TUSEN TAKK, DERE ER FLINKE :-) |
Dere nyter råvarene når de er på sitt aller beste.
Sesongens pizza fra Bakeriet med ferske kantareller og
salsiccia er bestselger på Maschmanns 3. uke på rad. |
Forrige uke fikk vi inn steinsopp av prima kvalitet fra Polen. Det ble satt pris på av Maschmanns kunder. Det er særs hyggelig å se at sesongens aller beste råvarer går unna. Denne uken er det fokus på et knippe rotgrønnsaker som med små knep kan skape kjøkkenmagi. Lammesesongen er også i gang. Hva med å gå for en baron i helgen med godt tilbehør og lammesaus? Skal du bort i helgen og trenger tips til vertinnegave deler vi noen tips om det også. |
|
|
GULROT,LØK OG SELLERI–
EN HELLIG TREENIGHET |
Et trekløver av grønnsaker som omfavnes
av kokker over hele verden. |
Vi bruker løk, selleri og gulrot i mange retter i det nordiske kjøkken. I supper og gryter kokes de gjerne med for å sette god smak på kraften.
De fleste land har sine versjoner. Frankrike har sin mirepoix, Italienerne sin sofritto, Tyskland har suppengrün mens USA kaller sin for holy trinity. |
|
|
TAGLIATELLE ALLA BOLOGNESE |
Visste du at spagetti bolognese ikke finnes i Italia,
bare alle andre steder. Til ragu alla bolognese skal det serveres
flat pasta som f. eks. tagliatelle. |
Fellesnevner for il ragu alla bolognese, er gode råvarer og tid til overs. En perfekt ragu tar gjerne en time eller tre. Det å være presis i oppskriften er en utfordring, siden det finnes like mange variasjoner på denne sausen som husmødre i Italia. Om du ikke har tid til å sette av en time eller tre til lag en perfekt ragu, kan du kjøpe den fiks ferdig i Markedet :-) |
|
|
SPIS SOM EN GREVE–
UNN DEG EN LAMMEBARON |
Høstens ferske lammekjøtt har ankommet Markedet.
Hva med å unne deg det aller beste nå i helgen? |
Lammebaron er utbenet lammesadel. Indre- og ytrefilét som er fylt med krydder og urter for så å bli bundet opp til stek. Markedet har ferdige "baroner" i disken. Plukk med deg Maschmanns hjemmelagede lammesaus, noen gode grønnsaker og helgemiddagen er nesten i boks. |
|
|
HVA SKAL DU HA TIL MIDDAG I DAG? |
Visste du at nesten halvparten av oss ikke har bestemt
seg for hva vi skal ha til middag når vi går inn i matbutikken. |
Maschmanns har gode middagsforslag hele uken. På mandager lages det WIENERSCHNITZEL, PANERT HYSE, FISKEGRATENG OG FISKEKAKER. Rettene selges så lenge beholdningen rekker. Bestselgerne LASAGNE FRA BOLOGNA OG MASCHMANNS HAMBURGER har vi tilgjengelig hele uken. På torsdager lages det SASHIMI og VITELLO TONNATO. Sesong og råvaretilgang styrer hva som tilbys av andre ferdige middager. Denne uken finner du: BOEUF BOURUIGNON MED BACON, VILTGRYTE, OSSO BUCO MED LAM og BIFF STROGANOFF MED CORNICHONS. |
|
|
SMÅ GLEDER–STORE SMAKER
perfekte vertinnegaver |
Det meste av det du kjøper på Maschmanns er "høyoktan".
Det er ofte ikke så mye som skal til for å utløse ekte matglede. |
Balsamico fra Giseppe Giusti står på listen over "100 ting du må kjøpe før du dør". Ekte jomfru olivenolje fra Pianogrillo på Sicilia går for å være blant de aller beste økologiske oljene i verden. Lakrids A fra Bülow har tatt verdens lakriselskere med storm. Shortbreads i en pen boks fra Cartwright&Butler er en perfekt vertinnegave. Pestone er etter sigende verdens beste Pesto Genovese DOP. Parmesankrem med trøffel fra TartufLanghe i Piemonte er ren og eksklusiv smakslykke. Almondeli i Valencia leverer Marcona mandler til delikatessebutikker over hele verden. Ekstra grønne Nocellara oliven fra Sicilila er trolig verdens mest populære bordoliven. |
|
|
|
|