Sesongens pizza fra Maschmanns. Med kantareller og salsiccia
TUSEN TAKK, DERE ER FLINKE :-)
Forrige uke fikk vi inn steinsopp av prima kvalitet fra Polen. Det ble satt pris på av Maschmanns kunder. Det er særs hyggelig å se at sesongens aller beste råvarer går unna. Denne uken er det fokus på et knippe rotgrønnsaker som med små knep kan skape kjøkkenmagi. Lammesesongen er også i gang. Hva med å gå for en baron i helgen med godt tilbehør og lammesaus? Skal du bort i helgen og trenger tips til vertinnegave deler vi noen tips om det også.
En hellig treenighet
GULROT,LØK OG SELLERI–
EN HELLIG TREENIGHET
Vi bruker løk, selleri og gulrot i mange retter i det nordiske kjøkken. I supper og gryter kokes de gjerne med for å sette god smak på kraften.
De fleste land har sine versjoner. Frankrike har sin mirepoix, Italienerne sin sofritto, Tyskland har suppengrün mens USA kaller sin for holy trinity
KOKKEKNEP: VARIASJONER AV LØK, SELLERI OG GULROT
Tagliatelle alla Bolognese
TAGLIATELLE ALLA BOLOGNESE
 Fellesnevner for il ragu alla bolognese, er gode råvarer og tid til overs. En perfekt ragu tar gjerne en time eller tre. Det å være presis i oppskriften er en utfordring, siden det finnes like mange variasjoner på denne sausen som husmødre i Italia. Om du ikke har tid til å sette av en time eller tre til lag en perfekt ragu, kan du kjøpe den fiks ferdig i Markedet :-) 
OPPSKRIFT: TAGLITELLE ALLA BOLOGNESE
Lammebaron fra Maschmanns
SPIS SOM EN GREVE–
UNN DEG EN LAMMEBARON
Lammebaron er utbenet lammesadel. Indre- og ytrefilét som er fylt med krydder og urter for så å bli bundet opp til stek. Markedet har ferdige "baroner" i disken. Plukk med deg Maschmanns hjemmelagede lammesaus, noen gode grønnsaker og helgemiddagen er nesten i boks.
OPPSKRIFT: LAMMEBARON MED SAUS OG TILBEHØR
HVA SKAL DU HA TIL MIDDAG I DAG?
Maschmanns har gode middagsforslag hele uken. På mandager lages det WIENERSCHNITZEL, PANERT HYSE, FISKEGRATENG OG FISKEKAKER. Rettene selges så lenge beholdningen rekker. Bestselgerne LASAGNE FRA BOLOGNA OG MASCHMANNS HAMBURGER har vi tilgjengelig hele uken. På torsdager lages det SASHIMI og VITELLO TONNATO. Sesong og råvaretilgang styrer hva som tilbys av andre ferdige middager. Denne uken finner du: BOEUF BOURUIGNON MED BACON, VILTGRYTE, OSSO BUCO MED LAM og BIFF STROGANOFF MED CORNICHONS.
SMÅ GLEDER–STORE SMAKER
perfekte vertinnegaver
Balsamico fra Giseppe Giusti står på listen over "100 ting du må kjøpe før du dør". Ekte jomfru olivenolje fra Pianogrillo på Sicilia går for å være blant de aller beste økologiske oljene i verden. Lakrids A fra Bülow har tatt verdens lakriselskere med storm. Shortbreads i en pen boks fra Cartwright&Butler er en perfekt vertinnegave. Pestone er etter sigende verdens beste Pesto Genovese DOP. Parmesankrem med trøffel fra TartufLanghe i Piemonte er ren og eksklusiv smakslykke. Almondeli i Valencia leverer Marcona mandler til delikatessebutikker over hele verden. Ekstra grønne Nocellara oliven fra Sicilila er trolig verdens mest populære bordoliven. 
MATNYTTIG: GAVER OG GAVERKORT FRA MASCHMANNS
MailMojo