SENSOMMEREN ER MAGISK
Forrige uke så «grønnvasket» vi nyhetsbrevet med godsaker fra frukt- og grønnsaksdisken. Denne uken dykker vi også ned i sjømatdisken og henter frem noen av sesongens delikatesser. I Bakeriet er den populære kantarellpizzaen  på menyen og i tradisjonen tro har den plassert seg på toppen av salgslistene. Stikk innom Bakeriet og unn deg en herlig smak av sensommer. Denne uken er vi tilbake til hverdagen med ordinære åpningstider i Bakeri og Marked. 
Kantarellpizza fra Maschmanns
ELEGANTE OG SMAKFULLE
KANTARELL–KOMBINASJONER
Kantarell-magneten hos Maschmanns er sesongens pizza i Bakeriet. En kjempegod pizza du må unne deg før kantarellsesongen er over. Kantareller egner seg også ypperlig i en klassisk risotto. Hva med å lage en deilig blåskjellrett med solgule tomater og gylne kantareller? 
OPPSKRIFT: BLÅSKJELL MED SOLGULE TOMATER OG GYLNE KANTARELLER
KRABBE–VARIASJONER
Krabbe nytes gjerne på aller enkleste vis med økologisk brød fra Bakeriet, majones, sitron og noe godt i glasset. En variant er å toaste brødet og smake til krabbekjøttet med majones og krydder. Går du for det  enda mere eksklusive bruk trøffelmajones og høvle over rikelig med sommertrøffel. 
MER INSPIRASJON: KREMET KRABBERISOTTO & CHILI CRAB
CEVICHE - RÅTT OG GODT
FRA SJØMATDISKEN
Ceviche er rå sjømat som er tilberedt i sitrussaft, gjerne lime eller sitron. Ved å marinere sjømat i sitrus endres strukturen på fisken og den får et utseende som om den er kokt.  Den friske rå smaken er fortsatt bevart. William i sjømatavdelingen hos Maschmanns lærer deg det grunnleggende med ceviche på et øyeblikk. 
OPPSKRIFT: CEVICHE PÅ 1–2–3
SJØKREPS PÅ GRILLEN 
Skal du imponere med grillingen, velg sjøkreps. Det er eksklusivt og tilberedningen er gjort i en håndvending. Egil i Markedet på Maschmanns viser deg steg for steg for å lykkes med deling, rensing og grilling av sjøkreps. Se illustrerende steg for steg bilder.
MATNYTTIG: SLIK LYKKES DU MED SJØKREPS PÅ GRILLEN
ESTRATTO DI POMODORO
MESTEKOKKENES HEMMELIGHET
Lengst sør på Sicilia ligger gården Pianogrillo. En 80 mål stor gård som drives av Lorenzo Piccione. Han dyrker tomater, oliven og druer. Lorenzo har designet for Alessi, er en dyktig fotograf, kunstmaler, pianist samt øko-bonde. Pianogrillo sin vin, olivenolje og tomatsauser har høstet priser for sin utsøkte kvalitet. Gårdens tomatpuré, estratto di pomodoro, som har gått litt under radaren, er mange kokkers hemmelige ingrediens  på kjøkkenet.
MATNYTTIG: SLIK LAGER DU VERDENS BESTE OG ENKLESTE TOMATSUPPE MED ESTRATTO DI POMODORO
INVITER EN VENN PÅ FROKOST
I MASCHMANNS BAKERI
Et tidlig måltid i Maschmanns Bakeri byr på mye godt. Gjør det enkelt  med croissant og kaffe eller egg og bacon. Du kan også by på en skikkelig Maschmanns frokost som inneholder:  Fennikelsalami, Mortadella, Dobbiaco, Brie de Meaux samt grønnsaker. Nybakt surdeigsbrød og Scones fra Bakeriet. Smør fra Røros, syltetøy & Yoghurt fra Røros med musli. Frokost serveres hverdager 8–10, lørdag–søndag 9–11.
MENY: FROKOST I MASCHMANNS BAKERI
MailMojo