HUSK Å STILLE KLOKKA OG HA NOE GODT I BAKHÅND TIL HALLOWEEN

Denne uken er det fokus på sesongens grønnsaker og det gode viltkjøttet. Det blir elgbiff med fargerike grønnsaker, reinsdyrskank med rotgrønnsaker, sopp og grønnkål samt Fantasia di Bosco - en vilt god rett fra Maschmanns hjemmelaget. Husk at natt til søndag skal du stille klokka 1 time tilbake mot sommeren. På søndag er det halloween og tid for gresskar. Slå til med en hjemmelaget gresskarsuppe  gjerne med økologisk brød fra Maschmanns Bakeri.

Ekstraservice: Vi ser at våre nyhetsbrev leses hyppig,  gjerne flere ganger og tilbake i tid. Ivrige følgere har etterlyst et tilgjengelig arkiv over sist publiserte nyhetsbrev. Du kan søke på arkiv på maschmanns.no eller bruke denne linken
 
ELGBIFF MED HØSTENS GRØNNSAKER OG KREMET STEINSOPPSAUS
På bildet over ser du et flott fargespill som også smaker høst. Gin og einebær-syltede småløk, ovnsbakte mandelpoteter fra Tynset og hokaido gresskar vendt i smør og persille. Elgbiffen ligger på en seng av savoykål toppet med en god soppsaus. Gresskar og poteter stekes i ovn i 30-35 minutter på 185ºC. Småløken syltes for å tilføre retten syrlighet. Kok opp litt vann, sukker, hvitvinseddik og aromater som rognebær og einebær. Ha i løken og la den avkjøes i laken. For ekstra smak hell over en ørliten kork med gin i den kalde laken. Viltkjøtt er magert det er lurt å balansere med en god saus. Her har vi brukt kremet steinsoppsaus. Den kan du lage selv eller kjøpe ferdig i Markedet. 
FANTASIA DI BOSCO
Maschmanns kokker har lekt seg med høstens aller beste råvarer. Fantasia di Bosco er rosastekt elg med soppkrem (egg, olje, vineddik, sennep, vann, løk, kantarell, aromasopp, fungi) rips, bringebær, ruccola, syltet sopp og karamelliserte pekannøtter. Du får kjøpt Fantasia di Bosco fiks ferdig og spiseklar i Markedet. 
REINSDYRSKANK MED SOPP OG ROTGRØNNSAKER
Rein fra Røros, fersk skogsopp og høstens rotgrønnsaker er smaken av høst. Unike råvarer i sesong tilberedes raskt i en gryte som så får kose seg en god stund i ovnen. Glem vin som smaksetter og bruk heller nypresset most av høstens epler. Det gir en fabelaktig syre til retten.  Da  er bare å invitere venner og sette din beste vin til lufting. 
OPPSKRIFT: REINSDYRKSKANK MED SOPP OG ROTGRØNNSAKER
KJENNER DU EN FLINK PIZZABAKER,
TIPS OSS, DET KAN VANKE FLOTTE PREMIER
Maschmanns Bakeri trenger flere folk for å serve den økende kundemassen. Vi trenger dyktlige bakere og pizzakokker. Kjenner du noen som du tror vil passe inn i Maschmanns Bakeri på Skøyen, tips oss på post@maschmanns.no  TIps gjerne de du anbefaler/kjenner også og be de ta en titt på jobbsiden til Maschmanns. Fører din innsats til en ansettelse får du Maschmannskassen, vår aller beste og mest rikholdige av sesongens gavekurver. Alternativt et Maschmanns gavekort  (verdi 3300,- kr)
LES MER OM SESONGENS GAVEKURVER FRA MASCHMANNS
MailMojo