17 TIPS TIL FESTBORDET PÅ 17. MAI
Ukens nyhetbrev styrer mot nasjonaldagen 17. mai som er tirsdag neste uke.  I linken under deler vi tips med 17 godsaker du kan sette på festbordet. 

Vi lærer deg også å lage krokan, steke perfekte croissanter og brygge en batch med  perfekt kaffe.
 
17 TIPS TIL FESTBORDET PÅ NASJONALDAGEN
HAR DU 17. MAI MENYEN KLAR ALLEREDE?
Om du sender din bestilling på oppskårede delikatesser innen lørdag klokken 14:00, kan vi ha alt klart når du kommer og plukker opp godsakene mandag 16. mai. Vi skjærer skinke, roastbiff og gravlaks - baker kaker og brød. Her et utvalg av klassikere som passer perfekt til 17. mai-festen.

BAKERIET ANBEFALER: 
SMØRLOFF og BAGUETTE
TARTELETTE MED VANILJE OG JORDBÆR
SITRONTERTE: STOR, MEDIUM OG SOM TARTELETTE
DAIMKAKE: HEL OG I STK

4 CROISSANTER (FROSNE)
send din bestilling til bakeri@maschmanns.no

MARKEDET ANBEFALER: 
MASCHMANNS GRAVLAKS
RØKELAKS
MASCHMANNS ROASTBIFF
VITELLO TONNATO 
SPEKESKINKE FRA TRONFJELL
FENALÅR FRA TIND
IBERICO BELLOTA CEBO FRA SPANIA
SAN DANIELE FRA ITALIA
send din bestilling til ferskvare@maschhmanns.no


PORSJONSBEREGNING: SÅ MYE MAT TRENGER DU TIL 17.MAI-FESTEN
 
LÆR DEG Å LAGE KROKAN  
Sukker og mandler er krokan. Du tørrister mandlene i en panne
tilfører sukker og la det smelte på lav temperatur. Når sukkeret er flytende, heller du blandingen over på et bakepapir. Alt avkjøles og hakkes opp i små biter. 

OPPSKRIFT: JORDBÆR MED MASCARPONE, BALSAMICO OG KROKAN
UNN DEG NYSTEKTE CROISSANTER TIL 17 MAI
 Steg for steg guide: 1. Du henger opp flagget klokken 08:00. 2. Du går inn og nyter morgenen med kaffe og croissant. Glem kapselkaffe og "industri"- croissant denne morgenen. Ta frem presskannen og lag en batch på nykvernede bønner og rent vann. Når det gjelder croissant har Machmanns Bakere gjort nesten hele jobben for deg. Alt er tilrettelagt for en deilig sjarmøretappe som ender opp i perfekt stekte croissanter.

Croissantene lager du på denne måten

1. Ta de frosne croissant-emnene ut av fryseren før du legger deg og plasser dem på stekebrett med bakepapir i kald ovn over natta.⁠

2. Neste morgen tar du de ferdig hevede croissantene ut av ovnen for pensling med vispet egg.⁠

3. Forvarm ovnen til 180º C - stek i 15 minutter.⁠

Maschmanns Croissanter selges i 4 pk. Du finner de i fryseskapet i Bakeriet.

Husk at Mascmanns holder åpent hver dag i mai bortsett fra på nasjonaldagen den 17. mai. Da holder vi lukket.
 
DENNE 17. MAI DESSERTEN
LAGER DU PÅ 45 SEKUNDER
 Markedet har laget feiende flotte marengs til 17. mai. desserten. Med hjemmelaget vaniljekrem, gode bær og litt meils- og bærdryss skaper du en lekker dessert i en håndvending.

Her kan du se hvordan Even i Markedet la opp 17. mai desserten. 
 
MailMojo