ÅRETS EPLER OG PLOMMER FRA HOVELSRUD ER PÅ PLASS I MARKEDET
Kantareller, epler, plommer, viltkjøtt fra Røros og flotte krabbeskjell fra Fosen. Vi har sik–kaviar fra Aursunden, Mont d'Or fra Frankrike, flotte hvite trøfler fra Umbria. I Bakeriet serveres kantarellpizza og søtt bakverk med sesongens bær og frukt. Høsten har oss nå. Stikk innom og unn deg noe godt til helgen og kommende høstferie.

Høstferie var potetferie. Bøndene trengte i tidligere tider hjelp til å plukke poteter. Skolene gav elevene først 2 dager fri, siden ble ordningen utvidet til en hel uke. Potetferien varte til litt ut på 70-tallet. I dag er det knapt noen norske ungdommer som plukker poteter. Teknologien, maskiner og innleid utenlandsk arbeidskraft gjør den jobben. Det vi har igjen er potetens dag som feires på onsdager i høstferien. Denne uken deler vi flere oppskrifter med poteter.
KANELBOLLENS DAG HELE UKA I MASCHMANNS 
Årets høstferie byr også på feiring av kanelbollens dag på mandag 4. oktober. Bakeriet feirer fra i morgen og ut neste uke (1/10–10/10). Kjøper du tre kanelboller får du med en på kjøpet. Kanelbollene er bakt for hånd med masse kjærlighet i vårt Bakeri på Skøyen.  Kjempegode, økologiske, seige og saftige kanelboller. Kjøp med deg noen kanelboller ekstra hjem. Det har du fortjent.  
EN GOD BIFF ER IKKE ALLE FORUNT,
VELG MASCHMANNS ENTRECÔTE
Det er ikke mye som slår en perfekt stekt biff. En god "maillard–tilberedning", en ønsket stekegrad, godt tilbehør og en god saus. (Husk at Maschmanns har en rekke gode og hjemmelagede biff-sauser  for salg i Markedet.) Maschmanns Selection er som navnet tilsier; en utvalgt entrecôte. 
En ny utvelgelse og sortering gjøres så på Maschmanns. De aller beste selection–entrecôtene, de som har en ekstraordinær marrmorering får benenvnelsen Superior.

Tørrhengt entrecôte er selection–biffer som  blitt tørrhengt i hos Nortura Førde. Kjøttet har hengt i et spesialtilpasset modningsrom. Fagfolk har fulgt med på utviklingen av kjøttet og sendt det avgårde til Maschmanns når det er perfekt modnet. Tørrhengt entrecôte har mer smak og karakter enn klassisk Selection og Superior.

Tørrhengt Entrecôte fra Førde trives forøvrig godt sammen med flytende landbruksproduker på B fra Piemonte :-)
 
MATNYTTIG: MASCHMANNS ULIKE GRADERINGER AV ENTRECÔTE MED SERVERINGSTIPS
4 GODE POTETRETTER
Poteten er en anvendelig liten knoll som mange liker. Likevel har salget stupt, vi spiser 70% mindre potet enn det vi gjorde på 70-tallet. I dag spiser vi gjerne poteter i form av chips og pommes frittes. Denne uken lærer vi bort kunsten å koke poteter helt perfekt, om potetene er melne kan du lage mos, tilsette nok smør og noen dråper med trøffelolje. Du kan lage karripoteter med parmesan, pommes frites slik Heston Blumenthal gjør det. Vi deler også et supertriks som gir deg perfekt stekte poteter med en myk kjerne og sprø skorpe. 
OPPSKRIFT: PERFEKT STEKTE POTETER
TILSLØRTE BONDEPIKER,
SMAKEN AV NORGE
Det blir sagt at det var nynorskens far, Ivar Aasen som først «oppdaget» tilslørte bondepiker. Ryktene skal ha det til at han var veldig forelsket i en jente som lagde denne desserten, og han fridde mange ganger uten å få ja. En vakker dag tilbød jenta Aasen å smake på søtsakene hennes. Aasen var ikke vond å be, men ble skuffet da han skjønte det var snakk om dessert. Så skuffet at han ga desserten navnet «Tilslørte bondepiker». 
VIDEO & TIPS: TILSLØRTE BONDEPIKER TIL HVERDAG OG FEST
INVITÉR TIL RAKFISKLAG MED
GODSAKER FRA NORAKER GÅRD
Etter lang tid med små kohorter og avstand kan vi nå invitere flere venner og sitte tettere rundt bordet. Hva med et lite rakfisklag? Vi har rakfisk fra Noraker Gård i Valdres som passer både for nybegynnere og viderekomne. Du kan gjøre det helt enkelt med gode kokte poteter, Rømme fra Røros og tynne skiver med rakfisk. Den klassiske måten i Innlandet er å servere rakfisk på er: lefse, flatbrød, rødløk, rødbeter, rømme og rakfisk, gjerne med kokte poteter som tilbehør. 
HAR DU KONTROLL PÅ MATSVINNET?
I går, 29. september var den internasjonale dagen mot matsvinn. Og som plansjen over viser så er det vanlige husholdninger som kaster  mest. Med enkle grep kan du lett redusere matsvinnet. Sjekk ut hva du har i mat- og kjøleskapet før du går i butikken. Lag handleliste og kjøp ikke mer enn du trenger. Husk også å sjekke kjøleskaptemperaturen jevnlig, den bør ligge på maks 4ºC. Det er ofte ikke mer som skal til. 
EKSTERN LINK: TA MATSVINN–QUIZ OG FINN UT OM DU HAR KONTROLL
MailMojo