LYS OPP NOVEMBERMØRKET MED GODE OG FARGERIKE MÅLTIDER
November er mørketid. Da hjelper det med levende lys,  varme og god mat. Denne uken deler vi  inspirasjon, matglede og kunnskap fra Maschmanns univers. Egil setter sammen et fargerikt måltid med torsk, David følger opp med en perfekt pizza Parma, fra delikatessedisken byr Laura på en symfoni av italienske smaker. Egil og Mathias har vært i Valdres og foret Fjellgrisen med epler og sorte sommertrøfler. Denne uken tester vi resultatet, med hjemmelaget sylte av fjellgris og trøffel-porchetta. 
TORSK MED ERTEPURÉ, SPRØSTEKT
CHORIZO OG TRØFFELMOS 
November er mørketid. Da hjelper det med stearinlys og fargerike måltider. Hva med hvit fisk, grønn ertepuré, sprøstekt chorizo og edamame-bønner? En god potetpuré med smør og noen dråper trøffelolje komplementerer måltidet. 
MATNYTTIG: KJERNETEMPERATURER FOR SJØMAT
PIZZA PARMA - LAG DEN SELV  HJEMME MED
MASCHMANNS PIZZADEIG
Maschmanns "roman style" pizza Parma fra den vedfyrte ovnen har vært en vinner fra dag én. Og det er klassikerne som er de meste populære, kun forstyrret av kantarellpizzaen på høsten.

Suksessen med en god pizza er bokstavelig talt å være god på bunnen. Bakeriet selger ferdig modnede deigemner med semolina  utbakningsmel. De har blitt en favoritt for mange av våre kunder.

(Som vi nevnte i forrige ukes nyhetsbrev, er vi i finalen til å bli kåret til Oslos beste pizza. Liker du Maschmanns pizza så stem oss  frem og del det glade budskap :-)
VIDEO: SLIK ÅPNER OG BAKER DU UT EN PIZZADEIG
HVA MED LITT NORSK "SUSHI"? 
Sushi kan være myke, lune biter med ris med deilig sjømat i midten. Har du lefse, lune knuste mandelpoteter, Rømme fra Røros, hakket rødløk, dill og en moden rakfisk fra Noraker, kan du lage "norsk" sushi. Lefsen i bunnen er "maki- matten". du legger ingrediensene på lefsen og ruller fast sammen. Del "sushien" i passende biter og serverer. 
GRISEGODT: FJELLGRIS-SYLTE OG TRØFFELPORCHETTA
Ribbe av fjellgrisen fra Valdres er det flere av Maschmanns kunder som har på menyen i julen. Maschmanns er opptatt av å følge med på hele reisen fra gård til gaffel. Vi har vært på snarvisitt til Valdres. Egil og Mathias hadde med eksklusive godsaker som de delte med de nysgjerrige grisene. (Kan det være en mulig Fjellgris med hint av trøffel–smak på gang?:-) Denne uken byr Markedet på hjemmelaget sylte av Fjellgris og trøffel-porchetta. 
GODE SMAKER FRA MASCHMANNS DELIKATESSEDISK
Du finner mye godt i delikatessedisken på Maschmanns. Laura Tranfaglia fra Roma har satt sammen noen gode smaker til inspirasjon. Delikatessekjøtt, ost, oliven og noen sprø kjeks. Det er ikke så mye som skal til for å skape et festmåltid. Plukk med deg noen smaker du liker og lag ditt eget fat med antipasti hjemme. På bildet: Mortadella med pistasj, Mortadella med trøffel, Salame di Cinte Senese, Finicchiona, Ventriciana, Pancetta Stresa, Porchetta, San Daniele, Pecoriono Moliterno al Tartufo, Bella di Cerignola oliven og Nocellara oliven

MATNYTTIG: LAGE MAT TIL MANGE, SLIK BEREGNER DU PORSJONER
 
SMAKEN AV NOVEMBER:
SILD OG VINTERBRØD
Noe av det sunneste vi kan spise er sild og grovt brød. Men de fleste av oss spiser det for sjeldent. November er en fin måned å unne seg et sildemåltid. Sursild, glassmestersild, tomatsild, rømmesild og matjessild. Det finnes mange gode smaker å velge mellom i Markedet. Et grovt håndtverksbrød, gjerne bakt med surdeig, er perfekt følge til sild. Maschmanns Bakere har laget et vinterbrød som ligger mellom grovbrød og rugbrød i stilen. Det passer utmerket til sild - vi har testet. 

EKSTERN LINK: SLIK LAGER DU DIN EGEN SURSILD
 
MailMojo