JULEN I GANG HOS MASCHMANNS |
Neste uke blir det enda mer jul med utvidede åpningstider |
Mange hender er i arbeid hos Maschmanns nå om dagen. Det er mye som skal pakkes og produseres til jul. Maschmanns beste råd for årets desember- og julehandel er: Senk skuldrene og pust med magen. Spre handelen, handle tidlig i uka og gjerne tidlig på dagen. |
|
|
HVA MED NOE HJEMMELAGET MAT FRA MASCHMANNS DENNE HELGEN? |
Alt du ser på bildet er laget på Maschmanns. |
Markedet har laget sylte med anis og appelsin, bayonneskinke smaksatt med calvados og gravlaks - og sammen med godt brød fra Bakeriet har du et festmåltid. Husk Luciadagen på mandag. Stikk innom Bakeriet og unn deg en lussekatt. |
|
|
UNN DEG EN LITEN PAUSE FRA JULESTRESSET |
Mont d'Or, Stilton og Trøffelbrie er gode valg. |
Varm Mont d’Or med høvlet trøffel, cornichons og småpoteter smaksatt med trøffel og trøffelkrem er perfekt førjulsmat. Vil du gjøre det enklere, hva med Stilton og pepperkaker eller Maschmanns egen trøffelbrie? |
|
|
EN KREMET RISOTTO SMAKSATT MED STEINSOPP, FINNES DET NOE BEDRE? |
Vi viser deg knepene til en perfekt risotto |
Den perfekte kokte risotto har en konsistens som flytende lava. Risen får et mykt, deilig bitt med en fast kjerne. Bruker du steinsopp som smaksetter er du på god vei til å lykkes. Du må bare jobbe et drøyt kvarter først. Montér retten med godt smør og nyrevet parmesan. Sett på lokk, vent 5 minutter og server. |
|
|
5 RÅVARER SOM MESTERKOKKEN
ALLTID HAR I KJØKKENSKAPET |
Flere av mesterkokkens favoritter er gaver som varer lenge,
ypperlige som gave til de matglade. |
Spør du drevne kokker om hva de trenger av råvarer til å lage god mat, er de bemerkelsesverdig samstemte på hva de ønsker å ha i kjøkkenskapet. Vi har sett bort fra salt, pepper, god kniv og skjærefjøl. Det er de 5 ekstra gode råvarene som smaksetter og løfter matopplevelsen vi har spurt etter. |
|
|
Maschmanns deler tips om julematen og drikke på julaften og 1. juledag |
Julematen er «plankekjøring» for de fleste. Det blir ribbe eller pinnekjøtt med klassisk tilbehør. Mer lekent blir det til den sene frokosten og lunchen på 1. juledag. Rester fra middagen julaften er for mange en selvfølge. Skikker og tradisjoner bestemmer ofte hva som kommer i tillegg. |
|
|
|
|