DU HAR BARE EN SJANSE TIL Å GJØRE
ET GODT FØRSTEINNTRYKK
"You never get å second chance for a first impression" sies det også. Det gjelder bl. a. kjøp og salg, mellommenneskelige relasjoner og maten vår. De lærde mener at et dårlig førsteinntrykk må oppveies med 7 positive inntrykk før man er på null og kan starte på nytt. Denne uken deler vi 6 smaker som vi tror vil gjøre et godt førsteinntrykk på de fleste. 
6 EKSKLUSIVE STARTERE / FORETTER DU BØR PRØVE
KRAFTKAR OG STILTON
Stadig flere har fått sansen for blåost. Blåosten Kraftkar fra Tingvoll har nok hjulpet til med det etter at den vant heder og ære i det store utland. Blåosten som det lukter jul av er engelske Stilton. Osten nytes gjerne sammen med pepperkaker og et lite glass med portvin. Stilton er en pasteurisert blåost som lages av 6 produsenter innenfor et lite geografisk område i Midt-England. Maschmanns får sin Stilton fra Colston Basset Dairy. Maschmanns Bakere har selvfølgelig bakt pepperkaker som passer ypperlig til de modne blåostene du kan kjøpe i delikatessedisken hos Maschmanns.
JULEHANDEL: 17 MATVARER DU KAN
HANDLE INN ALLEREDE I DAG
Julehandelen starter tidligere og tidligere hvert år. Det føles ofte sånn når du finner julemarsipan i butikkene allerede i høstferien. Det er i tidligste laget for mange. Men når vi er i slutten av november og bikker desember, gjør man lurt i å begynne å handle inn til jul. Maschmanns har plukket frem 17 matsmykker, ypperlige som gaver til gode venner eller til deg selv og som fint kan lagres i romtemperatur. 
MATNYTTIG: JULEMATEN DU KAN HANDLE INN ALLEREDE I DAG
JULEKAKER FRA MASCHMANNS BAKERI
Maschmanns bakere har svingt seg og bakt 7 slag med julekaker. Pepperkaker, safrandrømmer, bringebærkjeks, kokosmakroner, sjokoladekjeks, brune pinner og sjakkruter. Hva som er de 7 riktige slagene til jul, kommer an på hvem du spør og hvor de bor. Fra gammelt av så var det sandkaker, pepperkaker, fattigmann, goro, berlinerkranser,
krumkaker og serinakaker som er de 7 slagene.  
MATNYTTIG: MANGLER DU NOEN JULEKAKER I DIN TOPP 7 LISTE, FINNER DU DE KANSKJE DE I DENNE OVERSIKTEN
TSURU BISHO: VERDENS BESTE SOYASAUS!
Over ser du 2 flasker med soyasaus med samme innhold. Ulikhetene består i lagring og hvordan råvarene er fermentert. Litt som pæreskinke og vellagret Iberico Bellota-skinke, bake-off brød og håndtveksbrød. 

Kikkoman er velkjent og finnes på fleste kjøkken verden over og laget av soyabønner, hvete, salt og vann. Blandingen blir fermentert i 6 måneder i ståltanker. Sausen passer ikke bare til asiatiske retter, men også i det internasjonale kjøkken – fra suppe til salat, fra fiskeretter til kjøttretter, fra grønnsaker til pasta.

Soyasausen fra Tsuru Bisho som også består av soyabønner, hvete, salt og vann, men har blitt fermentert 8 ganger lenger enn Kikkoman. 4 år i 400 liters åpne kar av sedertre gir en helt annen type fermentering og smak på soyasausen. I dag er det kun 1% av all soyasaus som blir produsert på denne måten. På 70 år har ståltanker og snarveier i fremstilling tatt over for den tradisjonelle måten å lage soyasaus.  

Tsuru Bisho har en rik og myk smak. Ypperlig som smaksetter i sushi, sashimi, tofu og grillet fisk og som hemmelig ingrediens til andre retter. Hvis Tsuru Bisho brukes sammen med vaniljeis, smaker det karamell.

Unn deg en flaske "opprinnelig soyasaus", husk å være knipen med dråpene. Ha gjerne litt saus i en skål og pensle forsiktig på maten.
Dette er umami 2.0, høyoktan og smakslykke på en gang. 
EKSTERN LENKE FRA BBC: LES DEN SPENNENDE HISTORIEN OM DEN ORIGINALE SOYASAUSEN FRA JAPAN
TA MASCHMANNS QUIZ I DAG, 
OG BLI MED I TREKNINGEN AV GOURMET GAVEKURVER
Vi har samlet de aller vanskeligste spørsmålene fra quizer vi har kjørt det siste halve året og lagt til noen spørsmål om miljø og  klima. Du kan ta quizen så mange ganger du vil.  Om du har 12 rette blir du med i trekningen av Maschmanns  Gourmet Gavekurver. Vi trekker tre heldige vinnere mandag kveld (29/11). 
KJØR QUIZ: JEG VIL SJEKKE NIVÅET PÅ HVA JEG KAN OM MAT, KLIMA OG MILJØ
MailMojo