Inviter til oktoberfest med sesongens aller beste råvarer
Inviter venner til et godt måltid der sesongens aller beste råvarer spiller hovedrollen. Dekk bordet, tenn lysene og by på et robust høstmåltid. Kokkene i Markedet har laget en rekke gryteklassikere velegnet til formålet. Mont d'Or, Frankrikes beste ost, er i også i sesong. Server osten med baguette, cornichons og lune småpoteter. Men før gjestene går til bords byr du på en liten shot fra Trøndelag. (Sikrogn med Rømme fra Røros.)
SPIS SOM EN GREVE - UNN DEG EN BARON
Det er mye godt du kan lage av norsk lam. Lammelår og fårikål er to populære matretter. Du kan også gjøre en tvist med  råvarene til de to rettene og servere Lam Burgund med bogkjøtt og Lam Osso Buco med skiver av lammelår. (Lam Burgund og Lam Osso Buco har Maschmanns kokker laget ferdig. Du finner de i kjøledisken i Markedet.

Lammeskank er lettlaget og god mat. Du bruner skanken i en stor gryte og fyller på med gode røtgrønnsaker, vin og kraft og lar alt få kose seg i ovnen et par timer.

Lammebaron, som er utbenet, krydret og oppbundet lammesadel finner du i ferskvaredisken i Markedet. Til denne eksklusive stykningsdelen serverer du Maschmanns lammesaus og fløtegratinerte poteter. 
OPPSKRIFT: LAMMEBARON MED FLØTERGRATINERTE POTETER
Mint d'Or
BLIR DET EN MONT D'OR–FEST I HELGEN?
Mont D’Or er en kittmodnet bløt ost gjort på råmelk. Osten har en gylden skorpe med en rødlig farge. Ostemassen er bløt og kremet. Smaken er kraftig, noe fruktig og aromatisk. Server Mont d'Or med baguette, cornichons og små perlepoteter fra Nøtterøy. Osten kan nytes som den er eller lunes lett i ovnen. 
MATNYTTIG OM MONT d'OR, FRANKRIKES BESTE OST
FARE LA SCARPETTA 
Det italienske utrykket Fare la Scarpetta betyr at  vi samler opp resten av sausen ved hjelp av brødet. Alle rettene nevnt over er velegnet til "scarpetta". Det å ha brød tilgjengelig ved måltides slutt ligger iboende i italienernes DNA. Kjøp med deg godt brød fra Bakeriet slik at gjestene kan utføre fare la scarpetta og få med alle godsakene på tallerkenen.
EKSTERN LINK: FARE LA SCARPETTA
TILSLØRTE BONDEPIKER OG TIRAMISU
Det sies at det var Ivar Aasen som først «oppdaget» den norske desserten tilslørte bondepiker. Tilslørte bondepiker er eplemos, brødkrumme og vispet kremfløte. Ryktene skal ha det til at han var veldig forelsket i en jente som lagde denne desserten, og ble lykkelig da hun en dag tilbød ham å smake på søtsakene sine. Slukøret måtte han konstatere at det kun var snakk om en dessert, og derfor ga han den navnet «Tilslørte bondepiker». 

Tiramisu ble først til i den lille byen Treviso i Italia. Tiramesù, som retten først ble kalt ble unnfanget på restauranten Le Beccherie i 1971. Ideen til denne verdensberømte desserten ble til da eierne av Le Beccherie, familien Campeols nyfødte sønn ble syk og hadde problemer med å ta til seg næring. Moren prøvde å gi den lille gutten sin zabaglione, som er eggedosis med mascarponeost. Dette syntes ikke å ha noen god effekt. Svigermor grep inn og tilførte litt kaffe i blandingen. Det ville kvikke han opp, mente hun. Gutten ble straks bedre. Ingrediensene; egg, sukker mascarpone og kaffe ble gitt til restaurantens kokk, resten er historie. (Hjemmelaget tiramisu får du kjøpt i Markedet.) 
MATNYTTIG OM TIRAMISU : HISTORIE OG OPPSKRIFT
MailMojo