Caprese er verdens meste berømte salat
SALAT PÅ 1-2-3:
CAPRESE ER GODE TOMATER, EKSTRA JOMFRU OLIVENOLJE OG MOZZARELLA
Om du vil lage caprese helt perfekt - du bruke de aller beste råvarene. Smakfulle tomater i sesong. En fersk og ikke for kraftig ekstra jomfru olivenolje samt en god italiensk bøffelmozzarella. Noen blader med basilikum, salt og pepper og salaten er klar. Maschmanns legger gjerne på litt ekstra :-). Hva med å oppgradere fra mozzarella til burrata? Enda litt mere: hjemmelaget pesto og ristede pinjekjerner. 
MATNYTTIG: DETTE MÅ DU TENKE PÅ NÅR DU SKAL VELGE EN GOD EKSTRA JOMFRU OLIVENOLJE
SMAKEN AV NORGE PÅ 1-2-3:
FENALÅR, RØMME FRA RØROS MED 
FLATBRØD FRA GUDBRANDSDALEN
Fenalår er en av våre mest særegne matskatter som er unikt for Norge.  Markedet har hele fenalår fra Vikedal av gammel norsk spælsau og fenalår fra Utsira av villsau. Fra Tind Spekemat på Stranda får vi beinfritt og marinert fenalår som vi skjærer opp for deg i tynne skiver.  Husk Rømme fra Røros og godt, sprøtt flatbrød. (Flatbrød fra Øyens hjemmebakeri på Vinstra.) 
PORSJONSBEREGNING: HVOR MYE SPISER EN PERSON?
Brød fra Maschmanns
MAT PÅ 1-2-3 PÅ ENKLESTE VIS:
GODT BRØD, SMØR OG PÅLEGG
Den røde tråden i dette nyhetsbrevet er mat du lager på 1-2-3 med like mange ingreienser. Og begynner du med økologisk håndverksbrød fra Maschmanns er du så godt som i mål. Suppler med Røros Smør eller fransk alpesmør. Liker du bedre  den kontinentale stilen er en god ekstra jomfru olivenolje, en hjemmelaget pesto eller aioli kloke valg. Du kan stoppe her eller toppe med det lille ekstra av ost, salami og skinker. Stikk innom delikatessedisken på Maschmanns for gode tips. Og er du heldig vanker det kanskje en liten smaksprøve :-) Vil du ha brød og pålegg fiks ferdig, nysmurte og klare, prøver du en sandwich fra Bakeriet. 
Skrei med belugalinser og trøffel
SESONGENS SKREI MED BELUGALINSER
OG SORT VINTERTRØFFEL
Skrei er på sitt aller beste og i sesong nå. Vintertrøflene likeså. Sy retten sammen med belugalinser. Koketiden på linsene er 10-15 minutter. Ikke overkok linsene. Riktig struktur og glans er viktig. Vi har nevnt steking av torsk i tidligere nyhetsbrev.  Og vi gjentar det igjen, fordi det er så fort gjort å oversteke fisken.
MATNYTTIG: SLIK STEKER DU SKREIEN HELT PERFEKT
Entrecôte fra Maschmanns
ENTRECÔTE FRA MASCHMANNS
Visste du at Maschmanns har flere kvaliteter av entrecôte? På bildet ser du tørrhengt entrecôte. Kjøttet kommer fra Nortura Førde og er av NRF melkekuer som har levd det gode liv med mye utmarksbeite. Entrecôten tørrhenges i modningsrom i 3 uker før de sendes til Maschmanns på Skøyen.  
INSPIRASJONSVIDEO: KJØTTDISKEN I MARKEDET PÅ EN FREDAG
Snart er det påske :-)
OM NOEN UKER ER DET PÅSKE :-)

Vi har lagt januar og februar bak oss og er inne i vårmåneden mars. Søndag 20. er det vårjevndøgn. Det bærer bud om at påsken er i anmarsj. Første søndag, etter første fullmåne etter vårjevndøgn er 1. påskedag. (17. april)

Om en ukes tid kan du også bestille påskefrokost i Bakeriet. Du kan sjekke menyen allerede i dag. Frokosten serveres mellom  08:00-10:00 i ukedagene. lørdag søndag  09:00-11:00
 
PDF: 21/3 - 14/4: PÅSKEFROKOST I BAKERIET
MailMojo