17 TING DU ALDRI SKAL GJØRE NÅR DU LAGER MAT
Denne helgen har vi ferskt reinsdyrkjøtt i disken. Indre- og ytrefilet, skank, stek og flatbiff. Du finner også svartfjes- og høyfjellslam. Fra Italia er de føste svarte og hvite høsttrøflene ankommet. Med viltkjøtt og lam som tema er det naturlig å ta en tur til fjells. Vi drar til Vågå og Vianvang der kokk Arne Brimi holder til. Vilkjøttet, de rene smakene, klassisk, enkel tilberedning uten for mange elementer er mesterkokkens filosofi. Arne deler gjerne av sin kunnskap. Her har du noen gode tips som gjør det lettere å regjere hjemme på ditt eget kjøkken. 
17 TING DU ALDRI SKAL GJØRE NÅR DU LAGER MAT
REINSDYRPLOMME MED STEKTE MANDELPOTETER OG KANTARELLSAUS
Reinsdyr fra Røros og plommer fra Helgøya spiller opp i denne retten. Vi har lekt med utrykket å ha det som plommen i egget som betyr å ha det ganske så bra. Sånn er det med ingrediensene i denne oppskriften også. Fersk reinsdyrplomme, modne norske plommer supplert med sesongens løk og kantareller– er til å bli glad av.  
OPPSKRIFT: REINSDYRPLOMME MED PLOMMER, LØK, MANDELPOTET OG KANTARELLSAUS
BIFFGRYTE FRA BURGUND
Biffgryte fra Burgund kan lages på flere måter. Du kan være tro mot hvordan den ble laget i gamle dager i Frankrike, eller gjøre det på moderne vis tilpasset det nordiske kjøkken. Vi deler to versjoner,  velg den du liker best.
OPPSKRIFTER: BIFFGRYTER FRA BURGUND
MASCHMANNS HJEMMELAGET
Maschmanns har en stor produksjon av hjemmelaget mat. All produksjon foregår på huset. Et stort utvalg av godsaker skal lages hver uke. Ulrik på bildet styrer produksjonen på Maschmanns med god hjelp fra kjøtt-, sjømat- og delikatessavdelingen. Lasagne, Skagenrøre og Trøffelbrie var mest populært forrige uke. I Bakeriet, der Mael, Jean-Roch og Renzo regjerer, er det en sydlandsk men kontrollert stemning. Lukten av nystekt brød og deilig søtbakst får stemningen ytterligere opp når de fyller opp Bakeri og Marked med økologiske håndtverksbakst.  Stikk innom Bakeriet og smak på høsten. Hva med en epleterte eller eple- og kanelbolle? Mmmm. Vi glemmer heller ikke lokomotivet i Bakeriet, pizzaavdelingen. Forrige uke var det sesongens pizza med kantareller som var den mest populære. Nyt den før sesongen er over. 
BLI MED PÅ PIZZA WORKSHOP PÅ LØRDAG
Forrige uke var det stor stemning og mange lærevillige som deltok på Maschmanns Workshop. Pizzaiolo Jonas Brandis delte kunnskap og entusiasme til store og små. Møt gjerne opp på lørdag og bli inspirert du også. Vi må også takke Elkjøp Skøyen som skaffet til veie Ooni Koda 16 pizzaovner som fungerte perfekt til formålet. 
BILDER FRA FORRIGE UKES WORKSHOP OG MATNYTTIGE TIPS FRA MASCHMANNS PIZZABAKERE
MailMojo