GIUSTI COLOMBA
VI STARTER OPPKJØRINGEN TIL PÅSKE
Det er noen små uker igjen til påske. Det er like greit å begynne å planlegge. Det er vi godt i gang med på Maschmanns. På mandag starter Bakeriet med påskefrokost  (hverdager 8-10, helg 9-11) Fra Italia har vi fått flydd opp eksklusive Colomba di Pasqua, en deilig og smaksrik påskekake dynket med balsamico fra Giuseppe Giusti.   I påsken holder  Marked og Bakeri oppe på Skjærtorsdag. På 2. Påskedag holder Bakeriet  åpent. 
ÅPNINGSTIDER I PÅSKEN
CÆSARSALAT I MASCHMANNS BAKERI
Cæsarsalaten som serveres i Bakeriet inneholder: Hovelsrud kylling, sprøtt bacon fra Idsøe, Parmesan, Romano salat, Cherry tomater, Cæsar dressing samt krutonger. 

Visste du at 
Cæsarsalaten ble til ved en tilfeldighet? Salaten ble skapt til 4. juli-helgen 1924 i den meksikanske grensebyen Tijuana. Den italienske kokken Cesare Cardini hadde gått tom for råvarer og måtte lage noe av de de restene han hadde. Cesare hadde igjen litt romanosalat og blandet inn en dressing bestående av eggeplommer, ansjosfilet, olivenolje, sitronsaft, worcester-saus, hvitløk, sort pepper og Parmigiano Reggiano. Salaten ble toppet med en liten bit ristet brød. Retten slo umiddelbart an – få år senere var dette den mest populære coast to coast salaten i USA. Vil du prøve deg på den orignale oppskriften finner du her

 
FIKK DU LYST PÅ LUNSJ I BAKERIET FINNER DU MENYEN HER
BRISLING, SARDINER OG ANSJOS
KAN DU FORSKJELLEN?
Ansjos, brisling og sardiner er tre ulike silde-arter. I Norge er det meste av det som selges under varenavnet "sardiner" laget av hermetisert brisling som er en helt annen art enn "ekte" sardiner. Brisling fiskes i norske farvann, mens sardiner er utbredt i sørligere farvann som Portugal og nordover. Ansjos trives best i varmere vann som Middelhavet. Legger vi til norsk juleansjos, blir det full forvirring. Norsk juleansjos er ikke ansjos men derimot brisling.
MATNYTTIG OM ANSJOS, BRISLING OG SARDINER
BRØDKUNSTNER RENZO
 SIGNERER SINE KUNSTVERK
Gi oss i dag vårt daglige brød står det skrevet i Matteus 6:11. Vårt daglige brød er imidlertid ikke det samme som før.  Moderne bakemetoder og nye ingredienser har gitt oss et helt annet brød. I dag blir kun et fåtall brød bakt etter gamle klassiske bakemetoder.  Faglig kompetanse,  økologisk mel, vann, bitte litt gjær, salt samt nok tid (20 timer) er alt som  skal til . Vi på Maschmanns baker brød på klassisk vis, det blir det gode brød av. 
MATNYTTIG: DERFOR BØR DU KJØPE BRØD AV EN HÅNDVERKSBAKER
MASCHMANNS BISTECCA 
GRILLET PÅ ITALIENSK VIS 
Maschmanns Bistecca er en ca 5 cm tykk T-bone stek hvor vekten ligger på pluss minus 1 kg. Kjøttet er av lokalt kjøttfe av ku eller okse. For å lykkes med bistecca på grillen, er det flere ting å passe på. De viktigste er: 1. Kjøttet må tempereres før det legges på grillen. 2. Grillkull av god kvalitet gjør det lettere å skape en god stekeskorpe. 3. La det grillede kjøttet få hvile seg opp til riktig kjernetemperatur.  
Kjøttavdelingen har ekstra flotte bistecca klare for grilling denne weekenden. 
MATNYTTIG: SLIK GRILLER DU MASCHMANNS BISTECCA
MailMojo