Nyt sesongens aller beste smaker |
Forrige uke så «grønnvasket» vi nyhetsbrevet med godsaker fra frukt- og grønnsaksdisken. Denne uken dykker vi også ned i sjømatdisken og henter frem noen av sesongens delikatesser. I Bakeriet er den populære kantarellpizzaen på menyen og i tradisjonen tro har den plassert seg på toppen av salgslistene. Stikk innom Bakeriet og unn deg en herlig smak av sensommer. Denne uken er vi tilbake til hverdagen med ordinære åpningstider i Bakeri og Marked. |
|
|
ELEGANTE OG SMAKFULLE
KANTARELL–KOMBINASJONER |
Skogens gull er i sesong nå |
|
|
Krabbe fra Fosen i Trøndelag er i sesong |
|
|
CEVICHE - RÅTT OG GODT
FRA SJØMATDISKEN |
Bruk Maschmanns Superior laks eller skreiloins fra Vaag |
Ceviche er rå sjømat som er tilberedt i sitrussaft, gjerne lime eller sitron. Ved å marinere sjømat i sitrus endres strukturen på fisken og den får et utseende som om den er kokt. Den friske rå smaken er fortsatt bevart. William i sjømatavdelingen hos Maschmanns lærer deg det grunnleggende med ceviche på et øyeblikk. |
|
|
Sjøkreps er ifølge mange mesterkokker
vår aller beste råvare. |
Skal du imponere med grillingen, velg sjøkreps. Det er eksklusivt og tilberedningen er gjort i en håndvending. Egil i Markedet på Maschmanns viser deg steg for steg for å lykkes med deling, rensing og grilling av sjøkreps. Se illustrerende steg for steg bilder. |
|
|
ESTRATTO DI POMODORO
MESTEKOKKENES HEMMELIGHET |
Estratto innholder mye god umami-smak |
Lengst sør på Sicilia ligger gården Pianogrillo. En 80 mål stor gård som drives av Lorenzo Piccione. Han dyrker tomater, oliven og druer. Lorenzo har designet for Alessi, er en dyktig fotograf, kunstmaler, pianist samt øko-bonde. Pianogrillo sin vin, olivenolje og tomatsauser har høstet priser for sin utsøkte kvalitet. Gårdens tomatpuré, estratto di pomodoro, som har gått litt under radaren, er mange kokkers hemmelige ingrediens på kjøkkenet. |
|
|
INVITER EN VENN PÅ FROKOST
I MASCHMANNS BAKERI |
Det å dele et måltid med en kollega eller god venn
er mye mer enn selve maten! |
Et tidlig måltid i Maschmanns Bakeri byr på mye godt. Gjør det enkelt med croissant og kaffe eller egg og bacon. Du kan også by på en skikkelig Maschmanns frokost som inneholder: Fennikelsalami, Mortadella, Dobbiaco, Brie de Meaux samt grønnsaker. Nybakt surdeigsbrød og Scones fra Bakeriet. Smør fra Røros, syltetøy & Yoghurt fra Røros med musli. Frokost serveres hverdager 8–10, lørdag–søndag 9–11. |
|
|
|
|