SPAGHETTI CARBONARA:
PASTAKLASSIKEREN DU BØR LÆRE Å LAGE FRA BUNNEN.
Spaghetti Carbonara er en klassiker med få og gode ingredienser. Du trenger spaghetti, egg, guanciale, pecorino romano og pepper. Oppskriften er slik: Først koker du spaghetti al dente. Mens pastaen koker steker du guanciale i en  panne på middels varme. Det vil samle seg fett i pannen og guancialen vil bli gylden og sprø. Slå av varmen. Knekk eggene og visp de sammen i en bolle. Ha revet pecorino oppi eggeblandingen og rør til en jevn saus. Den ferdig kokte pastaen has over i pannen med fett og guanciale. Hell en øse med pastavann i eggeblanding og en i stekepannen med kjøtt og pasta.  Eggeblandingen helles over i pannen som setter på lav varme.

Nå kommer den viktigste jobben. Det handler om å jobbe raskt, blande og røre retten sammen til sausen blir kremet. Husk lav varme, for mye varme gir eggerøre. Klikk på linken under for gode tips.  Legg spesielt merke til de siste minuttene der det gjelder å få sausen helt perfekt. Riv over rikelig med sort pepper og server.

 Sesongens pizza i Bakeriet er i "carbonara-stil" smaksatt med Pecorino Romano DOP og Guanciale.

Fikk du lyst på å lage spaghetti carbonara  med  gode råvarer? Husk god pasta fra Gragnano, Pecorino Roman DOP og Guanciale. På Maschmanns gavkurv-side har vi satt sammen et eget carbonara-kit . Ypperlig gave til matnerden som liker det italienske kjøkken.
 
VIDEO: BLI MED TIL ROMA OG LÆR DEG DEN AUTENTISKE OPPSKRIFTEN PÅ SPAGHETTI CARBONARA
SPICY OG VARMENDE SJOKOLADE 
Piff gjerne opp den klassiske oppskriften på varm sjokolade med noen gode smaksettere. Tilsett chili og du får en "Hot Chocolate". For ekstra julestemning, legg til appelsin, stjerneanis, kanelstang og kaffebønner.
Husk å velge sjokolade av god kvalitet. Vi har kvalitetssjokolade fra FJÅK og Valrhona.

Fikk du lyst på varm sjokolade?  Ta turen innom Bakeriet, og unn deg en kopp med varm 55% Valronasjokolade med vispet krem fra Røros. Mmmmm.
 
OPPSKRIFT: SPICY OG VARMENDE SJOKOLADE
QUIZ: JULEMAT VERDEN RUNDT
Hva kan du om julematen rundt om i verden? Ta vår quiz i dag, kanskje blir det du som stikker av med julebakst fra Maschmanns Bakeri.
Brune pinner, pepperkaker, safrandrømmer, kokosmakroner og Pain d'éspice (fransk krydderbrød) Vi trekker tre tilfeldige vinnere onsdag 30. november.
QUIZ: HVA SPISES AV JULEMAT RUNDT OM I VERDEN?
FØRJULSKLASSIKER:
SILD OG GROVT BRØD
Noe av det sunneste vi kan spise er sild og grovt brød. Mange av oss spiser det for sjeldent. November er en fin måned å unne seg et sildemåltid. Markedet har sursild, glassmestersild, karrisild, sherrysild, tomatsild, og matjessild på menyen. Det grove, øklogiske landbrødet fra Maschmanns Bakeri er perfekt følge til sild. Med akevitt og cheddar til måltidet er det bare å invitere venner med kodeordet SOS. (Sild Ost Snaps) 
EKSTERN LINK: SLIK LAGER DU SURSILD
JULEGAVETIPS: GYLDNE DRÅPER MED HISTORIE
Over ser du tre flotte flasker med høyoktan innhold som vil gi matopplevelsene et løft. Balsamico fra Giusti står på listen over "101 ting du bør kjøpe for du dør", "Tsuru Bishio" er en umami-bombe av de sjeldne og et matsmykke med en flott historie. Ekstra jomfru olivenolje fra Frescobaldi Laudemio går for å være blant de aller beste i verden. Dette er ypperlige julegaver til matnerden.

Balsamico fra Giusti lagret i 25 år

Serveringstips: Kremede risottoer, carpaccio og carne crudo, samt tartar av rå fisk. Passer perfekt til myke og modne oster, vaniljeis og mer smaksatte iskremer. Ikke bruk for mye - her er det "less is more" som gjelder.

«Tsuru Bishio» Soyasaus lagret i 4 år
Tsuru bishio karakteriseres som å ha en rik, myk smak og anbefales for bruk i sushi, sashimi, tofu, grillet fisk og som en hemmelig ingrediens for originale retter. Dette er høyoktan, bruk gjerne en dråpeteller :-)  

Ekstra Jomfru olivenolje fra Frescobaldi Laudemio
Prisvinnende italiensk olivenolje i verdensklasse fra en produsent som setter ekstra strenge kvalitetskrav i sin produksjon.  Disse høye standardene gjør Frescobaldi Laudemio-oljen til en av de mer ikoniske toskanske eksportvarene. Bruk: Gjør det gjerne på torkansk vis, hell noen gyldne dråper på grønnsaker og grillet kjøtt. 

Fremdeles usikker på hva du skal gi til den matglade. Sjekk ut Maschmanns Gavekort og Matkurver her.
MailMojo