TOMATEN – FRA GIFTIG PRYDBUSK TIL ALLEMANNSEIE
Aztekerne dyrket tomater 700 år e.Kr. I Europa ble tomaten introdusert på 1500-tallet og fikk en heller lunken mottakelse, spesielt i Nord–Europa. På grunn av måten tallerkener og bestikk ble laget på 1500-tallet trodde de fleste europeere at tomaten var giftig. Rike mennesker på den tiden brukte bestikk laget av tinn, som har et høyt blyinnhold. Matvarer med mye syre, som tomater, bidro til at blyet ble tatt opp i maten, noe som resulterte i blyforgiftning og død. Fattige mennesker som spiste av tallerkener av tre, hadde ikke det problemet, og ikke en aversjon mot tomater. Dette er nok grunnen til at tomater bare ble spist av fattige mennesker frem til 1800–tallet, spesielt i Italia. Siden den gang er solmodne tomater en naturlig del av de flestes kosthold.

Gode tomater er den røde tråden i ukens nyhetsbrev.

PLUKK MED DEG SESONGENS SOLMODNE TOMATER FRA MASCHMANNS,
SUPPLÉR MED EN HEL BURRATA – OG NYT DIN CAPRESE MED SENSOMMERNS ALLER BESTE BÆR :-)
 
GRILLET PIGGVAR, TOMAT,
POTET, SITRON og OLIVEN
Lag din egen matfestival med fargerike tomater og piggvar på grillen. Bruk fiskefilét eller hel flatfisk, i dette tilfellet brukte Maschmanns kokker hel piggvar. 
OPPSKRIFT: GRILLET PIGGVAR OG TOMATER I FORM
SPAGHETTI ALLE VONGOLE
E POMODORINI
Sesongens beste skjellmåltid lager du i en håndvending. Ta frem en stor vid panne med lokk. Fres hvitløk, chili og persille i olivenolje, hell over delte, solmodne småtomater kok opp, hell over vongole og sett på lokk. Kok til skjellene åpner seg. Ta ut skjell og tomater med en hullsleiv. Kok pasta al dente i kraften som er pannen. Om det er for lite kokekraft til pastaen, fyll på kokende vann. Hell skjell og tomater tilbake i gryten. Bland godt, hold på til du ser kraften tykner og blander seg godt inn i pastaen. Se hvordan det gjøres i videoen. Dryss over hakket persille og server. 
VIDEO: SPAGHETTI VONGOLE E POMODORINI
SESONGENS GRØNNSAKER & TØRRHENGT ENTRECOTE PÅ GRILLEN
Store stykker entrecôte på 500–700 gram grilles på baskisk vis over åpen ild for så å bli hvilt i folie med smør og timian. Den rustikke entrecôten gjør seg utmerket sammen med grillet tomat/tomatillo-salat, grillede poteter med rosmarin, hvitløk, salt og olivenolje, grillet løk bresert i rødvin, smørstekte kantareller og choronsaus.
GRILLET ENTRECÔTE MED SESONGENS GRØNNSAKER
Pomodoro
TOMATER ER EN NATURLIG DEL
AV ITALIENERNES DNA
PIANOGRILLO - holder til på Sicilia og lager etter sigende verdens beste tomatsaus på cherrytomater og en tomatpuré, estratto di pomodoro, som er blitt stjernekokkenes hemmlige ingrediens.
GENTILE - holder til i Gragnano sør for Napoli. De er kompromissløse på kvalitet når de lager pasta og tomatsaus. Eieren av Fiat-konsernet og Angela Merkel er på kundelisten.
LA SELVA - dyrker økologiske tomater, grønnsaker og mye annet godt på en praktgård og mønsterbruk i Toscana. Prøv Pomodoro Basilico på pizza og Pomodoro Vegetariana på god pasta. 
LA BAITA & GALLEANO - tilhørende i Liguria har laget en rekke italienske klassikere som det går gjetord om i kokkemijøet. Prøv. f. eks Sugo alla Puttanesca på pizzaen eller over en god pasta. 
ANFOSSO - også fra Liguria har besøkt Maschmanns en rekke ganger med deilige soltørkede tomater, pesto og Ligurias flytende gull, ekstra jomfru olivenolje.
LAG VERDENS ENKLESTE OG TROLIG BESTE TOMATSUPPE MED ESTRATTO DI POMODORO FRA PIANOGRILLO
KJENNER DU NOEN DU TROR VIL 
PASSE INN I TEAM MASCHMANNS?
Maschmanns har flere ledige hel- og deltidsstillinger. Kanskje er det noe som passer for deg eller noen du kjenner? 

Butikk/delikatesse/frukt & grønt – deltid, flere ledige stillinger.
Ost/delikatesse – 100%, kunnskap om ost/spekemat/delikatesser er en fordel.
Baker – 100% – fagbrev, norsk/skandinavisk.
LEDIGE STILLINGER HOS MASCHMANNS
MailMojo