FIKA PÅ FRANSK VIS
Fika er en sosial og kulinarisk tradisjon fra Sverige. Fika består av en kaffepause med venner, familie eller kolleger, og ved siden av kaffe er det også vanlig å innta enten kake eller boller. Maschmanns bakerteam lager deilig søtbakst med en touch av Skandinavia og Frankrike.   Visste du at søtbaksten er på sitt aller beste på morgenkvisten?  Unn deg en fika med venner i Bakeriet. Vi har fyrt opp i ovnen og satt over kaffen.

Maschmanns franske bakere anbefaler: croissant, canelé*, cronut og  financier. (Maschmanns Bakeri holder åpent hver dag hele uken.)

*Canelé, et yndig fransk bakverk som Bakeriet selger i helgen. Canelé er smaksatt med rom og vanilje med crunchy karamellknekk på utsiden.

 
SØTBAKST LAGET AV MASCHMANNS FRANSKE BAKERE
HJEMMELAGDE BRØD OG BAKVERK FRA 
MASCHMANNS BAKERI
Bakerne Mael, Jean–Roch og Renzo er oppe før hanen galer for å gi deg økologiske brød og bakevarer. Ukens nyhetsbrev har fokus på brød, bakst og sandwich. 
FRANSK FROKOST HJEMME MED
NYSTEKTE CROISSANTER
Maschmanns Bakere har gjort nesten hele jobben for deg. Legg de frosne croissantene inn i kald ovn på kvelden. På morgenen tar du de ferdig hevede croissantene ut av ovnen for pensling med vispet egg.⁠ Forvarm ovnen til 180º C - stek i 15 minutter.⁠ Maschmanns Croissanter selges i 4 pk. Du får kjøpt de i fryseskapet i Bakeriet. 
HISTORIEN OM CRONUT–VERDENS MEST SYNDIGE BAKVERK
Bakverket ble utviklet av Dominique Ansel og presentert i hans bakeri på Manhattan 10. mai 2013. Amerikanske media og sosiale nettverk bidro til at cronut på få måneder ble spredt og kjent over hele verden. 3 måneder etter ble bakverket lansert i Maschmanns Bakeri på Skøyen, og har vært fast på menyen siden. Denne uken har vi smakene; Classic, Vanilje, Sjokolade & Hasselnøtter samt Pistasj.
SØTBAKST FRA MASCHMANNS BAKERI
SLIK BLE SANDWICHEN UNNFANGET
Sandwich startet med den kortspillende Jarlen av Sandwich som var sulten. Han ville ikke forlate bordet for å spise. Han fikk servert to brøskiver med noe kjøtt i mellom. Da kunne han kunne spise med en hånd og holde kortene i den andre hånden. 

Sier du reuben til en amerikaner, får du ganske sikkert høre om «verdens beste sandwich»  med sveitserost, masse pastrami, surkål og dressing. Reuben ble skapt i New York i 1914 av Arnold Reuben, eieren av Reubens Restaurant.

Stikk innom Maschmanns Bakeri og unn deg en nysmurt pastrami–sandwich. Maschmanns servitører lar sandwichen få en runde i  toastjernet før du får den servert. 
 
SANDWICH FRA MASCHMANNS BAKERI
DERFOR BØR DU KJØPE BRØD HOS EN HÅNDVERKSBAKER
Brød er i sin enkleste form er vann, mel og salt. En håndverksbaker bruker gjerne økologisk mel, få ingredienser, lite gjær og setter av nok tid til heving, (16-20 timer) En industribaker bruker mer gjær, setter av mindre tid og tilsetter gjerne flere ingredienser.  

To  brød med samme energi og næringsinnhold er vel helt like?
Maschmanns økologiske speltbrød inneholder: Vann, spelt siktet, spelt sammalt, gulrot, solsikkekjerner, salt og gjær. Det vil si 7 ulike ingredienser. Et industribakt speltbrød inneholder ofte tre ganger så mange ingredienser. 

Økologisk versus konvensjonelt dyrket mat
Økologisk dyrket mat har ikke så store markedandeler i Norge om vi sammenligner med andre land. Det gjengse utsagnet er: Vi bruker så lite sprøytemidler i Norge at det ikke er den store forskjellen på økologisk og konvensjonelt landbruk. Så stopper diskusjonen der. Men det er faktisk en forskjell på bruken av sprøytemidler.

En bonde som driver økologisk har 25 ulike sprøytemidler tilgjengelig. En konvensjonell bonde har det tidobbelte til rådighet. Måten sprøytemidlene brukes på er også ulik.

En konvensjonell bonde sprøyter med føre var–prinsippet. Det vil si at han sprøyter i forkant, gjerne med flere midler, før evt. skader oppstår.

En økologisk bonde bruker et målrettet og egnet sprøytemiddel når avlingen blir angrepet av skadedyr.  
 
ØKOLOGISKE BRØD FRA MASCHMANNS BAKERI
MailMojo