SMAKEN AV JAPAN
OG NORSK SENSOMMER |
Gled deg, ettersommeren og august er fantastisk. |
Denne uken byr Markedet på sesongens første gylne kantareller, krabbeklør, krabbeskjell, blåskjell, vongole og hjerteskjell. Sesongens ferske, norske grønnsaker er på plass i Markedet. Det kan du lage mye godt av. Denne uken blir det fokus på deilige retter med sjømat. Blåskjellsuppe med solgule tomater og kantareller, krabberisotto og spaghetti alle vongole.
Men først tar vi turen til Japan og lærer triksene med å sette en herlig koloritt og smak på grønnsaker og kjøtt. Med enkle grep kan du trylle frem en liten touch av det japanske kjøkken.
|
|
|
BLÅSKJELL, KANTARELLER
OG SOLGULE TOMATER |
Hvitvinsdampede blåskjell med solgule småtomater og gylne kantareller. Det er smaken av sensommer. Følger du Maschmanns oppskrift får du en ekstra touch på denne klassiske retten. |
|
|
For optimalt resultat, bruk risotto fra Acquerello.
Da kan du lage perfekt risotto på
mindre arbeidskrevende metode. |
Mål opp Acquerello risotto og vann. Beregn 1 del risotto og 3 deler kraft. Kok opp kraften og ha i risen. Kok i 10 minutter. Dra kjelen vekk fra varmekilden. Bland inn revet parmesan og krabbekjøtt. Ha på lokk og la risottoen hvile i 5 minutter. Server umiddelbart. Du kan også lage risotto på klassisk vis. Steg for steg med å helle i litt varm kraft, koke inn og gjenta til risen er al dente. |
|
|
Smaken av sjø, sensommer og Italia |
Spaghetti alle vongole er en italiensk klassiker som kan serveres «in bianco» eller «rosso». Den røde serveres ofte når tomatene er på sitt mest solmodne og smakfulle. Her er den hvite versjonen. |
|
|
Smakfull kombo på sesongens pizza |
En salgsvinner denne sommeren har vært sesongens pizza fra Bakeriet. En hvit pizza med Rømme fra Røros, mozzarella, sterk smørbar salami fra Calabria og Burrata. Et herlig samspill mellom den hete salamien og fløyelsmyk burrata. Prøv den du også. |
|
|
|
|