17 TIPS TIL FESTBORDET PÅ 17. MAI |
Bruk gode råvarer og gjør det enkelt |
Ukens nyhetbrev styrer mot nasjonaldagen 17. mai som er tirsdag neste uke. I linken under deler vi tips med 17 godsaker du kan sette på festbordet.
Vi lærer deg også å lage krokan, steke perfekte croissanter og brygge en batch med perfekt kaffe.
|
|
|
HAR DU 17. MAI MENYEN KLAR ALLEREDE? |
Vi forventer stor pågång rundt delikatessediskene på 16. mai. Spar tid - send gjerne en bestilling på forhånd så har vi alt klart når du kommer. |
|
|
Ypperlig tilbehør til 17. mai desserten |
Sukker og mandler er krokan. Du tørrister mandlene i en panne
tilfører sukker og la det smelte på lav temperatur. Når sukkeret er flytende, heller du blandingen over på et bakepapir. Alt avkjøles og hakkes opp i små biter.
OPPSKRIFT: JORDBÆR MED MASCARPONE, BALSAMICO OG KROKAN |
|
|
UNN DEG NYSTEKTE CROISSANTER TIL 17 MAI |
Start 17.mai på klassisk vis med flaggheising, kaffen med noe søtt og sprøtt. |
Steg for steg guide: 1. Du henger opp flagget klokken 08:00. 2. Du går inn og nyter morgenen med kaffe og croissant. Glem kapselkaffe og "industri"- croissant denne morgenen. Ta frem presskannen og lag en batch på nykvernede bønner og rent vann. Når det gjelder croissant har Machmanns Bakere gjort nesten hele jobben for deg. Alt er tilrettelagt for en deilig sjarmøretappe som ender opp i perfekt stekte croissanter.
Croissantene lager du på denne måten
1. Ta de frosne croissant-emnene ut av fryseren før du legger deg og plasser dem på stekebrett med bakepapir i kald ovn over natta.
2. Neste morgen tar du de ferdig hevede croissantene ut av ovnen for pensling med vispet egg.
3. Forvarm ovnen til 180º C - stek i 15 minutter.
Maschmanns Croissanter selges i 4 pk. Du finner de i fryseskapet i Bakeriet.
Husk at Mascmanns holder åpent hver dag i mai bortsett fra på nasjonaldagen den 17. mai. Da holder vi lukket.
|
|
|
DENNE 17. MAI DESSERTEN
LAGER DU PÅ 45 SEKUNDER |
Med en liten "bøtte" med iskrem, marengs, bær melisdryss skaper du
17. mai stemning på et øyeblikk |
|
|
|
|