SETT FREM DE FINESTE KOPPENE 
Det er snart et år siden kong Harald i sin nyttårstale bad oss sette frem de fineste koppene og finne tilbake til kvalitetsstunder med mennesker som betyr noe. Kongens inspirende tale skaptel den røde tråden i ukens nyhetsbrev.  Vi deler tips på enkle måltider som fint kan deles med slekt og venner. Vi skuer også fremover mot neste ukes thanksgiving og kommende  julehandelen. 
INVITER VENNER OVER PÅ SMÅMAT
Hva med TRØFFELBRIE og nystekt baguette, LØYROM FRA KALIX med rømme og blinis, BLÅOST med pepperkaker og noe godt på P i det lille glasset eller MONT d'OR med trøffel, cornichons og mandelpoteter. 
MATNYTTIGE TIPS: BE VENNER OVER PÅ MONT D'OR MED GODT TILBEHØR
BLIR DET ET LITE RAKFISKLAG I HELGEN? 
Rakfisk kan serveres helt enkelt som vist over i lefse med rømme og nyklippet gressløk. En elegant og smakfull forrett eller mellomrett. En mer tradisjonell måte å servere rakfisk på er å inkludere kokte poteter, rødløk, rødbeter og flatbrød. Den naturlige drikken til rakfisken er lokalt øl og Gammel Opland. 
DEN BESTE RAKFSKEN FRA RAKFISKFESTIVALEN 2022
THANKSGIVING: HØSTTAKKEFEST PÅ AMERIKANSK VIS
Thanksgiving er 4. torsdag i november og en stor festdag i USA. Familie og venner samles til middag med kalkun og godt tilbehør. Det er vanlig at verten står for kalkunen og at gjestene tar med tilbehøret.  Cranberry Sauce, Gravy, Masched Potatoes, Stuffing, Green Beans, Sweet Potatoes er «must have» tilbehør til festen. Familie og venner møtes ofte tidlig på dagen, lager mat sammen og bryter opp ved 8-9-tiden på kvelden.

Dagen etter Thanksgiving er det Black Friday i USA. Det er starten på julehandelen og næringsdrivende skulle forvandle røde salgstall til sorte tall, derav navnet Black Friday. 
OPPSKRIFTENE DU TRENGER TIL THANKSGIVING
JULEMATEN DU FINT KAN HANDLE INN ALLEREDE NÅ
Pinnekjøtt, panettone, fenalår og gløgg er 4 julevarer du fint kan kjøpe inn til jul allerede nå. Og som det heter i ordtaket: det er godt med alt som er unnagjort. Maschmanns utvalgte pinnekjøtt fra Hardanger og Rondane Gardsmat kom forøvrig høyt opp i ulike smakstester før jul i fjor. Maschmanns egen nettbutikk tilbyr et smakfullt og variert utvalg av matgaver. Ta gjerne en titt innom. 
MATNYTTIG: GAVEKURVER FRA MASCHMANNS
IKKE LA DEG LURE TIL Å HANDLE NOE DU EGENTLIG IKKE HAR LYST PÅ
Psykolog og nobelprisvinner Daniel Kahneman hevder at en optisk illusjon lurer hjernen til tankeløs shopping. Når markedsførerne mener at du bare må kjøpe noe vet de at hjernen din blir lurt. Du føler det nesten selv også, denne varen må du kjøpe nå. Det du da skal gjøre, ifølge Kahneman er å gå ut av butikken enten den er fysisk eller på nett. Om du fortsatt har lyst på  varen dagen etter, gå tilbake til butikken. Da skjer ofte det motsatte av det man skulle forvente. Varen du hadde lyst på hadde ikke så stor verdi allikevel. Kahneman mener at hjernen vår tillegger det vi skal kjøpe mye større verdi enn det vil få når vi kjøper det.

Kahneman skriver om dette i boken think slow and fast. Her får du en 4 minutters oppsummering av hva boken handler om. 
MailMojo