Smak av Japan
SMAKEN AV JAPAN
OG NORSK SENSOMMER
Denne uken byr Markedet på sesongens første gylne kantareller, krabbeklør, krabbeskjell, blåskjell, vongole og hjerteskjell. Sesongens ferske, norske grønnsaker er på plass i Markedet. Det kan du lage mye godt av. Denne uken blir det fokus på deilige retter med sjømat. Blåskjellsuppe med solgule tomater og kantareller, krabberisotto og spaghetti alle vongole. 

Men først tar vi turen til Japan og lærer triksene med å sette en herlig koloritt og smak på grønnsaker og kjøtt. Med enkle grep kan du trylle frem en liten touch av det japanske kjøkken. 
 
5 SMAKER SOM GIR MATEN EN TOUCH AV JAPAN
BLÅSKJELL, KANTARELLER
OG SOLGULE TOMATER
Hvitvinsdampede blåskjell med solgule småtomater og gylne kantareller. Det er smaken av sensommer. Følger du Maschmanns oppskrift får du en ekstra touch på denne klassiske retten.
OPPSKRIFT: BLÅSKJELL, KANTARELLER OG SOLGULE TOMATER
Krabberisotto
KRABBERISOTTO
Mål opp Acquerello risotto og vann. Beregn 1 del risotto og 3 deler kraft.  Kok opp kraften og ha i risen. Kok i 10 minutter. Dra kjelen vekk fra varmekilden. Bland inn revet parmesan og krabbekjøtt. Ha på lokk og la risottoen hvile i 5 minutter. Server umiddelbart. Du kan også lage risotto på klassisk vis. Steg for steg med å helle i litt varm kraft, koke inn og gjenta til risen er al dente. 
SLIK LAGER DU KLASSISK HVIT RISOTTO
Spaghetti. alle Vongole
SPAGHETTI ALLE VONGOLE
Spaghetti alle vongole er en italiensk klassiker som kan serveres «in bianco» eller «rosso». Den røde serveres ofte når tomatene er på sitt mest solmodne og smakfulle. Her er den hvite versjonen.
OPPSKRIFT: SPAGHETTI ALLE VONGOLE
Sesongens pizza
BURRATA & 'NDUJA
En salgsvinner denne sommeren har vært sesongens pizza fra Bakeriet. En hvit pizza med Rømme fra Røros, mozzarella, sterk smørbar salami fra Calabria og Burrata.  Et herlig samspill mellom den hete salamien og fløyelsmyk burrata. Prøv den du også. 
PIZZA FRA MASCHMANNS
MailMojo