JANAURMAT MED EN VÅRLIG TOUCH
Våren har så smått begynt å sette sitt preg på Markedet. Blodappelsiner og hvit asparges er på plass i grønnsaksdisken. I sjømatdisken finner du sesongens første skrei. Vi deler gode oppskrifter med  den amorøse vandrer fra nord. En flott "kokemetode" fra Peru er ceviche. Du marinerer fisken i lime og legger til gode smaker. Vi glemmer heller ikke den robuste norske vintermaten og byr på lammeskank og oksehalesuppe.
MATNYTTIG: SLIK LAGER DU CEVICHE
PANNESTEKT SKREI-LOINS MED
SESONGENS HVITE ASPARGES
Steker du strei-loins slik vi forklarte i forrige nyhetsbrev, vi du lykkes med fisken. Kjøp med deg Maschmanns hjemmelagede hollanddaise med siciliansk sitron. Suppler med sesongens nyankomne hvite asparges. For det lille ekstra en god skje med Løyrom fra Kalix.
MATNYTTIG: CAVIAR, LØYROM OG SIKROGN
BRESERTE LAMMESKANKER MED
ROTGRØNNSAKER 
Markedet har fått inn ferske lammeskanker. Skank av lam er lettlaget og god mat. Du bruner skanken i en stor gryte, og fyller på med gode grønnsaker, vin og kraft og lar alt få kose seg i ovnen noen timer. Når retten er ferdig, koker og moser du mandelpotetene, smaker til med trøffelolje, smør, salt og pepper.
OPPSKRIFT: SLIK LAGER DU LAMMESKANK MED ROTGRØNNSAKER
OKSEHALESUPPE MED GODE NORSKE ROTGRØNNSAKER
Forrige uke var oppskriften på autentisk ragù fra Bologna i Italia den mest populære. Vi reiser hjem og deler denne uken en norsk ragù-klassiker basert på okehale. Lag en skikkelig oksehalsuppe i helgen, jevner du suppen får du en deilg lapskaus. Vil du svinge deg skikkelig på kjøkkenet slår du til med hjemmelaget oksehaleravioli.
OPPSKRIFT: OKSEHALESUPPE MED ROTGRØNNSAKER
 FARGELEGG SALATEN
MED BLODAPPELSINER
Navnet blodappelsin kommer av fargen på saften, som er rød. Rødfargen i blodappelsiner kommer av fargestoffet antocyanin. Den røde fargen dannes imidlertid bare hvis frukten på treet i lengre tid har vært utsatt for kjølige nattetemperaturer. En blodappelsin har mer sødme enn vanlige appelsiner. Nyt de nå når de er på sitt beste og i sesong. Hva med å pimpe opp fruktsalaten med sesongens sødmefulle blodappesiner.
OPPSKRIFT: MACEDONIA DI FRUTTA (ITALIENSK FRUKTSALAT)
NY SESONGENS PIZZA 
MED KLIPPFISK FRA DYBVIK
Klippfisk fra Dybvik, mozzarella, cherrytomat, oliven, kapers, gressløk samt tomatsaus av San Marzano DOP tomater. 
MASCHMANNS TAKE AWAY PIZZAMENY
MASCHMANNS QUIZ OM FISK.
FAKTA & FUN FACTS
Ta Maschmanns Quiz i dag og finn ut hva du kan om fisk. Vi trekker en tilfeldig vinner søndag kveld. (23/1) Premien er en GOURMET gavekurv verdt 999,- kr. 
TA MASCHMANNS QUIZ I DAG
MailMojo