27 TIPS TIL NYTTÅRSFESTEN
FRA APERITIVOS TIL MATEN DAGEN DERPÅ |
So long as you have food in your mouth,
you have solved all questions for the time being.
- Franz Kafka |
Maschmanns deler råd og tips om maten du kan nyte på nyttårsfesten.
Alt fra aperitivos når gjestene kommer,forretter, mellomretter, ost, dessert, godteri og nattmat samt maten dagen derpå. |
|
|
Det beste er ofte det beste! |
Et godt førsteinntrykk er viktig. Det gjelder også maten vår. Smakfulle forretter setter gjerne standarden. Lyden av noe sprøtt er også med på å trylle frem gode matopplevelser. Gode opplevelser gjort med topp råvarer ser ofte enkle ut. |
|
|
FRANSK MANDELKAKE
Galette des Rois |
Bestilles 1 dag på forhånd, 6-8 biter
Kaken oppbevares i romtemperatur opp til 2 dager |
Maschmanns franske Bakere har hjemlengsel. De har bakt en fransk nyttårs-klassiker, Galette des Rois. Kongekaken som den også kalles er en mandelake bakt med mørdeig og fylt med mandelkrem. Kongekaken har sitt navn etter hellige tre kongers dag som feires 6. januar. Dagen ble feiret til minne om Jesu dåp og de tre vise menn. |
|
|
MATMARKED
torsdag 29. desember 11:00–18:00
fredag 30 desember 11:00–18:00
lørdag 31. desember 09:00–15:00
søndag 1. januar LUKKET
BAKERI
torsdag 29. desember 10:00–19:00
fredag 30 desember 10:00–19:00
lørdag 31. desember 09:00–15:00
søndag 1. januar LUKKET
|
|
|
VÅR MATHISTORIE
OPPSUMMERT PÅ 1 MINUTT |
Menneskene har vært på jorda i millioner av år. Om vi for enkelhets skyld koker alt ned til 1 år, så blir det omtrent slik.
Fra 1/1 og til nyttårsaften morgen har du vært en jeger og samler.
Kosten din har hatt sesongvariasjoner og bestått av dyr, fisk, fugl, skalldyr, egg, nøtter, frø, frukt, bær, og grønnsaker.
Ut på dagen 31/12 så begynte du med jordbruk.
Sent på kvelden, kvart på tolv foredlet du kornet til hvitt mel og innførte sukker.
1 sekund før midnatt ble du fortalt at fet mat og smør var farlig og kunne gi deg hjerteinfarkt.
|
|
|
|
|