JULENS MÅLTIDER
Julematen er «plankekjøring» for de fleste. Det blir ribbe eller pinnekjøtt med klassisk tilbehør. Mer lekent blir det til den sene frokosten og lunchen på 1. juledag. Rester fra middagen julaften er for mange en selvfølge. Skikker og tradisjoner bestemmer ofte hva som kommer i tillegg.
SJEKKLISTE FOR JULEMATEN
DETTE HAR VI PÅ LAGER NÅ:
SPESIALITETER FRA MASCHMANNS
Vi har god beholdning på følgende per 20.12 – kl. 15.00
 
Ferskt reinsdyr fra Røros -Ytrefilet, indrefilet, lårstek, mørbrad og flatbiff
Ferske hele ender fra Holte gård. Ca 2,5-3 kg stk.
Fryste andebryst fra Holte gård og Franske Rouge
Fryst norsk elg indrefilet fra Røros
Fryst hjort indrefilet norsk hjort fra Vestlandet
Ferske økologiske kalkuner fra Homlagarden til jul og nyttår
Fryste multer fra Røros
Fryste skotske ryper ribbet og hele
Rypebryst fryste
Kapuner kommer snart
Fersk tynnribbe utvalgt seleksjon
Vindtørket pinnekjøtt
Fersk hel gås fra Holte gård
Røkte lammelår
Fenalår fra Utsira og Rondane gardsmat
Fryste vaktler og vårkylling
Hele pattegriser Spanske 5 kg stk.
 
BLI MED PÅ EN REISE FRA GÅRD TIL GAFFEL
Maschmanns kokker har laget lettrøkt juleskinke smaksatt med calvados. Råvarene er av frittgående griser som har levd det gode liv i Ås rett utenfor Oslo. Maten får en ekstra dimensjon når du vet at veien fra gård til gaffel har vært en god reise. Her får du en om Maschmanns lettrøkte juleskinke (Bayonne Calvados). Bildet over viser skiver av juleskinken med karamelliserte epler. 
VEIEN FRA GÅRD TIL GAFFEL: FRA FRILANDSGRIS TIL BAYONNE CALVADOS
ALKOHOLFRIE BOBLER PÅ JULAFTEN
Du kan gjøre stas på de som ikke drikker alkohol på julaften. Hva med gode bobler?  Markedet har bobler med eplesmak, eple og pære, rabarbra og to varianter med te. Vi har også hylleblomst-bobler. En forfriskende drikk ypperlig som aperitif.
VÅRE ÅPNINGSTIDER FREM TIL JUL OG I ROMJULEN
MailMojo