JAKTEN PÅ DEN PERFEKTE BIFFEN
I de siste to nyhetsbrevene har vi dykket ned i hhv. grønnsaks- og sjømatdisken. Denne uken ser vi nærmere på biffene vi har i kjøttdisken. Det er et stort spenn av kvalitetskjøtt å velge mellom. Alt fra Wagyu fra Japan, Maschmanns Gullkjøtt, tørrhengt entrecôte fra Førde, Maschmanns Bistecca med flere. Vi deler også tips om grillkull samt noe matnyttig om kjernetemperatur og hviletider på kjøtt. 

FINN DIN ENTRECÔTE: LES MER OM UTVALGET DU FINNER I KJØTTDISKEN
 
PERFEKT BIFF HANDLER MYE OM Å HA KONTROLL PÅ TEMPERATUREN
En perfekt stekt biff handler om å skape en god stekeskorpe og ha god kontroll på varmen. Kjernetemperatur er temperaturen på hvilt kjøtt. Det vil si den temperaturen som du måler etter at kjøttet er tatt vekk fra varmekilden og fått hvile seg opp til riktig temperatur. Under hviletiden stiger temperaturen flere grader, hvor mye avhenger av varmen i ovn eller grill. 
MATNYTTIG: PERFEKT STEKT KJØTT FÅR DU MED Å HA GOD KONTROLL PÅ TEMPERATUREN UNDER OG ETTER VARMEBEHANDLINGEN
KJØP GRILLKULL SOM BRENNER
JEVNT, HØYT OG LENGE
Med godt grillkull som er egnet til den grillingen du skal gjøre, får du som oftest et bedre resultat. Kullet avgir en høy varme og brenner en god stund. Det gir deg et bedre tidsvindu til grillingen. Husk også å tenne opp grillen god tid før du skal grille.
MATNYTTIG: GRILLKULL FRA MASCHMANNS
MASCHMANNS GULLKJØTT
Vellagret og kryddermørnet oksekam fra allerede velhengt storfekjøtt har vi valgt å kalle for Maschmanns Gullkjøtt etter inspirasjon fra en flott slakterbutikk i Salühallen i Stockholm, Willy Ohlssons Eftr. Maschmanns Gullkjøtt er fra utvalgte kjøttferaser som kommer fra dedikerte norske kjøttfebønder. 

Slik steker du Gullkjøtt

Maschmanns kjøttavdeling anbefaler å brune den romtempererte oksekammen i panne for så å steke den videre i forvarmet ovn 125ºC  i  2 timer til kjernetemperatur er 55ºC. La kammen hvile i 20 minutter før servering.
 
SLIK LAGER VI GULLKJØTT
WAGYU - VERDENS BESTE KJØTT
Wagyu går for å være verdens mest marmorerte og beste kjøtt. Wagyukjøtt hos Maschmanns får vi fra Romsdal, Rogaland og Japan. Fra Villa Wagyu i Vikebukt i Romsdal får Markedet inn utvalgte dyr som skjæres ned, mørnes og selges i stykningsdeler og som burgere. Denne uken har kjøttavdelingen fått inn en flott skrott av en 4 år gammel wagyu fra Hetland Gård i Rogaland. Kjøttet henger i vårt modningsrom og skal mørnes til det perfekte, før de edleste delene kommer for salg i disken. 
MATNYTTIG: WAGYUKJØTT FRA MASCHMANNS
TØRRHENGT ENTRECÔTE FRA FØRDE
Kjøttet kommer fra Førde og er av NRF melkekuer som har levd det gode liv med mye utmarksbeite. Entrecôten tørrhenges i modningsrom i 3 uker før de ankommer Maschmanns.  SERVERINGSTIPS: Hvitløk- og persillesmør, Hasselbackpotet, smørdampede aspargesbønner, smørstekte kantareller med hakkede og ristede hasselnøtter og persille.
LES MER OM ULIKE TYPER ENTRECÔTE FRA MASCHMANNS
MASCHMANNS BISTECCA GRILLET PÅ ITALIENSK VIS
Maschmanns Bistecca er en ca. 5 cm tykk T-bone stek hvor vekten ligger på pluss minus 1 kg. Kjøttet er av lokalt kjøttfe av ku eller okse. Maschmanns Bistecca er fra norske kjøttfe- og urferaser, ku eller okse.
OPPSKRIFT: MASCHMANNS BISTECCA GRILLET PÅ ITALIENSK VIS
MailMojo