MATEN OG MÅLTIDET
I dag er det er fårikålens festdag. En feiring av sesongens lam og basis-grønnsakene, poteter og kål. Lag en gryte med fårikål, inviter venner kjenn på gleden med å dele god mat sammen.

I dag er også den internasjonale dagen mot matsvinn. Visste du at Maschmanns hjemmelagde retter er ett av våre (viktigste) svinnreduserende tiltak? Mye av vårt matsvinn til personalmat i tillegg til at vi samarbeider med TooGoodToGo.

Neste uke er det høstferie i vårt distrikt. Unn deg det beste av sesongens råvarer, det har du fortjent. Nyt viltkjøtt, høyfjellslam, steinsopp og høstens frukter.
HØSTFERIE NESTE UKE:
9 HANDLE-MED TIPS FRA MASCHMANNS
1. Maschmanns hjemmelaget som lasagne, Osso Buco og Biff Stroganoff.
2. Hjemmebakt, økologisk surdeigsbrød fra Bakeriet.
3. Det gode pålegget; skagenrøre, gravlaks og nyskåret prociutto cotto.
4. Bakeriets hjemmelagede pizzadeig.
5. Nyskåret norsk spekemat og rømme fra Avdem.
6. Modne oster som f.eks trøffelbrie, Gruyère og Gorgonzola Dolce.
7. Søtbakst fra Maschmanns franske bakere - cannelé, financier og        palmier. 
8. Sesongens ferske viltkjøtt og høyfjellslam er smaken av høst. Spør oss gjerne op tilberedning. 
9. Overrask med nystekte og hjemmelagede croissanter. Bakerne hjelper deg nesten hele veien. 
LUN MONT d'OR – MAGI I EN LITEN ESKE
Smaken av lykke er en lun Mont d’Or. Serverer du osten med høvlet trøffel blir det ren luksus. Topp det hele med cornichons og ovnsbakte småpoteter. Osten er rangert som den aller beste råmelksosten i Frankrike. Noen franskmenn mener sågar at alpelue og fransk baguette alltid må med når du skal nyte en moden Mont d’Or. Dette er også ypperlig bålmat? Pakk boksen inn i aluminiumsfolie, legg den på bålet og bryt opp baguette som dyppes i osten 

MATNYTTIG: SLIK TILBEREDER DU MONTd'OR
OVNSBAKTE SMÅPOTETER MED TRØFFELKREM
Ovnasbak potetene på tradisjonelt vis og vend inn trøffelkrem rett før servering.

Slik går du frem: Forvarm ovnen til 200ºC, ha småpoteter i en ildfast form (perlepoteter/morenepoteter).  Gni potetene inn med olivenolje, salt og pepper. Stek til potetene er møre  (ca. 20 minutter), vend inn trøffelkrem rett før servering. Suppler gjerne med høvlet sort høsttrøffel og hakket timian. Markedet fører trøffelkrem fra San Pietro a Pettine og TartufLanghe.
 
NY SESONGENS PIZZA FRA BAKERIET
En hvit vegetar–pizza med Rømme fra Røros, mozzarella, smørstekt steinsopp, radicchio rosso og Parmigiano Reggiano 24mnd S. Stefano.

PIZZAMENY FRA BAKERIET
VERDENS ENKLESTE TOMATSUPPE
Når du er litt fysen på noe godt gjør en god tomatsuppe susen. Et godt brød og en klink og du har et komplett måltid. I denne oppskriften trenger du kun tre ingredienser. Legg til to til om du vil ha jevnet tomatsuppe.

DETTE TRENGER DU:
(2 porsjoner)

1 ss smør
1 ss hvetemel
1/2 liter vann
1/2–1 ss grønnsaksbuljong (5–10 gram) GLI AIRONI BRODO
1 ss tomatpure (20 gram) PIANOGRILLO ESTRATTO DI POMODORO

SLIK GJØR DU:

Kok opp 1/2 liter vann med buljong og tomatpuré.
Lag meljevning med smør og mel i annen kjele.
Hell den varme buljongen over meljevningen og rør mens du koker opp.
Småkok suppen i 2 minutter.
Her trenger du ikke å justere smaken, den sitter som et skudd allerede.
Server og nyt.

FOR DET LILLE EKSTRA:

Risoni pasta
Kokt egg
Godt brød & Smør


 TOMATPURÈ FRA PIANOGRILLO - KOKKENS HEMMELIGE INGREDIENS
DE SØTE OG SYRLIGE NORSKE EPLER
ER PERFEKTE I EPLEKAKE
Eplelkaken Tarte Tatin skal etter sigende ha blitt til da kokken ved et uhell brente eplene og måtte finne på en alternativ løsning. Kokka la en deig som et lokk oppå de karamelliserte eplene og bakte alt kjapt i ovnen. Gjestene likte den «mislykkede» eplekaken. Det ble starten på opp ned eplekaken Tarte Tatin.

SLIK LAGER DU KLASSIKEREN TARTE TATIN
MailMojo