SOMMERÅPENT HOS MASCHMANNS |
Bakeri og Marked holder åpent hver dag i hele sommer også på søndager |
I sommer holder Bakeri og Pizzeria åpent fra 10–22, Markedet 11–18. Pizza serveres fra klokka 11–22, Take away frem til 21:45. Sesongens pizza med Burrata di Bufala, 'Nduja fra Edizioni Riccardo Franchi, Mozzarella, gremolata samt Røros rømme har blitt en populær sommerslager. Hjemmelaget mat fra Markedet kan også anbefales. Alt fra Schnitzel av kalv, lasagne, skagenrøre og et stort utvalg av majoneser, dressinger, sauser og dipsauser. |
|
|
Suppen kan serveres kald eller varm |
På fransk kalles potet- og purreløksuppen for potage parmentier når den serveres varm. Serverer du suppen kald får du en vichysoisse. Suppen er ikke laget med ferdig buljong eller kraft. Her er det vannet, grønnsakene og urtene som skaper smaken. Med denne metoden har du mer kontroll på smakene og saltmengden. Andre gode og avkjølende sommersupper er agurksuppe og gazpacho. |
|
|
Premien er tre gavekort på 1000 kr |
Test dine kunnskaper om mat, miljø og klima og bli med i trekningen av 3 gavekort på 1000 kr. Quizen er av det vriene slaget. Heldigvis kan du ta quizen så mange ganger du vil. Vi trekker 3 vinnere blant de som hadde alt riktig. Quizen avsluttes fredag 5. august. |
|
|
SNURRIGHETER OM SPRATTUS SPRATTUS, |
Småfiskene brisling, sardiner og ansjos er ulike arter og noe av det sunneste vi kan spise. Brisling lagt ned i krydderlake selges som ansjos i Norge. Hermetisk brisling blir vanigvis merket og solgt som sardiner. Fiskerinæringen i Norges liker tydeligvis ikke den gode matfisken brisling med det velklingende navnet sprattus sprattus. |
|
|
SLIK BLE TIRAMISU TIL
OG KJENT OVER HELE VERDEN |
Et sykt barn og en driftig svigermor ble starten
på en av verden mest besømte desserter. |
Tilfeldigheter bidro til at tiramisu ble til og kjent over hele verden. På restauranten Le Beccherie ble familiens nyfødte sønn syk og fikk problemer med å ta til seg næring. Moren prøvde å gi den lille gutten sin zabaglione uten særlig effekt. Svigermor grep inn og tilførte litt kaffe i blandingen. Det ville kvikke han opp, mente hun. Gutten ble straks bedre. "Medisinen" til den lille gutten ble starten på tiramisu. En rett som restauranten hadde som signatur i 10 år. En tilfeldig besøkende skrev en artikkel om desserten gjorde den kjent over hele Italia og resten av verden. |
|
|
10 HØYOKTAN KUNDEFAVORITTER |
Populære matsmykker fra Maschmanns |
Høykonsentrert mat som du får plass i en liten pose. Unike råvarer bearbeidet til perfeksjon. Du ser en fin surdeigs-baguette titte opp over kanten. 9 andre populære matsmykker som våre kunder har likt aller best kan du se nærmere på her |
|
|
|
|