Kanelboller fra Maschmanns Bakeri
OKTOBERGLEDER:
KANELBOLLER, RISOTTO OG MONT d'Or
Sist mandag var det kanelbollens dag. Det feirer vi ut denne uken.  Inviter vennegjengen på kaffe og kanelboller. Kjøper du tre kanelboller, får du med en på kjøpet. I ukens nyhetsbrev deler vi noen knep som gjør risottoen helt perfekt. Vi har også tatt for oss Mont d'Or, Frankrikes beste upasteuriserte ost. Siden det er "potetferie" denne uken, deler vi en klassisk oppskrift med poteter og purre. 
Risotto med safran og trøffel
HUSKER DU DETTE, LAGER DU PERFEKT RISOTTO - HVER GANG
Risotto er ikke vanskelig. Du koker risen i et kvarter, tilsetter smør og Parmigiano Reggiano, venter litt og serverer. Så lett er det jo, egentlig. Det er likevel noen elementer som må være på plass for å lykkes. Du ønsker jo å ende opp med en smakfull, kremet og fløyelsmyk risotto.
MATNYTTIG: 5 TING DU MÅ UNNGÅ Å GJØRE NÅR DU LAGER RISOTTO
Risotto med safran og trøffel
MONT d'OR MED HØSTTRØFFEL
OG PERLEPOTETER FRA NØTTERØY
Maschmanns har bereten på og tilført flere smaker. Osten bakes i ovn og dekkes med høvlet høsttrøffel. Server med cornichons og ovnsbakte småpoteter med trøffelkrem. En baguette fra Maschmanns Bakeri må også med. 
MATNYTTIGE TIPS: OVNSBAKT MONT d'OR MED GODT TILBEHØR
Risotto med safran og trøffel
POTET- OG PURRELØKSUPPE
POTAGE PARMENTIER
På fransk kalles varm potet- og purreløksuppe for potage parmentier. Serverer du suppen kald får du en vichysoisse. Suppen er ikke laget med ferdig buljong eller kraft. Her er det vannet, grønnsakene og urtene som skaper smaken. Med denne metoden har du bedre kontroll på smakene og saltmengden. 
OPPSKRIFT: POTET- OG PURRELØKSUPPE
MailMojo