27 TIPS TIL NYTTÅRSFESTEN
FRA APERITIVOS TIL MATEN DAGEN DERPÅ
Maschmanns deler råd og tips om maten du kan nyte på nyttårsfesten.
Alt fra aperitivos når gjestene kommer,forretter, mellomretter, ost, dessert, godteri og nattmat samt maten dagen derpå.
27 TIPS TIL NYTTÅRSFESTEN
6 SMAKFULLE FORRETTER
Et godt førsteinntrykk er viktig. Det gjelder også maten vår. Smakfulle forretter setter gjerne standarden. Lyden av noe sprøtt er også med på å trylle frem gode matopplevelser. Gode opplevelser gjort med topp råvarer ser ofte enkle ut.
BLI INSPIRERT MED TIL Å LAGE SMAKFULLE FORRETTER
FRANSK MANDELKAKE
Galette des Rois
Maschmanns franske Bakere har hjemlengsel. De har bakt en fransk nyttårs-klassiker, Galette des Rois. Kongekaken som den også kalles er en mandelake bakt med mørdeig og fylt med mandelkrem. Kongekaken har sitt navn etter hellige tre kongers dag som feires 6. januar. Dagen ble feiret til minne om Jesu dåp og de tre vise menn. 
SØTBAKST TIL NYTTÅR, FINN DIN FAVORITT I MASCHMANNS BAKERI
ÅPNINGSTIDER I ROMJULEN

MATMARKED
torsdag 29. desember 11:00–18:00
fredag 30 desember 11:00–18:00
lørdag 31. desember 09:00–15:00
søndag 1. januar LUKKET

BAKERI
torsdag 29. desember 10:00–19:00
fredag 30 desember 10:00–19:00
lørdag 31. desember 09:00–15:00
søndag 1. januar LUKKET

 
MEST LESTE SAKER I 2022
MEST LESTE OPPSKRIFTER:
Porchetta - ribbe på italiensk
Perfekt stekte poteter
Tiramisu - en av verdens meste berømte desserter
Pasta Carbonara
Cæsarsalat - den originale oppskriften
Breserte  lammeskanker
Ragu bolognese - den originale oppskriften

MEST LESTE MATNYTTIGE TIPS: 
Porsjonsberegning - hvor mye spiser en person
17 ting du aldri skal gjøre når du lager mat
Ansjos, brisling og sardiner kan du forskjellen?
Server wagyu på Japansk vis
Kjernetemperatur på ferdig hvilt kjøtt 
 
VÅR MATHISTORIE
OPPSUMMERT PÅ 1 MINUTT
Menneskene har vært på jorda i millioner av år. Om vi for enkelhets skyld koker alt ned til 1 år, så blir det omtrent slik.


Fra 1/1 og til nyttårsaften morgen har du vært en jeger og samler.
Kosten din har hatt sesongvariasjoner og bestått av dyr, fisk, fugl, skalldyr, egg, nøtter, frø, frukt, bær, og grønnsaker.

Ut på dagen 31/12 så begynte du med jordbruk.

Sent på kvelden, kvart på tolv foredlet du kornet til hvitt mel og innførte sukker.

1 sekund før midnatt ble du fortalt at fet mat og smør var farlig og kunne gi deg hjerteinfarkt.
 
MailMojo