VI  NYTER VÅRENS PRIMØRER
Maschmanns Bakeri har ny sesongens pizza , ny sesongens salat og påskefrokost. Kan vi friste med en " prima vera" pizza med grønn asparges, chèvre, ramsløk og speck fra Tirol?

Forrige uke så var artikkelen om sprattus sprattus (den norske brislingen), sardiner og ansjos den mest leste. Vi fortsetter i samme sporet denne uken med enda mer sunn sjømat på tallerkenen. Det blir flott superior laks, grønne asparges fra Sør-Frankrike og matnyttige tips om å finne en god ekstra jomfru olivenolje.
OVNSBAKT LAKS MED GRØNN ASPARGES 
OG SANDEFJORDSMØR
Blander du fløte og smør er du godt i gang med en klassiker fra Sandefjord. Litt sitron og hakket bladpersille og du er i mål med Sandefjordsmør. Det var på Park Hotell i Sandefjord det hele startet i 1959. Tidligere hotelldirektør Otto Fredrik Borchgrevink valgte å kutte ut sjalottløk og hvitvin i den franske smørsausen beurre blanc. Sandefjordsmør egner seg ypperlig til ovnsbakt laks og sesongens nyankomne grønne asparges fra Jerome Galis i Sør-Frankrike.
OPPSKRIFT: OVNSBAKT LAKS MED SANDEFJORDSMØR
RÅMARINERT LAKS MED RABARBRA
Denne retten har gode smaker fra Italia, Japan og Norge.  Retten fremhever sødme og syrlighet fra rabarbra, lime og hvit balsamico. Finn den balansen du selv foretrekker.
OPPSKRIFT: RÅMARINERT LAKS MED RABARBRA
HAR DU PRØVD Å SOYAGLASERE ROTGRØNNSAKENE?
Visse du at Markedet produserer opp mot 100 ulike delikatesser hver uke. Kokkene lager sauser, gryter, dressinger og mye annet godt. De soyaglaserte grønnsakene kan du også kjøpe i Markedet. Slik lagde Maschmanns kokker retten:  Gulrot og persillerot er delt i staver og bakt tørre på bakepapir i 180ºC varm ovn (varmluft) i 10 minutter. Kjenn etter med en skarp kniv og sjekk om de er ferdige.  Grønnsakene avkjøles og tilføres Yaku Niku Goma glaze som vi selger i markedet, hakket vårløk, hakkede peanøtter og sesamfrø. Retten kan nytes romtemperet eller lun. 
HVA MÅ DU SE ETTER FOR Å FINNE
EN GOD EKSTRA JOMFRU OLIVENOLJE?
I vrimmelen av ekstra jomfru olivenoljer, kreves det årvåkenhet for å finne den skikkelig gode olivenoljen. Det finnes mye som kalles  god ekstra jomfru olivenolje på markedet.

SJEKK DATO FOR INNHØSTING
  eller best før dato. Olivenolje er bare på topp i ett års tid. SJEKK OPPRINNELSE – Etiketten skal si noe om produksjonssted, produsent og hvilken olivensort. (De gamle romere gjorde det på den måten.) MØRK FLASKE – Flasken bør være av mørkt glass, lyst glass kan gi en oksidert olje. SJEKK PRISEN -  Om oljen fremstår å være for god til å være sann og prisen veldig lav - er det kanskje  like greit å styre unna. 
 
MATNYTTIG: NESTEN ALT DU TRENGER Å VITE OM OLIVENOLJE
BIFF TAGLIATA MED RUCCOLA OG PARMESAN
LAGER DU PÅ 5 MINUTTER
Det viktigste med tagliata er å ha pannen skikkelig varm før du legger i kjøttet. Det sikrer deg en fin stekeskorpe og en perfekt kjerne. Vend kjøttet hvert 15. sekund og gjør det i to og et halvt minutt. Ta ut kjøttet og la det hvile mens du lager dressingen.
OPPSKRIFT & VIDEO: TAGLIATA MED RUCCOLA OG PARMESAN
TA MASCHMANNS QUIZ I DAG OG BLI MED I TREKNINGEN AV PÅSKEFROKOST TIL 4
Vet du hva en alligatorpære er og har hørt utrykket å hoppe etter ruccola?  Da er du godt i gang med quizen. Frokost til deg og tre venner er premien til den som blir trukket ut som vinner. Maschmanns Bakeri serverer frokost fra 8-10 på hverdager og 9-11 i helgene. Bakeriet har også frokost på cateringmenyen.
TA MASCHMANNS QUIZ I DAG - KANSKJE VINNER DU FROKOST TIL 4
MailMojo