MASCHMANNS JULERIBBE 2022

Maschmanns utvalgte ribbe kommer tradisjonen tro fra utvalgte gårder i Innherred i Trøndelag. Ribben er middels fet med en god kjøttfylde. Det er lett å lykkes både med steketid og sprø svor, siden ribben ikke er for høy/tykk. 

Fra Dyster Gård i Ås får vi hel frilandsgris av rasen Duroc/Hamshire. Hele griser gir oss muligheten til å trylle frem en mengde deilige julefavoritter. Våre flinke butikkslaktere og kokker jobber sammen og lager juleskinker, halvgrove medisterkaker og andre farseprodukter, julesylte og mye mer. Her er det ikke noe som går til spille!

Fra Thorbjørnrud Gård får vi flotte ribber fra deres frilandsgris som har levd det glade liv på Jevnaker. 

Årets Ribbeslipp på Maschmanns er mandag 19. og  tirsdag 20 desember fra klokka 09:00.  

Kjøttavdelingen stiller med toppet lag og disken full av utvalgte ribber. Våre kokker hjelper deg gjerne med ruting og krydring samt gode råd og tips. Maschmanns misjon er jo tross alt: Våre kunder skal lykkes hjemme på eget kjøkken. 
MATNYTTIG: SLIK STEKER DU SVINERIBBE MED SPRØ SVOR
LAG RIBBE PÅ ITALIENSK VIS
Porchetta er utbeinet, rullet og oppbundet ribbe fylt med krydder og urter. Ribba stekes i ovn til kjøttet er saftig og svoren er sprø. I kjøttdisken får du kjøpt ferdig krydret, oppbundet og stekeklar porchetta.
I delikatessedisken tilbys ferdig stekt porchetta. Vil du prøve deg på å lage porchetta på egen hånd, viser Mathias deg hvordan det skal gjøres. 
STEG FOR STEG: SLIK LAGER DU PORCHETTA
HVA MED NOE GODT OG HJEMMELAGET FRA MASCHMANNS DENNE HELGEN?
Maschmanns kokker har laget sylte, gravet laks og lagt ned sild. Bakerne har også svingt seg og bakt smørloff,  grovt landbrød og lussekatter*. Ta turen innom og unn deg en smak av desember.

*Husk Lucia neste tirsdag, bestill gjerne dine nystekte lussekatter på forhånd i vår klikk og hent-butikk.
 
MATNYTTIG: JULENS ÅPNINGSTIDER PÅ MASCHMANNS
JULEGAVENE SOM VARER TIL PÅSKE
Utrykket "jula varer helt til påske" har ukjent opphav. Utsagnet er trolig blitt kjent gjennom julesangen nå er det jul i igjen. En av verselinjene i sangen lyder: Og jula varer helt til påske.

Denne uken deler vi 5 tips på  smakfulle julegaver som faktisk kan vare fram helt fram til påske.

Bildet over viser et røslig stykke med vellagret PARMIGIANO REGGIANO, et godt eksempel på noe som gleder óg varer en god stund.  
MASCHMANNS OLIVENOLJE 3 LITER har en normal husholdning lenge.  ACQUERELLO RISOTTORIS 2,5 KG varer også helt til påske. På  soyasausen TSURU BISHIO og trøffeloljen fra TARTUFLANGHE bør du bruke dråpeteller. Du trenger kun noen få dråper for å sette god smak. 
VERDENSARV–STATUS TIL FRANSK BAGUETTE
Denne uken fikk fransk baguette verdensarvstatus fra FN. Visste du at en ekte fransk baguette skal lages etter spesielle regler? Moderne bakemetoder har satt autentisk bakst og bakeyrket i fare. 

SLIK SKAL EN EKTE BAGUETTE VÆRE: 

Diameteren på baguetten skal være mellom 5–6 cm og lengden minst 65 cm. Ingrediensene skal iIfølge fransk lov kun inneholde vann, mel, hevemiddel og salt.  Det tredje som kreves er at baguetten må bakes og selges på samme sted.  

Maschmanns baguette blir bakt og solgt samme sted. Ingrediensene er vann, mel, salt, surdeig og gjær. Diameteren er 5 cm og lengden er 60 cm. Maschmanns baguette mangler kun noen små centimeter for å ta turen til Paris og bli med på feiringen. Ta på deg alpeluen og stikk innom Bakeriet. De åpner i morgen tidlig klokka 08:00.
 
MATNYTTIG: ØKOLOGISKE HÅNDSVERKSBRØD FRA MASCHMANNS
FØRJULSQUIZ: HVA KAN DU OM VÅRE
MAT- OG SPISEVANER?
En røkende herre og som drikker øl kunne man faktisk se på reklameplakater frem til 1973. Tobakk og  alkoholreklame ble forbudt midt på 70-tallet. På 80-tallet fikk vi taco, grillet kylling og grandiosa. I ukens quiz ser vi på matreisen i Norge de siste 70 år. Vi trekker 3 heldige vinnere fredag 16. desember.

Premien er en Karenslyst Gavekurv fra Maschmanns og et gavekort på 500 kr og julekaker fra Bakeriet.  Les mer om gavekurver og gavekort her.
FØRJULSQUIZ: HVA KAN DU OM VÅRE MAT- OG SPISEVANER
MailMojo