DET ER BLITT KJØLIGERE
– VI TREKKER INN
Det å samles rundt matfatet skaper trivsel blant folk. Inviter venner på besøk og nyt ettersommerens smaker. Hva med risotto smaksatt med sesongens aller beste råvarer; krabbe eller kantareller? Dessert: Nybakt opp–ned eplekake med vispet krem. Denne uken deler vi også kunnskap om "yaki", grilling på japansk vis.
5 TING DU IKKE MÅ GJØRE
NÅR DU LAGER RISOTTO
Du har kanskje vært der,  gjort alt riktig i prosessen med å lage risotto, likevel så er risottoen for bløt og grøtete eller tørr og kjedelig. Det ble ikke helt som du hadde tenkt deg. Vi har plukket ut de 5 mest vanlige feilene som gjøres. Og viser deg en enkel, steg for steg metode for perfekt kremet risotto med ris fra Acquerello. 
MATNYTTIG: 5 TING DU IKKE MÅ GJØRE NÅR DU LAGER RISOTTO
RISOTTO MED SMØSTEKTE KANTARELLER
En perfekt risotto skal være kremet med  konsisistens som flytende lava. Risotto er så enkelt og så vanskelig som det. Kun risotto, vann/kraft, smør/olivenolje og Parmigiano Reggiano. Likevel er det noen smaker som tilfører en ekstra finesse til risotto. Akkurat nå er kantarellene i sesong. Husk at sesongen for kantareller er kort. Nyt skogens gull nå – om noen uker er det for sent. Da må du vente til neste sommer. Det samme gjelder forøvrig sesongens pizza i Bakeriet.  
OPPSKRIFT: RISOTTO MED SMØRSTEKTE KANTARELLER
LAMMESKANK MED ROTGRØNNSAKER
Sesongens lam er å finne i kjøttdisken nå. Lammebaron, lammecarre, og utbenet lammestek. En enkel lammerett er skank. Dette er robust og smakfull høstmat. Brun lammeskanken i en stor varm gryte, fyll på med gode rotgrønnsaker, vin og kraft. La retten få kose seg i ovnen noen timer. De gode luktene underveis er ren bonus. Når retten er ferdig, koker og moser du mandelpotetene, smaker til med trøffelolje, rikelig med smør, salt og pepper. 
OPPSKRIFT: LAMMESKANK MED ROTGRØNNSAKER
SEPTEMBER ER EPLER OG TARTE TATIN
De solmodne,søte og syrlige norske eplene er snart høsteklare og passer perfekt i en eplekake. Maschmanns franske bakere har laget en deilig epleterte og eplepai som du nå kan kjøpe i Bakeriet. 

Klassikeren Tarte Tatin skal etter sigende ha blitt til da kokken ved et uhell brente eplene og måtte finne på en alternativ løsning. Kokka la en deig som et lokk oppå de karamelliserte eplene og bakte alt kjapt i ovnen. Gjestene likte den «mislykkede» eplekaken. Det ble starten på Tarte Tatin en opp ned eplekake. 
OPPSKRIFT: TARTE TATIN OPP–NED EPLEKAKE
YAKITORI OG YAKINIKU
GRILLING PÅ JAPANSK VIS
Yaki er grilling på japansk. Legger du til -tori griller du kylling gjerne på spidd mens -niku er grilling av tynnskåret oksekjøtt. Yakiniku og yakitori er «fast food» i formel 1 klassen når grillen er god og varm. Kjøttet trenger få sekunder på hver side etterfulgt av en tur innom dipsausen. Mørt og godt marmorert wagyukjøtt er det aller mest eksklusive du kan grille. Ha alt tilbehør klart når grillen er varm. Kjøtt, grønnsaker og sopp i skiver. Gode dipsauser og sesamfrø gir wow-effekten. Server med sushiris og salat.
MATNYTTIG: GRILLING PÅ JAPANSK VIS
FRANSK HÅNDVERK:
CANELÉ OG FINANCIER 
Canelé - En canelé er et lite, yndig fransk bakverk smaksatt med rom og vanilje med crunchy karamellknekk på utsiden. Financier - Dette er kakene som de rike forretningsmennene i Paris digger. De ligner nemlig på gullbarer. Financier er et søtt bakverk basert på finmalt mandel. 
PRØV BAKERIETS OPPGRADERTE PIZZA
Pizzabakerne har forbedret sin populære pizzadeig. Pizzadeigen består nå også av litt surdeig. Det gir en luftigere pizza med en deilig og sprø skorpe. Tilbakemeldingene fra våre pizza–kunder i Bakeriet har vært positive. Deigen kan kjøpes både i Bakeriet og Markedet. 

Stikk gjerne innom Bakeriet nå på lørdag og unn deg en skikkelig  pizza.  Trekk gjerne ut i gaten også. Der har vi varme 4 pizzaovner klare, Maschmanns pizzabakere vil dele kunnskap og vise hva som skal  til for å lage en perfekt italiensk pizza. PIZZA WORKSHOP: Ingen påmelding, møt opp mellom 13–15 på lørdag, se, lær og prøv selv.
ER FROKOSTEN DAGENS VIKTIGSTE MÅLTID?
Påstanden om at frokosten er dagens viktigste måltid er ikke vitenskapelig begrunnet, men et seiglivet "reklame-utsagn" fra matindustrien. Nyere forskning viser at alle må ikke bryte nattfasten (breakfast) på morgenen. Er du ikke sulten, går det helt fint å utsette måltidet. Les historien om dagens to "sannheter", en fra matindustrien og en fra ny og uavhengig forskning.
MATNYTTIG OM MATINDUSTRI, FORSKNING, FROKOST OG FASTE
MailMojo