Maschmanns holder åpent på Kristi Himmelfartsdag
MASCHMANNS HOLDER ÅPENT PÅ
KRISTI HIMMELFARTSDAG
I morgen onsdag åpner Markedet klokken 10 og holder åpent til 18, Bakeri og Pizzeria 8-22. På Kristi Himmelfartsdag holder Maschmanns åpent. Markedet fra 11-18. Bakeri og Pizzeria 9-22. 
 
ÅPNINGSTIDER I MARKED OG BAKERI
Et italiensk måltid
LAG ET ITALIENSK FESTMÅLTID
Denne uken deler vi tips til en klassisk italiensk 4-retters. Du kan også "kjøpe" deg en fordel ved å velge Maschmanns hjemmelagede alternativer. 

Italienerne har en rekke regler i forbindelse med et måltid. De skiller bl a. på karbohydrater og proteiner i form av rettene primi og secondi. Primi er ofte ris eller pasta med secondi er kjøtt, fugl og fisk. Her hjemme er vi vant til en hovedrett som tar med både primi og secondi. Det har ofte forvirret førstegangsreisende til Italia. De bestiller biff og får en biff og ikke noe mer. Det er bare å lære seg det med en gang. På italiensk restaurant er du dirigenten og velger hvem som skal være med i orkesteret. En biff alene lager ingen symfoni :-)
ET FAT MED ANTIPASTI FRA
MASCHMANNS DELIKATESSEDISK
Antipasti er det italienske ordet for forrett som bokstavelig betyr «før måltidet». I italiensk mattradisjon består antipastiene vanligvis av kald mat som ost og rå, grillede eller marinerte grønnsaker, i tillegg til skinke, salami og andre typer kjøtt. Marinert fisk og skalldyr er også utmerkede antipastier. Italia har et mangfold av ulike antipasti. Mange av klassikerne er beskrevet i boken Antipasti av Helle og Alfredo Tesio. Boken kan du lese i sin helhet som PDF fra Nasjonalbiblioteket. 
PDF: KLASSISKE ANTIPASTIRETTER MED VINTIPS
Pasta Carbonara
PRIMI: PASTA CARBONARA
Pasta Carbonara ble gjort kjent utenfor Italia på River Cafe i London. The River Cafe Cookbook fra 1996 ble en bestselger som bidro til gjøre en moderne versjon av pasta carbonara kjent over hele verden. Guanciale og pecorino var byttet ut med bacon, parmesan samt tilsatt fløte og hvitløk. Det falt ikke i god jord hos italienere som sverget til den originale oppskriften. 

Lag pasta Carbonara helt enkelt med Maschmanns hjemmelagede saus. Kok pastaen al dente. Bruk gjerne pasta fra pastahovedstaden Gragnano. Bland inn sausen og server.

Du kan også velge å lage pasta carbonara helt fra bunnen av.
SLIK LAGER DU PASTA CARBONARA - DEN ORIGINALE OPPSKRIFTEN
Scaloppine alla Milanese
SECONDI: SCALLOPPINE ALLA MILANESE
Kjøp med deg nybanket, panert og stekeklar kalveschnitzel fra Markedet. Stek den i smør og server med sitron. Tilbehør (Contorni) serverer du ved siden av. Grønne bønner eller en grønn salat, er gode valg til denne klassikeren fra Milano.
NYTTIG GUIDE: PORSJONSBEREGNING
DOLCE: PANNA COTTA MED PASJONSFRUKT
Panna cotta betyr "kokt krem". Da sier nesten oppskriften seg selv. Det er kremfløte, sukker, vanilje og gelatin som er ingrediensene i denne klassikeren. Desserten kokes opp setter på kjøl i noen timer før servering. Det er vanlig å pynte desserten med friske bær. I retten over desserten toppet den med en pasjonsfruktsaus. Markedet selger hjemmelaget panna cotta med pasjonsfruktsaus fra kjøledisken i Markedet. 
EKSTERN LINK: SLIK LAGER DU PANNA COTTA MED PASJONSFRUKTSAUS
MailMojo