT GJØRE DET ENKLERE Å SPISE SUNT?
Vi har lært å velge mat ut i fra energi og næringsstoffer. Nyere forskning har vist at det å ta hensyn til graden av prosessering er vel så viktig. De siste 10-årene har det skjedd mye med maten vår på veien fra gård til gaffel.

NOVA er en ny måte å klassifisere mat på, og ble publisert i 2017 av  professor Carlos Monteiro og hans team. NOVA-klassifiseringen deler maten inn i 4 kategorier ut i fra graden av prosessering fra ubehandlet til ultraprosessert mat.

På bildet over ser du oliven og olivenolje som tilhører kategori 1 og 2. Kategori 3 er prosessert mat mens kategori 4 er den ultraprosesserte maten. Eksempel i kategori 3 kan være hjemmelaget majones med en håndfull med ingredienser du gjerne finner på eget kjøkken. Industri-majones befinner seg i gruppen ultraprosessert, fordi den har gjennomgått en omfattende prosessering og tilsatt en rekke ulike stoffer.

Det var tilsetningsstoffer i maten ut over vanlige næringstoffer som karbohydreter, fett, proteiner, fiber og vitaminer brasilaneren Monteiro ville gjøre oss oppmerksomme på. 
 
MATNYTTIG: LES MER OM NOVA-KLASSIFISERINGEN
MailMojo