Chèvre er de søte, yndige, eksklusive
og litt snobbete geitostene. |
Chèvre-sesongen er kort og tilgangen på geitemelk begrenset. God, håndlaget chèvre er geitoster med herlige og komplekse smaker. De yngste ostene er friske, kremete, lette og smelter på tungen. Ved lagring forsvinner mye av den melkeaktige og lett syrlige smaken, sopp og umami tar over. På fredag (13- 17) kan du få en presentasjon av ulike chèvre fra Maschmanns ostedisk. Vi byr på hyggelig matprat og eksklusive smaker av chèvre fra Frankrike og Norge. Stikk innom og unn deg en bitte liten smak av vår med tips til drikke på kjøpet. |
|
|
PORCHETTA ER PERFEKT PÅSKEMAT |
Server den på italiensk vis,
raust med skiver i en deilig sandwich. |
Porchetta er utbeinet, rullet og oppbundet ribbe fylt med krydder og urter. Ribba stekes i ovn til kjøttet er saftig og svoren er sprø. Mathias i kjøttavdelingen lærer deg å lage porchetta fra scratch. Du har også muligheten til å kjøpe den ferdig oppbundet og stekeklar eller ferdig stekt. |
|
|
FÅ GODE GRILLOPPLEVELSER
- VELG KULL AV GOD KVALITET |
I følge vår lille spørreundersøkelse på Instagram,
mener 95% at ekte grilling er med kull :-) |
Maschmanns kull er av ulike tresorter og avgir god røykaroma som tilfører maten unik grillsmak utover Maillard-effekten. Godt grillkull avgir høy varme og brenner en god stund. Det gir deg et bedre tidsvindu til grillingen. Det er ypperlig om du vil prøve deg på de store kjøttstykkene som trenger litt mer tid på grillen. Vi tenker på kjøtt på bein; Maschmanns Bistecca, Côte de boeuf, T-bone og Maschmanns gullkjøtt. Vi glemmer heller ikke tilbehøret, grønnsaker på grillen er overraskende godt om du griller de skikkelig. |
|
|
PÅSKEGODTERI ER SÅ MANGT - MASCHMANNS FAVORITT ER DE MINSTE EGGENE |
Caviar & Løyrom eksklusivt, enkelt og veldig godt. |
Markedet har mange flotte påskeegg for salg. De aller mest spennende "eggene" er nok de ekstra små og eksklusive. Nyankommet Caviar fra Uruguay har Markedet i tre ulike kvaliteter. Server gjerne Caviar sammen med Løyrom fra Kalix. Gjør det gjerne helt enkelt. Server rognen på blinis med økologisk Rømme fra Røros og nyklippede friske urter. Husk gode bobler i glasset. |
|
|
KNEPENE DU BØR KUNNE
FOR Å LAGE PERFEKT RISOTTO |
Risotto perfetto er al dente,
har god tyggemotstand
med en myk kjerne. |
Du har kanskje vært der, gjort alt riktig i prosessen med å lage risotto, likevel så er risottoen for bløt og grøtete eller tørr og kjedelig. Det ble ikke helt som du hadde tenkt deg. Vi har plukket ut de 5 mest vanlige risotto-feilene det er lurt å unngå. |
|
|
SLIK IMPONERER DU MED NYSTEKTE CROISSANTER TIL FROKOST |
Maschmanns bakere har gjort nesten hele jobben for deg.
Du får sjarmøretappen og all rosen. |
Legg inn et kvarters innsats og du kan servere dine egne, nystekte croissanter til frokost. Maschmanns Bakere har laget stekeovns-klare croissanter og fryst de ned. Helt ypperlig for deg som vil overraske med en fransk touch på frokosten. Du får kjøpt frosne croissanter i frysedisken i Maschmanns Bakeri.
|
|
|
BLIR DET HJEMME- JOBBE-,
SJØ-, STORBY- ELLER FJELLPÅSKE? |
Ifølge svaret vi fikk i vår quiz forrige uke, blir
57% hjemme i påsken, 43% reiser bort. |
Neste søndag er det Palmesøndag. Husk at Maschmanns holder åpent til og med Skjærtorsdag og at Bakeriet holder åpent på 2. påskedag. Det blir også muligheter for å handle melk og pålegg i Markedet. |
|
|
|
|