SKOLESTART, HVERDAGER OG SNART HØST
Sommeren er på hell, ferien er over og skolen er i gang. Hverdagslivet setter agendaen. Markedet har mye god hjemmelaget hverdagsmat å tilby.  På bildet over ser du wienerschnitzel og lasagne som Markedet lager hver dag hele uken. Filip kverner kjøtt av velhengt storfekjøtt og stempler burgere. Robin steker fiskekaker på mandager og selger så lenge beholdningen rekker. Denne uken deler vi oppskriften på 4 italienske pasta-klassikere. Nyttige tips om å finne den ekstra gode olivenoljen samt info om en gøyal og  matnyttig pizza workshop som kommer snart i Bakeriet.
LIFE IS A COMBINATION
OF MAGIC AND PASTA

Hver region i Italia har sine egne pastaoppskrifter tilpasset lokale råvarer. Langs kysten i Liguria er Spaghetti Vongole vanlig å finne på de lokale restaurantene. I Genova høstes det aromatisk basilikum (Pesto Genovese DOP). Med god ekstra jomfru taggiasca olivenolje, hvitløk, pinjekjerner og Parmigiano Reggiano lager du ekte Pesto Genovese. Nyt pestoen med trofie pasta. Drar vi lenger sør til Roma er det en klassisk pastarett du bør prøve før du forlater Den Evige Stad. Cacio e Pepe er ost, pepper og pasta i en hellig treenighet. 
 
BLI MED TIL GRAGNANO, ITALIAS PASTAHOVEDSTAD
RAGÙ BOLOGNESE "ORIGINALE"
kan fort bli en ny favoritt
Spaghetti bolognese er verdens mest kjente pastarett – utenfor Italia. Byen Bologna er kjent for sin ragù, en kjøttsaus som brukes i lasagne eller serveres til flat, litt tykkere pasta som tagliatelle og pappardelle. 

Den første nedtegnelser om ragù bolognese er fra 1891 og er ffra området rundt byen Bologna. Ingrediensene som ble brukt til å lage retten var uten tomater, men med kjente råvarer som fortsatt brukes i dag. Storfekjøtt, svinekjøtt, selleri, gulrot , løk samt melk. Siden har retten hatt sin rundreise rundt om i verden og blitt veldig «tomatisert». I oppskriften under tar vi oppskriften et skritt tilbake mot det opprinnelige. Vi setter av nok tid og gjør oss flid med tilberedningen. Om du ikke har tid til overs, så har Maschmanns kokker laget en smakfull ragù bolognese som du finner i ferdigmatdisken.
OPPSKRIFT: RAGÙ BOLOGNESE PÅ ITALIENSK VIS
UNN DEG NOE GODT OG HJEMMELAGET FRA MASCHMANNS DENNE HELGEN
Hver torsdag lages det vitello tonnato og sashimi i Markedet. Her ser du Mathias og Victor i aksjon. På fredager lager Elisabeth trøffelbrie som selges ut helgen eller så lenge beholdningen rekker. Renzo og hans kolleger lager økologiske håndtverksbrød hver dag hele uken. 
HJEMMELAGET BRØD FRA MASCHMANNS BAKERI
SLIK FINNER DU EN GOD OG EKTE EKSTRA JOMFRU OLIVENOLJE
I smaken bør du gjenkjenne fruktighet, bitterhet og pikant/ pepper.
I vrimmelen av ekstra jomfru olivenoljer er det en utfordring å finne den skikkelig gode oljen og vurdere bruksområde. Trenede ganer klarer å lokke frem mange titalls gode smaker i en god ekstra jomfru olivenolje. 
MATNYTTIG: SLIK SMAKER DU PÅ OG VURDERER OLIVENOLJE
MASCHMANNS WORKSHOP:
BLI EN EKSPERT PÅ ITALIENSK PIZZA
Under markedsdagene i Karenslyst allé i september blir det pizza workshop på gata utenfor Maschmanns. Tusen takk til Elkjøp Skøyen som har gjort dette mulig. De har skaffet til veie 4 stykk Ooni Koda 16 pizzaovner. Maschmanns Bakeri stiller med Jonas Brandis, en flink og erfaren pizzakokk. Jonas lærer deg å bake ut en pizzadeig, toppe den med tomatsaus og mozzarella. Du lærer teknikken med å få pizzaen opp på spaden og inn i ovnen. Til slutt lærer du å turnere pizzaen rundt i ovnen og ta den ut på rett tid. Dette blir gøy! Hold av lørdagene 10. og 17. september. Vi fyrer opp ovnene klokken 13:00 og holder det gående til klokken 15:00. I mellomtiden deler vi nyttig informasjon om det å lage en italiensk pizza.
DET Å LAGE PERFEKT ITALIENSK PIZZA HANDLER ALLER MEST OM Å VÆRE GOD PÅ BUNNEN
MailMojo