SEPTEMBER ER FANTASTISK MED INNETID OG VENNER RUNDT BORDET. SESONGENS SMAKER SKAL NYTES.

Det å samle seg rundt matfatet skaper trivsel blant folk. Inviter venner på besøk nå i september og server noe skikkelig godt. Kjøp med deg noe fra Maschmanns Apotek. Vi hjelper deg gjerne med å finne det som passet ditt selskap. Maschmanns har faktisk fått navnet sitt etter en apoteker. Les mer om apoteker Maschmann, hans kone Karen og Karenslyst Allé i linken under. (Fikk du lyst på risotto med steinsopp, som vist på bildet over finner du oppskriften her.)
LES HELE HISTOREN OM APOTEKER MASCHMANN
KRABBETOAST
Sesongens krabbe servert på enkleste vis: La noen skiver baguette få en runde i toastjernet. Fyll på med en blanding av hvitt krabbekjøtt, majones, dill, cayennepepper, salt og pepper. Oppgradert versjon: Bytt ut majonesen med, dill- og cognacmajones, aioli eller trøffelmajones. Smørloff eller  jalapeño- og cheddarbrød kan også være bra alternativer til baguette.
BLÅSKJELL MED SOLGULE TOMATER
OG GYLNE KANTARELLER
Hvitvinsdampede blåskjell med solgule småtomater og gylne kantareller. Det er smaken av høst. Følger du Maschmanns oppskrift nøye, får du en frisk og "skjell–settende" smak på denne klassikeren. 
OPPSKRIFT: BLÅSKJELL MED SOLGULE TOMATER OG GYLNE KANTARELLER
LAMMESKANK MED ROTGRØNNSAKER
Lammeskank er lettlaget og god mat. Du bruner skanken i en stor gryte,  fyller på med gode grønnsaker, vin og kraft og lar alt få kose seg i ovnen et par timers tid. Sever med potetpuré smaksatt med trøffel.
OPPPSKRIFT: BRESERT LAMMESKANK MED ROTGRØNNSAKER OG POTETPURÉ SMAKSATT MED TRØFFEL
REINSDYRSKANK MED KANTARELLER OG GRØNNKÅL
Rein fra Røros, fersk skogsopp og høstens rotgrønnsaker er smaken av høst. Unike råvarer i sesong tilberedes raskt i en gryte som så får kose seg en god stund i ovnen. Glem vin som smaksetter og bruk heller nypresset most av høstens epler. Det gir en fabelaktig syre til retten. Det er bare å invitere venner til fest og sette din beste vin til lufting.
OPPSKRIFT: REINSDYRSKANK MED ROTGRØNNSAKER
PLOMMER FRA HOVELSRUD &
PLOMMETERTE FRA MASCHMANNS BAKERI
Maschmanns Bakeri har også svingt seg og bakt en utsøkt plommeterte. 
En liten teskje med ekte Crème Anglaise og desserten er komplett.
Crème Anglaise er det franske navnet på vaniljesaus og er trolig en av verdens mest populære dessertsauser. Sausen kan du enkelt lage fra bunnen av selv. Belønningen med hjemmelaget er at den smaker så mye bedre enn ferdiglaget industri–saus. (Bortsett fra Maschmanns hjemmelagede vaniljesaus som du også får kjøpt i Markedet :-)
SLIK LAGER DU CRÉME ANGLAISE
MailMojo