CÆSARSALAT - KONGEN AV SALAT
SLIK BLE DEN FØRST TIL 
I Norge ligger vi, i Europeisk sammenheng, helt på bånn når det gjelder å spise grønnsaker. Da passer det  å dele oppskriften på verdens meste berømte salat.

Cæsarsalat ble skapt til 4. juli-helgen 1924 i den meksikanske grensebyen Tijuana. Den italienske kokken Cesare Cardini hadde gått tom for råvarer og måtte lage noe av de de restene han hadde. Cesare hadde igjen litt salat og blandet inn en dressing bestående av eggeplommer, ansjosfilet, olivenolje, sitronsaft, worcester-saus, hvitløk, sort pepper og Parmigiano Reggiano. Salaten ble toppet med en liten bit ristet brød. Retten slo umiddelbart an – få år senere var dette den mest populære coast to coast salaten i USA.
 
ORIGINAL OPPSKRIFT: CÆSARSALAT
TOAST, SMØRBRØD OG SANDWICH
Toast var trolig nærmest den originalen som lorden av Sandwich spiste. Lorden ville spille kort og spise med en hånd, slik oppstod trolig sandwichen. Mange land har sine signaturer på brød og pålegg. 

Franskmennene fyller sine croissanter med ost og skinke, amerikanerne lager breiale sandwicher, mens danskene gjør sandwichen om til elegante smørrebrød.

Ta gjerne turen til Maschmanns Sandwicheria. I Bakeriet lages sandwicher hver dag med gode råvarer som danderes pent mellom hjemmelagede brødskiver.

BLI INSPIRERT OG KOMPONÉR DIN EGEN SANDWICH

I Markedet har vi et stort utvalg av kjøttpålegg, oster, dressinger og annet tilbehør. Alt fra nystekt PORCHETTA og ROASTBIFF fra Markedet, PASTRAMI fra Sundvollen Smoke House, STAVANGERSKINKE fra Idsøe til IBERICO BELLOTA fra Domecq. Stikk innom og kjøp med deg et godt brød og gode råvarer til ditt egen sandwicheria. 
OPPSKRIFT: SLIK LAGER DU DIN EGEN REUBEN PASTRAMI SANDWICH
NY SESONGENS PIZZA
MED MORTADELLA OG PISTASJ
Bakeriet har kommet opp med en ny sesongens pizza.  Bunnen er toppet med Rømme fra Røros, mozzarella, mortadella, pistasj og bailikum. Bakeritet holder oppe hver dag hele uken til 22:00. Take away pizza frem til 21:45. 
TAKE AWAY PIZZA FRA MASCHMANNS
HUSK MORSDAG PÅ SØNDAG
Mor skal hedres på søndag. Maschmanns anbefaler selvfølgelig noe spiselig. Fastelavnsboller med mandelkrem og syltetøy får du kjøpt i Bakeriet denne helgen. Markedet har deilige eple- og pecanpaier fra Annikas Paibakeri. I følge mange er det aller koseligste å servere mor en sen frokost. Kjøp med deg godt surdeigsbrød fra Bakeriet og ekstra godt pålegg fra Delikatessedisken. Vil du ha flere tips? Hva med å velge noe fra vår "cravingsliste" vi publiserte for et par uker siden? På søndag holder Markedet oppe fra 11-18, Bakeri og Pizzeria 9-22. 

 
MailMojo