Sensommer
SENSOMMEREN ER FANTASTISK
Sensommer og høst er favoritt-årstiden til de matglade. Grunnen er den fatastiske tilgangen på lokale råvarer fra våre bønder. 

Sopp, grønnsaker og bær av prima kvalitet finner du i Markedet nå. Det er bare å gi seg hen og følge rådene til den amerikanske forfatteren Michael Pollan: "Eat food. Not to much. Mostly green". Denne uken blir det nesten bare grønt innhold i nyhetsbrevet. Beskyld oss gjerne for grønnvasking. 

Det blir grillede grønnsaker, tomatsalsa, rødvinskokt løk, shirachisushi, risotto med trøfler fra Australia, norske nypoteter og grillet sommerkål. Vi topper det hele med en nostalgisk dessert-klassiker norske rips med hjemmelaget vaniljesaus. 

Om du ikke har tatt  vår sommer-quiz har du fortsatt mulighet til å delta. Vi trekker 3 heldige vinnere fredag 5. august. Premien er gavekort på 1000 kr fra Maschmanns.
 
Tomatsalsa
GRØNNSAKER PÅ GRILLEN: 
TOMATSALSA & RØDVINSKOKT LØK
Sesongens løk og tomater, en varm grill, jerngryter, rødvin og noen gode smaksettere er alt du trenger for å lage en deilig tomatsalsa og rødvinskokt løk. Grillingen foregår i to vendinger, først has grønnsakene direkte på grillen for god karamellisering, deretter opp i jerngryter sammen med flere gode smaker.
GRILL-OPPSKRIFT: TOMATSALSA OG RØDVINSKOKT LØK
GRILLET SOMMERKÅL OG NYPOTETER
Med nygrillet sommerkål, perfekt kokte nypoteter og en klatt med smør fra Røros har du en smak av sommer. Måltidet kan oppgraderes med god spekeskinke. Velg moden Tronfjell-skinke eller San Daniele. Du får skåret skinken i tynne skiver i delikatessedisken hos Maschmanns. Suppler med Rømme fra Avdem, ramsløksmør og nyt sensommerens smaker.
MER SMÅMAT-INSPIRASJON FINNER DU HER
SUSHI, SUSHI BOWL, SHIRACHISUSHI
Chirashisushi er det japanske navnet på sushi bowl som er en enkel måte å servere sushi på. Vi deler knepene med å lage en god shirachisushi. 
OPPSKRIFT MED VIDEO: SLIK LAGER DU SHIRACISUSHI
Risotto med trøffel
EKSKLUSIVT & ENKELT:
RISOTTO MILANESE MED TRØFFEL
I Markedet har vi fått inn sesongens flotte, sorte vintertrøfler fra Australia. De lukter og smaker vidunderlig. Siden det er vinter "down under", er juni, juli og august gode måneder for trøffel. En klassisk risotto kler denne retten. Hva med å lage en kremet, solgul risotto Mianese overhøvlet med sort vintertrøffel?
OPPSKRIFT: RISOTTO ALLA MILANESE
KAN DU DETTE KYLLINGTRIKSET?
Metoden er å legge kyllingen i en lake med salt og Bakemjølk fra Røros i et døgn før du steker kyllingen i ovnen. 

Det som skjer med kyllingen er at den mørnes i laken av bakemjølk og salt. Mange spennende prosesser skjer: vann blir tilført kyllingen som gir en god saftighet, salt og syrlighet hjelper til med å bryte ned proteinet og skape mørhet, melkesukkeret bidrar til en god karamellisering som gir et gyldent og sprøtt skinn.

Ekte kjernemelk, eller buttermilk, er en ettertraktet og mye brukt råvare over hele verden. Bakemjølk er fin å bruke i stedet for buttermilk i utenlandske oppskrifter. 
EKSTERN OPPSKRIFT: BUTTERMILK CHICKEN
RIPS & VANILJESAUS
Sesongens første rips med litt sukker med din egen hjemmelagede vaniljesaus er smaken norsk sensommer.

Mange av oss har nostalgiske barndomsminner om ripsplukking påfølgende dessert med rips og vaniljesaus. Crème Anglaise er det franske navnet på vaniljesaus, en av verdens mest populære dessertsauser. Sausen kan du enkelt lage fra bunnen av selv. Du trenger kjente ingredienser som egg, sukker, melk og vanilje. Belønningen med hjemmelaget vaniljesaus er at den både er sunnere og smaker bedre enn industri-sausen.  I Markedet finner du vår hjemmelagede vaniljesaus og nyplukkede norske rips.
OPPSKRIFT: SLIK LAGER DU DIN EGEN HJEMMELAGEDE VANILJESAUS
MailMojo